joi, 17 aprilie 2014

ANCOM a suspendat activitatea a 49 de furnizori de comunicaţii electronice, pentru o perioadă de 60 zile

ANCOM a suspendat pentru o perioadă de 60 de zile activitatea a 49 de furnizori de comunicaţii electronice care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de transmitere a datelor statistice aferente primului semestru al anului 2013.

După expirarea termenului limită de transmitere a datelor statistice aferente primului semestru al anului 2013, în luna februarie ANCOM a comunicat decizii de suspendare către 187 de furnizori de comunicaţii electronice pentru nerespectarea obligaţiilor legale cu privire la transmiterea acestora. Prin aceste decizii furnizorilor li s-a acordat un termen de 45 de zile pentru a-şi îndeplini obligaţiile, urmând ca după această perioadă să intre în vigoare decizia de suspendare a dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza autorizaţiei generale pentru 60 de zile.

49 dintre furnizorii cărora li s-au transmis decizii de suspendare a serviciilor au intrat în perioada de suspendare temporară a activităţii. Suspendarea va înceta în momentul în care îşi vor îndeplini obligaţia de transmitere a datelor statistice. În cazul în care nici după scurgerea acestui termen nu vor fi raportate datele, Autoritatea va emite o decizie definitivă de retragere a dreptului de a mai furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza autorizaţiei generale.

ANCOM a creat şi a pus la dispoziţia furnizorilor o aplicaţie informatică online pentru transmiterea datelor statistice semestriale, iar de la data de 1 iulie 2013, furnizorii de comunicaţii electronice au obligaţia de a transmite datele către ANCOM exclusiv prin intermediul acestei aplicaţii,utilizând semnătură electronică certificată. Datele statistice se folosesc la monitorizarea periodică a pieței de comunicații electronice din România și la elaborarea studiilor şi analizelor de piaţă necesare procesului de reglementare a piețelor, Autoritatea fiind furnizorul oficial de rapoarte de date statistice despre piaţa de comunicaţii din România către diferite instituții naționale și internaționale.

La începutul lunii martie ANCOM a transmis alte 73 de decizii de suspendare temporară a activităţii furnizorilor care nu au raportat datele statistice aferente celui de-al doilea semestru al anului 2013. Deciziile vor intra în vigoare la 45 de zile de la momentul comunicării şi doar în cazurile în care furnizorii nu transmit Autorităţii în acest interval informaţiile respective.

Pe perioada suspendării dreptului de a furniza reţele sau servicii de comunicaţii electronice pe baza autorizaţiei generale se suspendă şi drepturile conferite prin licenţele de utilizare a frecvenţelor radio, prin licenţele de utilizare a resurselor de numerotaţie sau prin deciziile de acordare a resurselor tehnice, dacă operatorii în cauză beneficiază de acestea.

Conform Registrului Public al Furnizorilor de Reţele sau de Servicii de Comunicaţii Electronice, în România funcţionează în prezent 1.473 de furnizori autorizaţi de reţele sau de servicii de comunicaţii electronice.


Niciun comentariu despre subiectul „ANCOM a suspendat activitatea a 49 de furnizori de comunicaţii electronice, pentru o perioadă de 60 zile”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile