sâmbătă, 22 martie 2014

Satelitul Astra 5B a fost lansat cu succes - Video

Satelitul ASTRA 5B a fost lansat cu succes:

... a fost construit de EADS Astrium în Toulouse, Franţa, cu ajutorul platformei extrem de fiabile Eurostar E3000.
... este al optulea satelit Eurostar în flota SES, după recentele lansări cu succes ale sateliţilor ASTRA 2F, SES-6 şi ASTRA 2E.
... va fi pozitionat la 31,5 grade est.
... satelitul va extinde capacitatea de transpondere şi amprenta geografică SES din Europa de Est şi pieţele învecinate pentru transmisii DTH, direct-to-cable şi contribuţii la reţele de televiziune digitală terestră.
... este prevăzut cu 40 de transpondere în bandă Ku (echivalentul a 36 MHz), precum şi 6 transpondere în bandă Ka.
... transportă o sarcină utilă în bandă L pentru Serviciul european geostaţionar mixt de navigare (EGNOS) al Comisiei Europene.
... satelitul a cântărit 6 tone la lansare şi va avea o anvergură a aripilor de 40 m după amplasarea generatoarelor electrice solare în orbită.
... satelitul va dezvolta o putere de 13 kW până la sfârşitul duratei de viaţă nominale de 15 ani.
... este cel de-al 56-lea satelit din flota SES.
... este primul satelit SES lansat în 2014.

Lansarea satelitul s-a realizat la bordul unei rachete Ariane 5 ECA si a avut loc in data locală 22 martie 2014, de la Centrul Spatial Kourou în Guyana Franceză ( ora României 00:05 – 01:02, sâmbătă spre duminică, imediat după miezul nopții ). 

Oferind acoperire pentru Europa, ASTRA 5B va extinde capacitatea transponderelor și raza de acțiune geografică dedicată piețelor din Europa de Est și din țările vecine, pentru operatori DTH (direct-to-home), dar va contribui și la transmisia de feed-uri utilizate de către rețelele de televiziunea digitală terestră.

Mai multe detalii găsiti AICI. Deplasarea satelitului spre pozitia 31,5 grade est o puteti studia aici.


7 comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 5B a fost lansat cu succes - Video”:
Anonim

Care știe în cât timp va fi operațional satelitul?

Anonim

Trebuie asteptat cel putin o luna. O săptamana abia dureaza pozitionarea exacta la 31,5 grade est. Apoi doua sau trei saptamani se fac teste. Apoi mută transnpondere ( o saptamana ) de pe satelitul vechi pe cel nou.

Anonim

Mulțumesc de răspuns, mai am o nelămurire, din foto publicată ceva timp în urmă la anunțul făcut că Astra 5b va fi înlocuit cu unul nou, din acea foto să înțeleg că nordul italiei nu va mai receptiona acest satelit, este adevărat?

Anonim

Astra 5b are 2 fascicole de acoperire, HIGHT si WIDE...primul acopera partial si nordul Italie altul deloc. Depinde ce va folosi Orange, dar considerand faptul ca amandoua acopera foarte bine Romania este indiferent pentru operatorul. Singura diferenta este faptul ca spotul HIGHT este mai puternic la sol, deci sunt suficiente in Romania antene de 45 de cm si daca vremea este nefavorabile, deci ar fi de preferat pentru Orange sa foloseasca acest spot.

DTH Fan

Teoretic da, practic trebuie sa mai asteptăm vreo lună, să vedem testele practice. Astra 5B este satelitul cel nou, Astra 1G era cel vechi si care emite inca in acest moment. Au mai fost cazuri cand sateliti aveau prezentată o acoperire teoretică, dar practic era una mult mai mare. Satelitul Astra 5B a fost lansat azi-noapte si va inlocui satelitul Astra 1G.

Anonim

am luat un abonament orange tv satelite si am o problema nu merge in Belgia ,Bruxelles.
Stie cineva de ce?

Anonim

In ce sens nu merge ? Ai chemat un specialist sa o monteze si nu are semnal? Dupa cum observi, Bruxelles este in afara ariei de acoperire:

https://sat.ses.com/webservice/images/12073329

Probabil va fi necesar sa inlocuiesti antena cu una mai mare, de 1,2 metri, poate chiar 1,5 metri, pentru ca Bruxelles este, dupa cum vezi, in afara ariei de acoperire cu semnal. Si nici asa nu se stie daca vei reusi.

Pe cei de la Orange Tv nu are rost sa ii intreb, ca ei iti vor spune ca nu ofera servicii in afara Romaniei, conform contractului.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile