miercuri, 28 mai 2014

CNN iReport: "Asteroid uriaș, posibil în curs de coliziune cu Pământul" - știrea falsă care a fost preluată fără verificare de către alte publicații

Un utilizator a postat o știre falsă pe hubul de știri iReport al CNN. Stirea a rămas online timp de 22 de ore, până cineva și-a dat seama că nu este adevărată.

Intitulat "Asteroid uriaș, posibil în curs de coliziune cu Pământul", articolul a avut crediblitate, fiind sub umbrela publicistică a CNN, mai exact iReport, un domeniu în care utilizatorii pot posta știri pentru CNN.

Autorul articolului a fost utilizatorul Marcus 575, care a insistat : "Oamenii de stiinta de la NASA Jet Propulsion Laboratory au detectat un obiect gigant, de dimensiunea Manhattan-ului, in posibil curs de coliziune cu Pamantul. Descoperit cu ajutorul Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer (NEOWISE), obiectul are 10 mile diametru se afla la aproximativ 51 milioane mile de Pamant."

În al doilea paragraf, a menționat că impactul va avea loc cel mai probabil pe 35 martie, 2041. :)

Cu toate acestea, mai multe publicații importante au preluat stirea ca una reală, incitate de un astfel de subiect senzational, fără să verifice cu atenție, deși scria clar pe imagine și în articol că nu este o informație verificată de către CNN.

CNN a eliminat acum articolul și l-a inlocuit cu un mesaj care precizează că  "NASA a confirmat prin e-mail că această știre este falsă, iar cel mai mare obiect detectat de Neowise are 3 km în diametru și nu prezintă niciun risc pentru Pământ."


4 comentarii despre subiectul „CNN iReport: "Asteroid uriaș, posibil în curs de coliziune cu Pământul" - știrea falsă care a fost preluată fără verificare de către alte publicații”:
Anonim

plictisitor

got

Plictisitor e comentariul tau format dintr-un singur cuvant. E foarte important, sa vada si cititorii unor publicatii gen mondene de unde isi iau stirile acestea si cata credibiitate pot sa aiba. Un semnal de alarma sa nu mai puneti botul la toate stirile de pe internet, chiar daca sunt din surse pseudo credibile. Foarte interesant ca atatea publicatii au preluat stirea nu doar fara sa verifice, ci fara sa observe ca scria in articolul de pe iReport CNN ca data 35 martie, o data inexistenta.

Anonim

bine ca e falsa stirea de la cnn o televizune de stiri cea mai buna din lume , si sa face de ***** sperie lumea

Anonim

'' 35 martie, 2041. :)'' CNN=LANTERNA3, acelasi... :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile