joi, 3 aprilie 2014

Harta infecțiilor cu virusi informatici, în timp real

Pe ce loc este Romania atunci când vine vorba de ratele de infectare malware de pe internet ? O harta interactiva în timp real de la Kaspersky Lab are răspunsul. Romania este pe locul 53 in topul celor mai infectate state cu virusi informatici.

Furnizorul de servicii de securitate IT Kasperksy Lab a lansat o hartă interactivă în timp real, care prezintă răspandirea online a amenințărilor malware. Harta digitală este viu colorată și îți dă impresia unei imagini dintr-un joc de strategie Defcon, dar un joc de razboi la scară globală, a cărui amploare nu trebuie ignorată.


Rotiti cu ajutorul mouseului planeta virtuala 3D din harta, si apoi mariti sau micsorati harta cu rotiță de derulare de la mouse. Faceți clic pe o țară și veți vedea numărul și tipul de amenințări detectate acolo, precum si locul pe care națiunea respectivă il deține in topul celor mai infectate state. Topul se schimbă în funcție de momentul zilei.

Diferitele tipuri de amenințări informatice sunt urmărite de către Kaspersky, desenând o hartă cu lumini colorate. De exemplu, răspândirea virușilor găsiti în e-mail este afisata cu portocaliu, iar cu culoare galbenă este reprezentate vulnerabilitățile detectate în timp real intreaga lume. Afișarea răspândirii diverselor tipuri de amentințări informatice poate fi activată sau dezactivată din butoanele colorate, din partea de jos a hărții.


Un comentariu despre subiectul „Harta infecțiilor cu virusi informatici, în timp real”:
Anonim

Foarte interesant ! Harta asta iti mai arata ceva: poti deduce raspandirea internetului in lume. Oricum, in Antarctica nu am vazut niciun virus, cred ca au inghețat de frig :))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile