vineri, 25 aprilie 2014

Chinezii tipăresc case la imprimanta 3D

O companie din China foloseste imprimante 3D gigant pentru a "tipări" 10 camere ale unei constructii, cu un singur etaj, într-o singură zi.

Firma privată se numeste Winsun si utilizează patru imprimante 3D cu dimensiunile de 10 metri x 6.6 metri, care folosesc un amestec de ciment și deșeuri de construcție, pentru a realiza casele, strat cu strat, in functie de designul cu care este programată imprimanta.

Materialele ieftine utilizate în timpul procesului de imprimare și lipsa mijloacelor manuale de muncă stabileste un cost sub 5000 de dolari pentru fiecare casă.

"Avem posibilitatea de a imprima orice clădiri, cu orice design digital aleg sau aduc clienții noștri. Este rapid și ieftin. În momentul de față, legislatia din China nu permite construirea de cladiri multietajate imprimate, dar noi putem tehnic să le realizăm", a declarat directorul executiv al companiei.

Totusi, el speră că tehnologia și imprimantele sale să fie folosite pentru a construi zgârie-nori, într-un viitor nu prea indepartat.

Metoda de imprimare 3D a devenit utilizată pe scară largă în ultimii ani. Fabricantii și designerii au fost în măsură să realizeze bijuterii, obiecte casnice și mobilier, dar si componente industriale sau chiar elemente constructive ale satelitilor si rachetelor.


Niciun comentariu despre subiectul „Chinezii tipăresc case la imprimanta 3D”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile