vineri, 7 martie 2014

Getty Images, cea mai mare sursă de fotografii din lume, oferă gratuit imagini pentru republicare

Dacă accesezi websiteul Getty Images, vei găsi milioane de imagini. Există mai mult de o sută de ani de fotografie pe respectivul website, de la Franklin Roosevelt până la Oscarul de duminica trecută, toate marcate cu aceleasi pătrat transparent care vă atentionează că nu dețineți drepturile de republicare si că trebuie sa plătiti pentru a reutiliza fotografia.

Incepand de astazi, această conditie s-a schimbat, Getty Images eliminând watermakul pentru o mare parte dintre imaginile din colecția sa, prin oferirea un script embed, care va permite utilizatorilor să republice orice imagine doresc, atâta timp cât websiteul care preia imaginea este de acord să permită afisarea, în partea de jos a acesteia, a siglei Getty Images si a numelui autorului. De asemenea, va exista link peste întreaga fotografie incorporata, către pagina originala a acesteia de pe Getty Images. Însă pentru un blog cu un buget inexistent sau redus, această facilitate de acces legal la o bază imensă de imagini este foarte utilă.

Profiturile Getty Images au crescut cu aproape 100 milioane dolari intre 2007 - 2011, în mare parte din acordarea de licențe digitale.

Exista însă un risc real pentru Getty Images, din cauză că oricine avea posibilitatea să realizeze un printscreen si sa foloseasca imaginea fără licență. Dar, conform lui Craig Peters de la Getty Images, sistemul a evoluat. " Dacă doriți să obțineți o imagine de la Getty astăzi, puteți să o preluati foarte simplu, fără watermark peste aceasta, gratuit si legal", spune acesta.

Noua metodă constă în incorporarea imaginii printr-un cod tradițional embed. Getty Images crede că acum, fiindcă editorii de websiteuri au o cale legală de a folosi imaginile, o vor folosi, iar compania va primi în schimb promovare pe websiteurile respective. Getty Images va avea de asemenea mai mult control asupra imaginilor. Metoda de incorporare este un cod de tip iframe, similar cu acela folosit pentru a incorpora un videoclip de pe YouTube.

Există si dezavantajul că fotograful poate dezactiva oricând fotografia. Nu este exclus nici ca, după un timp, fotografiile încorporate sa includă publicitate. Atâta timp cât imaginile sunt încorporate, compania Getty Images va avea opțiuni si control .

Încorporarea unor videoclipuri este deja o parte esențială a lumii web moderne, dar există riscul, la fel ca la imaginile incorporate de pe Getty Images, ca respectivul continut sa fie sters din sursa originală. Astfel, orice schimbare a politicii autorului de a oferi gratuit imaginea sau ștergerea a unei imagini de pe Getty Images ar putea lăsa milioane de articole fara imagini.

Totusi, astfel de efecte pot apărea doar pe termen mediu sau lung si sigur nu va afecta un procent semnificativ din imagini.

Codul embed il puteti obtine tinand mouse-ul o secunda deasupra unei imagini. Daca imaginea ( de exemplu gasită in urma unei cautari dupa un anumit termen de cautare ) este oferita pentru a fi încorporată gratuit, va fi afisat si butonul de embed.

Dati click pe respectivul buton si va fi afisat codul pentru incorporare.

Daca bifați si "Show image Preview", va fi afisat modul in care va apare încorporata imaginea pe websiteul dvs.

Selectati si copiati codul iframe de deasupra imaginii si dati apoi Paste la cod in editorul html al articolului dvs.


Niciun comentariu despre subiectul „Getty Images, cea mai mare sursă de fotografii din lume, oferă gratuit imagini pentru republicare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile