miercuri, 30 aprilie 2014

Televiziunea C8 se va lansa în România, Cehia și Slovacia pe 5 mai 2014.

Televiziunea C8 se va lansa în România pe 5 mai 2014. Canalul apartine de Chello Central Europe si inlocuieste fosta televiziune Animax.

Pentru Ungaria, C8 a fost lansat cu o luna mai devreme, pe 1 aprilie 2014.

C8 va emite in intervalul orar 20:00 - 00:00 ( după încheierea canalului Minimax ) programe selectate din celelalte posturi ale Chello Central Europe, printre care producții pentru copii, de bucătărie sau filme.

Săptămânal, noi emisiuni vor fi adaugate in grilă ( pentru inceput, serialele pentru tineri Huntik si Baschetalistii, precum si filme cum e productia "Viața mea" sau "Casper").

Emisiunea de bucatarie va fi Dolce Vita à la David Rocco, avand ca realizator pe David Rocco, ce va prezenta gastronomie italiana si nu numai.

Autoritatea media RRTV (Consiliul pentru Radio și Televiziune) din Cehia a aprobat solicitantului Chello Central Europe două licența de emisie diferite, ambele pentru radiodifuziune prin satelit.

Prima licență este pentru programul C8 Republica Cehă și Slovacia, difuzat în Republica Cehă și Slovacia, a doua licență de emisie este pentru postul de C8 România, difuzata pe piața românească. Ambele versiuni C8 au tematică similară.

Licența de emisie este valabilă timp de 12 ani. Canalul va fi lansat in Cehia, Slovacia si România pe 5 mai 2014.

Autoritatea cehă RRTV a informat de asemenea autoritățile de reglementare din statele membre ale Uniunii Europene ( inclusiv CNA-ul din România ) că pe teritoriul lor poate fi retransmis noul canal tematic C8. Asadar, televiziunea va intra in curând și în grilele operatorilor care difuzează Minimax ( de exemplu UPC ).

Chello Central Europe este divizie a Chellomedia, parte a AMC Networks, fiind preluată anul acesta de la Liberty Global ( proprietara UPC ) de catre catre americanii de la AMC Networks Liberty Global, cu suma de 750 de milioane de euro. Chello Central Europe mai detine televiziuni precum Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, TV Paprika, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel, Shorts TV si altele.

UPDATE 5 mai 2014: Televiziunea C8 s-a lansat in România. Imagini găsiti in articolul de AICI.

UPDATE 11 decembrie 2015: Este posibil ca televiziunea C8 România să se inchidă pe 1 ianuarie 2016. Detalii găsiti in articolul de AICI.


5 comentarii despre subiectul „Televiziunea C8 se va lansa în România, Cehia și Slovacia pe 5 mai 2014.”:
Anonim

Buna seara sunt curios daca acest program C8 va i si la Digi pentru ca Animax nu a fost

Anonim

buna seara anonim din cate scrie in articol va intra si in grila digi de la 8 seara pana la 12 noaptea practic se fac 2 in 1 minimax ziua c8 noaptea

Anonim

nu este la rcs

Unknown

sunt evelin si vreau sa aflu daca se lanseaza TEST(C8 se mai spune si TEST)pe digi

Anonim

Nu se stie, draga Evelin. De obicei operatorii de servicii tv cu plata ( si in special Digi Tv ) tin secrete viitoarele adaugari de canale in grila...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile