miercuri, 28 mai 2014

Traducătorul universal din Star Trek devine realitate anul acesta

Microsoft intenționează să lanseze o functie de traducere în timp real pentru pentru Skype, cunoscutul său serviciu de telefonie prin internet, până la sfârșitul anului, a anunțat ieri compania.

O demonstratie a functiei, denumit Skype Translator, a fost prezentata marți de CEO-ul Microsoft Satya Nadella, în timpul unui interviu la Recode Code Conference, care a avut loc in Palos Verdes, California. În timpul demonstrației, Nadella a efectuat o conversație cu șeful Skype Gurdeep Singh Pall, care vorbea germana, în timp ce Skype furniza traducerea în timp real din germană în limba engleză și invers. Traducerea este afisată atat pe ecran, in format text, precum si sintetizata vocal, dintr-o limba in alta.


Functia, care este de asteptat sa se lanseze anul acesta in varianta beta pentru utilizatorii de Windows 8, permite în prezent traducerea pentru aproximativ 40 de limbi. Ulterior, functia de traducere va disponibilă pe toate dispozitivele, a anunțat Nadella.

Pall a precizat că functia de traducere este rezultatul unui deceniu de cercetare a recunoașterii vorbirii si a traducerii informatice, combinata cu tehnologii software de învățare automată.

"Sunt zorii unei noi ere pentru această tehnologie, dar viziunea creatorilor Star Trek asupra unui translator universal nu este departe, potențialul său fiind fel de interesant ca aceste exemple din serialul SF de televiziune. Skype Translator deschide atât de multe posibilități în modul de comunicare, ce nu au existat niciodată înainte în educație, diplomație, familii multilingve și în afaceri", a spus Pall.


Un comentariu despre subiectul „Traducătorul universal din Star Trek devine realitate anul acesta”:
Anonim

foarte cool de abia astept sa apara si sa testez

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile