marți, 4 martie 2014

Cui i-a vândut LPF drepturile de televizare pentru Campionatul National al Ligii 1 ?

La câteva ore de la anuntarea sentintei din Dosarul Transferurilor, dosar in care George Copos, Cristian Borcea, Victor si Ioan Becali, Mihai Stoica, Gheorghe Netoiu, Gheorghe Popescu si Jean Padureanu au primit condamnari cu executare, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au anuntat ca s-a ajuns la intelegere cu o companie ( neprecizată ) din Uniunea Europeana, pentru a vinde drepturilor de difuzare ale Ligii I.

Comunicatul LPF prezinta si o prevedere a contractului, care presupune organizarea unei noi competitii: Cupa Ligii.

Liga Profesionista de Fotbal anunta semnarea in cursul zilei de astazi a unui parteneriat media intre LPF si o companie din Uniunea Europeana avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare privind Campionatul National al Ligii 1.
In baza acestui parteneriat, LPF va incasa in urmatoarele cinci sezoane competitionale, in mod neconditionat, o suma anuala neta egala cu valoarea sumelor anuale incasate din cedarea drepturilor de difuzare primite de LPF in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. La aceasta suma se va adauga suma de 1.000.000 de euro net anual in situatia in care LPF va organiza competitia "Cupa Ligii", precum si un procent de 20 la suta din veniturile nete din publicitate realizate de posturile TV cu ocazia transmiterii, in direct, a jocurilor din Campionatul National al Ligii 1.

Totodata, mentionam ca din sumele care urmeaza sa fie incasate de LPF in baza parteneriatului media incheiat astazi nu vor fi achitate comisioane de intermediere, astfel cum s-a procedat anterior cu ocazia comercializarii drepturilor de difuzare de catre LPF.

Presedintele LPF, domnul Gino Iorgulescu a precizat ca "prin semnarea parteneriatului media in conditiile prezentate mai sus, si-a respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga 1 la momentul alegerii sale, in functia de Presedinte al LPF".

Reprezentantul legal al noului partener media al LPF a declarat ca "este incantat de semnarea contractului cu LPF, fiind convins ca experienta companiei pe care o reprezinta in privinta valorificarii drepturilor de difuzare va contribui in mod decisiv la cresterea valorica a produsului media asociat Campionatului National al Ligii 1 si, implicit, a spectacolului sportiv creat de aceasta competitie".

Asadar, cine este misteriosul cumparator al drepturilor de difuzare tv pentru Liga 1 ? Cred ca merita si publicul sa stie...


23 de comentarii despre subiectul „Cui i-a vândut LPF drepturile de televizare pentru Campionatul National al Ligii 1 ?”:
Anonim

asta inseamna ca trebuie sa ne mutam la o companie de cablu europeana?(am facut odata trecerea de la upc la rds)

Anonim

Pai si Romania e in Uniunea Europeana. poate sa fie o companie din Romania, iar informatia sa fie voalata de LPF intentionat.

Sau poate compania respectiva va revinde drepturile altei companii din Romania (Digi Tv, Romtelecom, Orange, etc ) sau unei companii straine ( de exemplu Eurosport :) ).

Anonim

A fost sau nu licitatie ???

Anonim

Eurosport avaut intentia de a cumpata dreptul de difuzare meciuri din Liga 1 cu o cazia a 25 de ani de prezenta pe piata romaneasca asa ca e posibil sa vedem Liga 1 pe Eurosport sau Erosport2

Anonim

Oferta firmei a fost mult mai avantajoasă decat cele pe care le oferă cluburile de fotbal, firma respectiva fiind de acord să depășească bariera de o sută de milioane pentru un contract pe trei ani de zile. Deci nu a mai fost nevoie de licitatie.

Anonim

Eu cred ca apare Orange Sport...

Anonim

Eurosport cred ca va fi ,si sa vedem cine cumpare daca va distribui meciurile.E cam de inteles ca e din afara tari,uitai de PRO TV nu e exclus!!!

Duma

Ar fi bine sa fie EuroSport ca sa poata vedea toata lumea Liga 1 nu doar cei care au Digi,Dolce sau mai stiu eu care.

Anonim

Rcs- Rds are ceva actiuni la o firma din Olanda. Probabil se va dezvalui acest mister odata cu urcarea pe satelit a canalelor hd.

Anonim

Anonim 4 martie 2014, 20:01
Citeste frate articolul de 2 ori si dupa aceea comenteaza !

Anonim

Mai fratilor e secret da pan kand? Dupa mine ori e eurosport ori orange mai degraba pt a spori nr de abonati si va face orange sport 1 2 3. Sau alta varianta revinderea drepturilor pt o companie din romania kum ar fi rcs rds. Nu ias vedea pe romtelecom sa arunce ku banii asa usor. De protv nici nu se pune problema ka dupa ce lea plekat cme firma mama kare detine trustul akma e mai mult falimentar,le pleaka oamenii in masa si mai si concediaza. Cert e ka daka a luat o kompanie ka eurosportul va mari abonamentele la catv si dth iar dak va lua o companie de a noastra iar va trebui sa emigram dl una la alta. Ramane de aflat pan la vara suntem kuriosi si pt ce suma.

Anonim

Anonim 4 martie 2014, 21:23
Invata "frate" sa scrii romaneste! Mai foloseste si cratima pe unde trebuie si mai putin "k" in loc de "c". Nu de alta dar e obositor si pari analfabet. In plus, numele proprii se scriu cu majuscula, dar "kum" sa stii tu din astea?

SI

Daca ai bac anul asta eu zic sa renunti

Anonim

Orange tv se afla in negocieri(sau poate le-a finalizat) pentru achizitia GSP tv si antena Play.
Stirea este oficiala.Nu se stie daca achizitia s-a incheiat.
http://www.realitatea.net/surse-orange-va-cumpara-gsp-tv_1295817.html
Conform traditiei este politica Orange sa nu rasufle nimic pana la lansare !
Bravo lor !

Anonim

drepturi vandute pe 5 ani fara licitatie clar Iorgulescu alaturi de cei 8 LA PUSCARIE

Anonim

sa dea domnu!!!!

Unknown

mitica dragomir afirma ca vor fii transmise pe 2 posturi generaliste din ro.firma e din malta e noua in asa ceva.....

Anonim

e zvonuri ca paszkani cu soros

Anonim

Intel Skay e cistigatorul,si acum sa vedem cine cumpara!!!

gsp.ro

Firma care a cumpărat drepturile de televizare ale Ligii 1, Sky Broadcast Limited, va cumpăra posturile lui Arpad Paszkany, pe care le va dezvolta pentru a transmite meciurile din viitoarele sezoane ale Ligii 1.

"Voi vinde canalele mele de televiziune pentru că ei au nevoie să descarce drepturile de televizare.

Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dînşilor. Banii respectivi nu reprezintă un efort financiar pentru ei.

România are noroc, compania respectivă are ca ţintă Rusia. Ei vor să se extindă spre Europa de Est. Ei voiau prima dată Ucraina, unde sînt cîteva echipe cu bugete foarte mari.

Ei au renunţat la Ucraina din cauza problemelor de acolo. Le-au simţit de toamna trecută. Aşa s-au orientat către România", a spus Arpad Paszkany la DigiSport.

Transilvania Look şi Look TV sunt posturile deţinute de Arpad Paszkany.

Anonim

mda ,cumpara posturile de la ungur si transmit meciurile sar putea sa nu le distribuie.

Anonim

Păi sari atunci ...

sport.ro

Justin Stefan, Secretarul General al Ligii Profesioniste de fotbal, a sustinut astazi o conferinta de presa in care a vorbit deschis despre cesionarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I, acesta dezvaluind mai multe detalii importante.

Secretarul General al LPF a confirmat intelegerea semnata cu Sky Broadcasting, dar si faptul ca LPF s-a angajat sa organizeze o noua competitie - Cupa Ligii. De asemenea, acesta a dezvaluit faptul ca formatiile din Liga I vor incasa circa 27.5 milioane de euro pe sezon, bani care se vor imparti in intregime, fara implicarea altor terti.

“Cred ca repet unele lucruri. Am incheiat un parteneriat cu Intel Sky din Malta, pe 5 sezoane. Nu avem convingerea ca situatia financiara are o valoare egala cu cel anterior. Din 2014-2015 vrem sa facem si Cupa Ligii. Exista garantii de buna executie ca si pentru contractele internationale. Ratele sunt acoperite de scrisoarea de garantie de buna executie.

Vom respecta legea concurentei atat de la noi, cat si pe cea internationala. Nu va exista un singur cumparator. Vor fi doua televiziuni nationale care vor transmite aceste meciuri. Telespectatorii nu vor fi deloc afectati.

Toti banii vor intra in contul cluburilor si nu la alte terte persoane. Au existat discutii cu mai multe companii, dar am optat pentru acest parteneriat pentru ca a avut valoarea cea mai buna.

La Adunarea Generala din 20 ianuarie au fost prezente 18 cluburi. Dar domnul Condescu a plecat la un moment dat. S-a votat de catre cei prezenti pentru ca domnul Iorgulescu sa fie imputernicit pentru negocierea drepturilor tv. Nu s-a anuntat numele firmei dupa decizia celor doi comunicatori. Restul problemelor urmau sa fie lamurite doar ulterior.

Nu trebuie sa facem o confuzie cu durata de viata a unei firme si sa ne axam pe experienta celor care lucreaza acolo. Pe noi ne-au interesat garantiile financiare si ne bucuram ca ele au fost acceptate. Domnul Paszkany nu e implicat in tranzactie. Garantiile acopera ratele contractuale si putem recupera drepturile chiar daca dau faliment a doua zi. Cel mai important lucru il reprezinta garantiile pe care firma respectiva le ofera.

Modelul cu licitatie nu trebuie sa fie obligatoriu. Exista mai multe tipuri pentru acordarea acestor drepturi. Posturile nu trebuie sa fie neaparat libere la retransmisie. Nu stiu daca au inceput negocierile cu vreun post tv.

Suma de bani intra la Liga indiferent daca se vor vinde drepturile sau nu. Vom incerca sa nu oprim dreptul telespectatorilor sa vada meciurile.

Liga va primi 27.5 milioane de euro net pe sezon. Din discutiile avute la liga cu persoane fizice si companii ne-am dat seama ca nu putem obtine mai mult decat suma pe care ne-o ofera Intel Sky“, a declarat Justin Stefan, in cadrul conferintei de presa sustinute astazi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile