joi, 6 martie 2014

HBB4All, un proiect care va transforma tehnologia HbbTV într-una multiplatformă

Proiectul HBB4All, co-finanțat timp de 3 ani de către Comisia Europeană, a lansat patru subproiecte pilot.

Lansat in decembrie 2013, proiectul are ca scop îmbunătățirea accesibilității conținutului audiovizual multiplatformă, livrat prin standardul HbbTV.

În testele efectuare se analizează calitatea serviciilor din punct de vedere al utilizatorului, precum și livrarea de conținut către PC-uri, tablete și smartphone-uri, mai exact:

1. Posibilitatea de a transmite subtitrari către mai multe tipuri de platforme client;
2. Metode alternative de distributie audio;
3. Adaptarea automată a interfeței de utilizator pentru aplicatiile Smart TV;
4. Dezvoltarea tehnică a sistemelor de traducere prin semne ( de exemplu în limbajul surzilor );

De asemenea, se vizează imbunatatirea serviciilor de acces existente și modalități de abordare tehnică, organizatorică și de depășire a obstacolele juridice care pot apărea la recepția acestor servicii în întreaga Europă.

Hybrid Broadcast Broadband TV ( HbbTV sau televiziunea hibridă ) este atât un standard care permite receptia atât a televiziunii digitale "clasice", cât și a televiziunii transmise prin tehnologii de streaming, precum și utilizarea de aplicații interactive, telespectatorul folosind la domiciliu o singura interfață ( un singur receiver sau un singur smart tv etc) pentru toate aceste beneficii. Produsele si serviciile ce folosesc standardul HbbTV pot funcționa pe diferite tehnologii de transmisie, cum ar fi cele prin satelit, cablu sau rețele digitale terestre.

Serviciile livrate prin HbbTV pot include teletext îmbunătățit, video la cerere, EPG, publicitate interactivă, voturi direct de pe telecomandă pentru emisiuni, jocuri, rețele sociale, precum și alte aplicații multimedia.


Niciun comentariu despre subiectul „HBB4All, un proiect care va transforma tehnologia HbbTV într-una multiplatformă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile