miercuri, 12 martie 2014

Internet Wifi gratuit în autobuze

Ideea introducerii internetului gratuit în autobuze le-a venit celor de la RATC Constanța după ce au observat că în mijloacele de transport în comun tot mai mulți tineri butonează telefoanele.

Au făcut sondaje de opinie și au aflat că cei mai mulți dintre ei stau conectați pe internet, că sunt interesați de diverse locații, de rețelele de socializare, dar și de informații utile pe care nu au timp să le caute înainte de a pleca de acasă, anunță televiziunea Neptun Tv din Constanța.

„Am făcut un barter cu o firmă care ne dă internetul, partea noastră este 400 de euro pe lună pentru toate cele 30 de autobuze. Proiectul este în derulare. Am finalizat linia 40, acum avem vreo 80 de autobuze. Sperăm ca pe 20-25 martie să fie finalizat“, a declarat Ovidiu Tănase, directorul RATC Constanța.

„Costul este de 50 de bani pe autobuz pe zi. În mașină este un rooter 3G, parola este la liber. În teorie suportă 250 de utilizatori, dar în autobuz, într-o oră de vârf nu sunt mai mult de 100 de călători“, a declarat Cătălin Dumitru, inginer șef RATC.

Fiind costurile atât de mici, conducerea regiei dă asigurări că acest serviciu nu va scumpi biletele de călătorie. Acestea vor costa, ca și până acum, un leu și 50 de bani. Am testat și noi serviciul într-un autobuz unde a fost instalat un router.

Orice utilizator de smartphone se poate conecta gratuit la internet în autobuz. Nu este nevoie decât de un click.

Mai exact, deschizi wi-fi-ul, aștepți câteva secunde să se conecteze și asta e tot. În caz de eroare, treaba este simplă și pentru șofer. Apasă pe un singur buton și restartează routerul.

Și autobuzele supraetajate vor avea internet gratuit pe timpul verii.

Serviciul va fi extrem de util pentru turiști, pentru că dacă vor avea un telefon inteligent vor afla intrând pe Internet unde să coboare, ce obiective turistice au în drum, care este destinația finală sau să posteze pe rețele de socializare.

Internet gratuit în autobuze mai există doar la Alba Iulia, dar acolo, spre deosebire de Constanța, accesul se face pe baza unei parole pe care călătorul o primește când își cumpără abonament. Conducerea RATC Constanța a anunțat că vrea să introducă și o modalitate de a cumpăra bilete de călătorie când se află în autobuz prin SMS.

Cu siguranță este o idee bună oferirea de internet Wifi gratuit în autobuze și o așteptăm aplicată în întreaga țară.


4 comentarii despre subiectul „Internet Wifi gratuit în autobuze”:
Anonim

Superbă știre!

Anonim

Și ca o completare! Tot în mijloacele de transport, pe calea ferată, mai există internet wi-fi gratuit pe trenul Regiotrans spre Constanța (doar în perioada sezonului de vară și era și va mai fi; poate schimbă firma; internet 3G prin router de la vodafone cu 1-2 GB limită de trafic) și la operatorul privat Interregional (viaterra spedition, dar n-am informații privind tipul conexiunii).

Anonim

Bravo digi

geo

Anonim, unde scrie in articol ca e net oferit prin amabilitatea si efortul "digi" ( probabil ai vrut sa scrii RCS-RDS) ? E net oferit si plătit de firma aia de autobuze !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile