sâmbătă, 29 martie 2014

S-a trecut la ora de vară

Azi-noapte s-a trecut pe teritoriul Romaniei la ora de vară, astfel incat ora 3:00 a devenit ora 4:00.

Este cea mai scurtă zi din an, de doar 23 de ore, iar diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) este acum de trei ore.

Conventia actuala a fost aplicata incontinuu in Romania din anul 1979, pentru a fi folosită optim lumina naturală si deci pentru a reduce relativ consumul de energie si iluminatul artificial.

Toate ceasurile de pe Pământ arată același minut si secunda, insa diferentele orare apar fiindca la fiecare 15 grade longitudine se adaugă o ora in plus.

Numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est.

Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale este ora fusului 1 si a Europei Orientale este ora fusului 2. Romania se afla in fusul orar 2.

Prima tara care a adoptat ORA DE VARA a fost Germania, pe 30 aprilie 1916, urmata de Marea Britanie, Belgia si Danemarca.

Există diverse cercetari care arata ca schimbarea orei afectează ceasul biologic sau creste riscul de infarct miocardic. Cert este ca mai afectati sunt cei care se trezesc de dimineață, să meargă la muncă.


Un comentariu despre subiectul „S-a trecut la ora de vară”:
Anonim

nu avem nevoie deloc de ora de vara trebuie sa se renunte la ea ne streseaza inutil

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile