vineri, 14 martie 2014

Încărcătoare compatibile cu orice telefon comercializat în Europa, începând cu anul 2017

Politicienii europeni au votat un regulament care va obliga producatorii de smartphone-uri să foloseasca doar un singur tip de încărcător pentru telefoanele mobile comercializate in Uniunea Europeană.

Joi, deputații europeni au votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea noii prevederi, care va obliga producatorii ca din anul 2017 sa ofere telefoanelor comercializate încarcator standard (probabil micro USB), dar si posibilitatea de a putea fi folosit pe orice alt smartphone produs din acel moment pentru piata europeana.

Regulamentul a fost elaborat pentru a ajuta consumatorii, dar si pentru a reduce cantitatea de deșeuri electronice.

"Acest regulament deservește atât interesele consumatorilor, cât si ale mediului. Se va pune capăt productiei miilor de modele diferite de încărcătoare pentru telefoane mobile, dar va fi redusă si cantitatea anuală de 51.000 de tone de deșeuri electronice", a declarat europarlamentarul Barbara Weiler.

Regulamentul este deocamdată doar proiect de lege și trebuie să fie aprobat de către Consiliul de Miniștri al Europei. Cu toate acestea, Consiliul de Ministri a oferit deja sprijinul său informal pentru legislatia în cauză, sugerând că va fi oferi aprobarea finală pentru această prevedere.

Statele membre ale Uniunii Europene vor avea timp până în 2016 să traducă si să adopte în legislația națională noul regulament, iar producătorii vor avea apoi la dispozitie 12 luni pentru a produce incarcatoarele după noul design. Procesul de determinare a producătorilor să realizeze un proiect comun pentru un astfel de încarcator / alimentaror a început inca din 2009 .

Designul încărcătorului va utiliza probabil un conector micro USB, conector deja folosit pe mai multe telefoane și alte dispozitive.

Deși a fost unul dintre semnatarii initiali ai acordului de a se produce incarcatoare universal compatibile pentru telefoane, Apple nu a mai oferit recent un răspuns pozitiv la propunerile mentionate, fiind unul dintre puținii producători care fabrică gadget-uri cu conectori de alimentare speciali.


2 comentarii despre subiectul „Încărcătoare compatibile cu orice telefon comercializat în Europa, începând cu anul 2017”:
Anonim

Si cand ti se strica telefonul vei pierde garantia ca nu ai folosit incarcatorul original.

A doua chestiune: Ca sa aiba efect ar trebui ca UE sa impuna producatorilor de telefoane sa nu mai includa in pachet si incarcator la telefon, acesta putandu-se achizitiona separat contra cost. Ca daca primesti un incarcator la fiecare telefon nou nu se face nici o economie ca vei arunca (recicla) telefonul vechi impreuna cu incarcatorul vechi...

A treia: UE practic spune stop inovatiei. Adica poti inova dar nu poti comercializa. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi fost daca se vota aceasta lege pe vremea mufelor LPT... (port paralel urias). Cu alte cuvinte UE spune ca s-a atins perfectiunea in domeniul mufelor si nimic altceva mai bun nu mai are voie sa apara sau sa fie comercializat. Pai poate un producator va introduce incarcarea prin inductie electromagentica fara mufe. Nu are voie ca sistemul e incompatibil cu alte telefoane.

A patra: Astep o reglementare similara pentru haine. Ce atata risipa?! Sa introduce uniforme la oameni. Toti sa se imbrace la fel cu aceleasi materiale cu aceleasi culori. Ca se face risipa...Cum era candva in Coreea de Nord... Inteleg ideea de standardizare dar nu impusa cu forta.

Si inca ceva: Incarcatoarele au o tensiune si un curent maxim. Daca vechiul telefon are un uncarcator care duce maxim 500mA si noul SmartPhone cere 800mA atunci o sa zici ca noul telefon nu-l tine bateria, etc. si vei da vina pe telefon nu pe incarcator.

UE mai bine impunea o garantie de cel putin 5 ani la orice produs electrocasnic! Aici e risipa de materiale. Nu doar electrocasnice. Orice produs sa aiba garantie!!! Si becurile cu filament! Orice! Nu sa se faca produse care se strica fix dupa ce expira garantia!

detrax

Probabil vor standardiza si numărul de miliamperi. :) Cred că legislatia propusă se referă doar la telefoanele ce vor fi produse si comercializate dupa 2017, nu la cele vechi.

In rest, sunt in totalitate de acord si felicitari pentru comentariu, mai rar intalnesc comentarii pertinente pe siteuri.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile