vineri, 28 martie 2014

Cum salvezi un telefon sau tabletă peste care ai vărsat lichide ?

Ai varsat paharul de suc peste tableta sau pe telefon ? Sau mai rău, ti-a cazut in apă ? Cum îl salvezi ? Am auzit și citit tot felul de metode, de la introducerea telefonului intr-o pungă de orez, așezarea pe pervazul unei ferestre însorite, folosirea unui uscător de păr, până la șocanta metodă de a introduce telefonul câteva minute într-un cuptor cu microunde. Totusi, nu vă recomandam niciuna dintre aceste metode.

Daca ai fost suficient de norocos si ai citit acest articol înainte de orice incident, poate mai ai o șansă să salvezi telefonul sau tableta.

Pasul 1. Fara a pierde timp, opriți telefonul sau si mai recomandabil, daca aveti posibilitatea rapidă, indepărtați imediat acumulatorul. Faceți acest pas în timp de secunde de la incident, chiar inainte să stergeti telefonul. Scopul pasului 1 este de a opri alimentarea cu energie electrică, înainte ca lichidele să ajungă la componentele electronice si să provoace un scurt-circuit.

Pasul 2. Ștergeți partea exterioară a telefonului cu un prosop care nu lasă scame, acordând o atenție deosebită oricărui conector, difuzoarelor și microfonului. Scoateti cartela SIM și indepărtati cu atentie orice urmă de lichide. Curățati acumulatorul cu mare atentie. Scuturati telefonul sau tableta puternic si daca apar picaturi de lichide, repetati procedura.

Pasul 3. După ce ați indepărtat aceste lichide, nu reasamblati componentele, ci asezatile într-un săculeț de depozitare din plastic, care se inchide ermetic, împreună cu un pumn de gel de siliciu ( silicagel ). Acesta il puteti găsi adesea în produse noi ( cum ar fi pantofi si genti ), fiind conceput pentru a fi foarte eficient în a absorbi umezeala.

Pasul 4. Așteptați 72 de ore. Aceasta este probabil partea cea mai grea, dar trebuie să rezistați si să nu porniti telefonul, curiosi fiind dacă mai funcționează.

Pasul 5.  După ce au trecut 3 zile, timp suficient pentru a absorbi umezeala, dacă ați făcut totul corect, telefonul ar trebui să pornească. Asamblati-l si verificati daca a scăpat.


3 observații importante

1. O mare parte din această metodă se bazează pe noroc . Cea mai importantă parte în salvarea telefonului este dacă a fost oprit înainte de orice lichid să ajungă la componentele electronice.

2. Chiar dacă ai salvat telefonul, există șansa ca orice contact cu apa ( sau mai rău, contact cu lichide cu substante chimice, cum ar fi sucurile sau care au săruri ) să corodeze în timp diverse componente. Deci, dacă un an mai târziu, telefonul începe să aibă probleme de functionare, veți ști de ce.

3. Nu in ultimul rând, garanția telefonului se va pierde. Toate telefoanele au un indicator de lichide care arată celor de la service că dispozitivul mobil a făcut in trecut o baie zdravănă. De exemplu, indicatorul de lichide de la iPhone 5S poate fi găsit în interiorul slotulului pentru cartela SIM. Atunci când acesta a fost udat, își schimbă culoarea din alb în roșu.

PS: Orice alte metode verificate si functionale sunt binevenite de postat la comentarii.


6 comentarii despre subiectul „Cum salvezi un telefon sau tabletă peste care ai vărsat lichide ?”:
Anonim

In caz ca nu mai vrea sa porneasca nici dupa acestea,se desface telefonul,placa de baza se scufunda in alcool izopropilic,si cu o pensula moale se curata tot oxidul de pe contacte si de pe pini procesor,circuite.Se scoate apoi din alcool si se usuca prin scuturare in aer.Se curata si celelalte contacte tot cu alcool izopropilic.

Unknown

Și dacă nici după pașii de mai sus nu se aprinde atunci se pune într-o punga, se deschide cel mai aproape sertar se pune acolo și fuguta fuguta la magazin sa va cumpărați alt telefon/tableta nou/a.

Anonim

nu neaparat cu akcool, se desface si se observa ca sau format oxizi sau saruri conducatoare de curent, se inlatura cu o scobitoare sau surubelnita

Anonim

merge 100% bagat in orez! il tineti in orez 3 zile minimum si gata cu lichidele!

Anonim

Am introdus un telefon in paharul cu cafea din masina.
Cum l-am scapat in pahar,imediat l-am scos,am desfacut acumulatorul,in mai putin de 5 secunde.L-am curatat profesional,l-am lasat doua zile la uscat.L-am alimentat,mort !La o evaluare foarte atenta am observat ca a explodat un circuit in aparat.L-am rezolvat ducandu-l la gunoi si inlocuindu-l cu altul nou !
Trebuie mult noroc ca un telefon sau tableta imersate in lichide,sa mai functioneze dupa isprava !

Anonim

Eu tocmai ce cumparasem un telefon LG care nu era smart, nou nout, si la un chef i l-am dat lui un amic sa sune pe cineva si cand sa mi-l dea inapoi, i-a scapat telefonul chiar intr-un pahar cu bautura. Am facut tot asa, am scos bateria, apoi acasa l-am demontat si l-am curatat cu spirt, pe placa lui de baza si restul pieselor. Functioneaza si acum dupa 5 ani. Mentionez ca a stat in acel pahar cam 5 secunde, scufundat complet si a fost udat inclusiv in interior.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile