marți, 1 aprilie 2014

Cum să ai simultan selectabile toate țările pe televizoarele LG Smart, precum și funcția HbbTV

Televizoarele LG Smart sunt setate in asa fel incat utilizatorul poate alege dintr-un numar de tari limitate la o anumita zona geografica, in functie de zona in care a fost comercializat televizorul ( Europa de Est, Europa de Vest etc ).

Însă televizoarele LG Smart pot fi setate sa va ofere intr-un singur meniu, la alegere, toate aceste tari incluse in firmware ( si UK, si Germania, si Romania etc ).

Astfel vă veți bucura de functii suplimentare, cu ar fi activarea compatibilitatii cu standardul HBBTV, dar si acces la alte magazine LG Smart Word, unde veti gasi mult mai multe aplicatii pentru televizorul dvs, inclusiv unele premium 3D, care pot fi cumparate.

Pentru a avea acces la toate tările in meniul normal ( dar activate simultan), procedura este simplă. Insa trebuie sa intrati in meniul service EZ ADJUST, cu una dintre metodele de AICI sau de AICI, ceea ce este mai complicat si necesită ceva eforturi.

Dupa ce ati intrat in meniul EZ ADUST, accesati puctul 8, AREA OPTION, si schimbati la punctul EU-Country din Est Europa sau din West-Europa in Non Nordic.

Apasati Exit pe telecomanda si televizorul va porni reconfigurarea. Mai departe sunt convins ca sunteti familiarziati cu meniurile standard ale televizorului si stiti de unde sa schimbati  țara (din meniul normal al televizorului ) si apoi sa activati diverse magazine dedicate altor state.

Unul dintre mare avantaje ale prezentei tuturor tarilor in meniul standard al televizorului este că veti putea crea conturi cu emailuri diferite pentru diverse magazine LG Smart, dedicate unor anumite țări. Parola trebuie sa aiba obligatoriu 12 caractere si sa contina cel putin o cifra, un caracter mic si unul mare ( majusculă). Contul il creati direct in televizor, dupa ce schimabti țara si activati , tot din televizor, serviciile premium. Apoi va logati in acele magazine LG Smart pentru a downloada si instala aplicatii, apoi incercați alt magazin, instalati alte aplicatii, apoi reveniti la țara Romania si toate acele aplicatii din alte magazine vor rămâne instalate si accesibile pe contul de Romania.

Un alt avantaj este daca veti seta țara pe Germania. Astfel, veti avea două noi optiuni:

1. Dezactivarea colectarii informatiilor de vizionare, pe care o veti gasi in Setarile standard, meniul Optiuni. Nu prea e utilă in acest moment.

2. Un avantaj mult mai mare este că setând țara pe Germania, veti putea activa compatibilitatea televizorului cu standardul HbbTv.

De exemplu, dupa activare, am conectat televizorul la internet si am receptionat si accesat, cu ajutorul antenei de satelit conectat la televizor, canalul prin satelit HbbTv Multithek ( satelit Astra 19,2 grade est, frecventa 12633 MHz, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S, detalii AICI ).

Nu a mai fost afișata decat pentru cateva secunde imaginea care mă avertiza că serviciul este disponibil doar pentru televizoarele si receptoarele compatibile HbbTV, cum se intampla cu țara setată pe Romania, ci a fost afisat serviciul HbbTv.

Pe acelasi canal HbbTV Multithek de pe satelitul Astra 19,2 grade est am gasit si jocuri care putea fi jucate cu telecomanda televizorului.


19 comentarii despre subiectul „Cum să ai simultan selectabile toate țările pe televizoarele LG Smart, precum și funcția HbbTV”:
Guppy

Sa inteleg ca pentru test ai folosit un tv LG. Dar ce model?

Anonim

Stie cineva ce tara sa aleg pentru a putea instala update software disponibil doar pentru alte tari pentru seria LG LM 2012? Pentru Romania nu a mai aparut un update de software din decembrie anul trecut. Am folosit telecomanda cu led infrarasou si am schimbat in asa fel incat sa pot selecta aproape orice tara. Chiar am schimbat pe UK si pe Italia, doar ca de fiecare data trebuia sa scanez din nou programele. Si la aplicatii imi apareau pentru cateve secunde aplicatiile premium din tara respectiva apoi trecea din nou la cele care apar pentru Romania. Apoi am incercat sa schimb limba doar pentru aplicatii din meniul pentru aplicatii. Aici pot instala orice aplicatie doresc si orice tara fara a fi nevoit sa mai rescanez grila de programe, doar ca tot nu gaseste niciun update de firmware.

Administrator

@Guppy, am testat pe un LG model 2012 ( LM620S)

@Anonim, am cautat si eu acel firmware test, dar nu l-am gasit, indiferent că am schimbat pe celelalte două servere de test, in combinație cu serverul Production si Test, dar si pe alte țări. Poate ne lumineaza cineva cu ce combinație de setari si țară l-a gasit. :)

Anonim

Schimba tara de serviciu pe Italia .update 4.23.43

banica

Am incercat si eu pe Italia, dar nu imi gaseste nimic. Probabil e update pentru televizoare 2013, din moment ce e mai mic decat update 04.52.07, care e acum la televizoarele model 2012. Cine stie cum se face update la firmware de test pentru televizoarele LG Smart model 2012 ?

Unknown

Pe modelele din 2013 este valabila metoda ....seria la860v

Unknown

Era o întrebare scuze

Anonim

Da, este valabila, inclusiv pe 2013 si cred ca si pe cele 2011.

Unknown

Si cum intru in ez adjust?

Anonim

Vezi ca ai la inceputul articolul doua linkuri, in al 4-lea paragraf din articol.

Anonim

Cine stie cum se face update la firmware pentru televizoarele LG 6000 Scarlet 32...multumesc

Anonim

Ai aici si cel mai nou firmware si instructiunile de update la 32LG6000 :

http://www.lg.com/uk/support-product/lg-32LG6000

Anonim

Sal, aveti probleme cu download-ul de firmware in reteaua RCS-RDS? Am auzit prieteni ca au stat cateva ore sa faca update la LG, eu la modelul meu am ultima versiune, dar ma gandesc cu groza la ziua când va aparea altul, am intrat pe site la lg si am incercat sa descarc fiserul anterior, mai mult de 20 kbps nu depaseste, desi anterior mergea bine. Mentionez ca nu am probleme cu net-ul, am verificat conexiunea iar viteza de download pe alte site-uri este ok.

Anonim

Eu am RCS-RDS si imi downloadeaza firmwareul LG intr-un minut, maxim două. Fac update direct cu televizorul, legat la net prin cablu.

Anonim

Testat, este ok, din pacate pe Italia nu scaneza la 5W canalele italiene, ar fi fost o ceva daca ar fi stiut de DVB-S2 8PSK ACM/VCM

Anonim

Alea nu le receptioneaza nici majoritatea receiverelor semi-profesionale de satelit. Trebuie niste receivere dedicate de la italieni ( sau anumite tunnere speciale de PC cu niste softuri tot la fel de speciale) care stiu sa selecteze stream. Canalele acelea nu le receptionez nici eu, cu receiver cu Linux de 2000 RON.

Anonim

Nu vreau sa te supar, imi cer scuze, dar receptorul de care zici nu are nici o legatura cu intrebarea, cel putin din punctul meu de vedere. Un concept lansat de Dream multimedia, care a prins fiind la vremea respectiva singul receptor cu so linux, acum nu mai e, insa toate au mers pe aceiasi idee, la inceput nu am suferit aceste receptoare, ereau scumpe, o grafica care nu-ti permitea sa citesti comod de la distanta mare si ofereau doar o stabilitate pe sher. Nici acum nu le inghit, insa si eu am acasa un receptor cu doua tunere pt DVB-C si DVB-S2 cu linux nu de 2000, al meu este in jur de 1500 si sunt foarte dezamagit, am achizitionat la vremea respectiva pentru ca imi permitea sa amestec lista de cablu cu cea de sat, cea ce LG-ul nu stie inca, trebuie mereu sa selectezi una din cele doua liste si este deranjant cand nu ai canalele la rand. Receptorul fata de LG nu are nici un viitor, vor fi inlocuite in urmatori ani de mini sisteme cu android care vor avea si tunere. Receptorul este extrem de scump pt ce stie sa faca si dotarile hard pe care le are, are intradevar un procesor plin, al LG-ului chiar daca nu este plin are o frecventa de lucru de cel putin 3 ori mai mare decat a mari majoritati de receptoare cu linux, in plus pe LG este si dual core, de mem ram nu mai vb. Sincer LG-ul are un potential neexploatat la maxim. Si in Franta exista DVB modificat atat pe satelit cat si pe terestru, iar tv-urile cu DVB-T stiu de acest sistem, tv-urile cu tunere de satelit au inceput in ultima perioada sa ia amploare, sunt sigur ca mai devreme sau mai tarziu vor sti si de aceste particularitati, totul se poate remedia din soft. Si placile de pc care fac acest lucru nu sunt toate atat de scumpe, iar in cazul tv-ului nu cred ca mai este nevoie de nici o modificare hard.
Apropo, firmele care produc echipamente semi-profesionale sau profesionale se adeseaza headend-urilor, firmelor de specialitate din domeniu si mai putin publicului larg, nici unu din acesti producatori mari ale caror echipamente se intalnesc in firmele care se respecta nu vand receptoare pe care sa se instaleze enigma 2.

Anonim

Nu ma supar, dar tu nu ai inteles de ce nu iti merg tie canalele acelea italiene pe televizor direct si de ce nu merg nici pe majoritatea receiverelor, indiferent ca sunt scumpe sau au sau nu Linux: din cauza ca nu sunt compatibile cu Physical Layer Scrambling. Uite am cautat un articol pentru tine, sa intelegi mai bine:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/05/receptia-dvb-s2-acm-vcm-si-pls-physical.html

Laurentiu

Cred ca au deraiat discutiile. Sa revenim ontopic la LG Smart si cum faci setarea sa apara toate țările in meniul normal.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile