duminică, 11 mai 2014

Murdoch încearcă să fuzioneze DTH-urile Sky UK, Sky Italia si Sky Germania

Mai multe zvonuri au fost lansate in ultimele zile in presa internationala, care relatează că Rupert Murdoch incearcă să unească British Sky Broadcasting Group cu Sky Italia și Sky Deutschland ( Germania ), prin preluare acțiunilor deținute de către 21st Century Fox.

Bloomberg, citând surse anonime, a fost prima publicatie care a lansat zvonul despre o posibilă unire a celor trei platforme principale DTH europene intr-una singură.

Potrivit stirii, urmate de una similară publicată de Financial Times, este încă devreme pentru a se concretiza preluarea.

În acest moment, Murdoch detine o participatie de 39 % din BSkyB, în timp ce Fox detine 55 % din Sky Deutschland și 100% din Sky Italia. În anul 2010, Murdoch a încercat să preia controlul asupra BSkyB, dar a trebuit să renunțe la oferta pe fondul unui scandal.

În Marea Britanie, Sky UK avea 15 milioane de abonați la sfârșitul lunii martie a acestui an, în timp ce Sky Germania a avut 3,73 milioane abonați, iar Sky Italia a avut 4,75 milioane abonati. Daca cele trei DTH-uri s-ar unii intr-un singur DTH denumit Sky Europe, acesta ar oferi servicii prin satelit pentru aproximativ 23,5 milioane de clienți. Insa o astfel de fuziune ar putea declanșa reactia antimonopol a autorităților de reglementare europene.

Cele trei companii Sky folosesc deja o platformă comună de tehnologie, iar fuziunea ar da nastere unui foarte puternic jucător pe piața drepturilor de conținut pentru sport, filme și seriale de televiziune.

Twenty-First Century Fox este o companie mass-media multinațională din SUA. Este una dintre cele două entități în care a fost împărțită compania News Corporation în iunie 2013. 21st Century Fox păstrează fostele operațiuni ale News Corp. din domeniul audioviziualului și filmului, în timp ce activele din domeniul editorial au fost desprinse pentru a forma News Corp.

Printre filialele sale se află Fox Entertainment Group, care deține printre altele studioul de film 20th Century Fox și rețeaua de televiziune Fox, STAR TV și Sky Italia. Compania mai deține participații și la BSkyB și Sky Deutschland.

21st Century Fox a fost formată prin divizarea operațiunilor de divertisment și media ale News Corporation. Rupert Murdoch a rămas director general și acționar majoritar al noii companii, în timp ce Chase Carey a devenit președinte și director operațional. Consiliul de administrație al News Corporation a aprobat scindarea pe 24 mai 2013, iar acționarii pe 11 iunie 2013. Compania a finalizat scindarea pe 28 iunie și și a început oficial tranzacționarea pe bursa NASDAQ la 1 iulie. Planurile de divizare au fost anunțate inițial pe 28 iunie 2012, iar detaliile suplimentare, precum și numele viitoarei companii au fost dezvăluite pe 3 decembrie 2012.

Murdoch a declarat că scindarea ar putea „debloca valoarea reală a ambelor companii și a activelor sale distincte care să permită investitorilor să beneficieze de oportunități strategice separate care rezultă din gestionarea mai concentrată a fiecărei divizii”. Decizia a venit și în contextul unor multiple scandaluri care au afectat reputația operațiunilor News Corporation. Scindarea a fost concepută în așa fel încât activele editoriale ale News Corporation să fie transferate la o nouă companie denumită similar News Corp, iar News Corporation să fie redenumit 21st Century Fox care a devenit succesorul său legal.

În timp ce compania a fost anunțată inițial ca Fox Group, pe 16 aprilie 2013 Murdoch a anunțat că noul nume reprezintă un mod de a sugera fixarea patrimoniului 20th Century Fox pe măsură ce grupul avansează în viitor. Sigla oficială a fost dezvăluită pe 9 mai 2013, reprezentând o versiune modernă a cunoscutelor reflectoare Fox.

Formarea 21st Century Fox a fost finalizată oficial pe 28 iunie 2013, iar tranzacționarea ei pe bursa NASDAQ a început pe 1 iulie 2013.

Update 12 mai 2014: În urma zvonurilor din week-end, care speculau că BSkyB doreste a crea o singura operatiune DTH ( televizune cu plata ) pan-europeană, radiodifuzorul a publicat o declarație, in care specifică faptul că are in plan sa dezvolte afacerile din Marea Britanie și Irlanda si sa preia actiunile de la 21 Century Fox.

"Ca parte a acestei abordări, compania a inițiat discuții preliminare cu 21 Century Fox pentru a evalua achiziția potențială a activelor sale de televiziune cu plată din Germania și Italia. BSkyB crede că fuziunea ar avea potențialul de a crea un grup multinațional de televiziune cu plată de clasă mondială. Aceste discuții nu au progresat dincolo de o etapă preliminară, nici un acord a fost încheiat, valoarea tranzacție nu a fost definitivata si nici nu se stie exact daca tranzactia chiar va avea loc", a declarat compania.
Daca BSkyB doreste sa achizitioneze, de la 21 Century Fox, pachetul de control al Sky Deutschland, va trebui sa facă o ofertă publică de preluare, adresată actionarilor minoritari ai Sky Deutschland, în conformitate cu legislația germană, care stipuleaza si necesitatea precizării unui pret minim.

Cu toate acestea, pentru Sky Italia nu sunt luate niciun fel de hotarari exacte: "Aceasta nu este o afacere de creștere rapidă cum este Sky Germania. Din punct de vedere financiar, nu credem că 5 miliarde de euro va reprezenta o afacere foarte bună: se estimează că cel puțin 2 miliarde de euro au fost investite în proiect", a precizat o bancă ce a oferit un credit companiei.

Update 25 iulie 2014: Tranzacția a fost confirmată. Detalii AICI.


6 comentarii despre subiectul „Murdoch încearcă să fuzioneze DTH-urile Sky UK, Sky Italia si Sky Germania”:
Anonim

sper sa nu reuseasca acest mafiot de 2 bani care ar trebui sa fie la puscarie nu la News Corp.

Anonim

Adica omul a infintat si a ridicat firma si tu vrei sa i-o ia altii ? Ce gandire tipic romaneasca.

Anonim

Murdoch asta a " inventat"cardul legat de receptor si le-a dat exemplu si altora ca se poate.A finantat hackeri sa sparga sistemul de codare sega si irdeto pentru ca ai faceau concurenta.(sega a si avut castig de cauza la tribunal).Asa ca si-a cladit compania prin sabotarea concurentilor.Tot el a fost implicat intr-un scandal in UK cu ascultarea telefoanelor.

Anonim

Băiat deștept, nu nulități agramate... Păi și ce zici că a avut cu firma aia de jocuri Sega ? :))))

Anonim

Sistemul de codare nu era Sega dar SECA MEDIAGUARD

Sorin

Rupert Murdoch a fost blocat de autoritatea de concurență al Regatului Unit in finalizarea achiziție complete a Sky. Conglomeratul mass-media, care deține deja 21st Century Fox și o serie de publicatii, printre care The Times, The Sunday Times și The Sun, a lansat o ofertă de preluare de 11,7 miliarde de lire sterline în decembrie 2016. Dacă ar reuși, ar da familiei Murdoch controlul complet al Sky News, precum și a companiilor de televiziune, internet și telefonie în Marea Britanie. Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a respins această idee, totuși, din cauza preocupărilor legate de "pluralitatea mijloacelor de informare în masă" sau a puterii pe care societatea o va avea asupra opiniei publice.

"Am constatat în mod provizoriu că, dacă fuziunea Fox / Sky ar avansa așa cum a fost propusa, ar fi împotriva interesului public", a spus Anne Lambert, președintele grupului independent de anchetă. "Familia Murdoch ar avea prea mult control asupra furnizorilor de știri din Marea Britanie și prea multă influență asupra opiniei publice și a ordinii politice".

Murdoch deține deja o participație de 39% în Sky. El a incercat sa cumpere restul in 2010, dar a abandonat tranzactia dupa ce News Corporation (care este acum 21st Century Fox) a fost implicata intr-un scandal imens de hacking.

CMA se consultă cu privire la decizia sa și a propus "remedii". Este puțin probabil ca aceștia să apeleze la Murdoch. Prima este o interdicție completă a tranzacției, care ar păstra status quo-ul. CMA este totuși îngrijorat de faptul că o astfel de mișcare ar încuraja Sky să închidă Sky News - in acest caz, preocupările legate de "pluralitatea mijloacelor de informare în masă" sau de un monopol jurnalistic ar putea fi cu siguranță. Al doilea este un spin-off sau cesionarea Sky News, limitând astfel impactul unei preluări.

Fuziunea propusă a fost deja aprobată de Ofcom și de Comisia Europeană. Karen Bradley, secretar de cultură, a trimis oferta către CMA în septembrie anul trecut. De atunci, Fox a fost de acord să-și vândă imperiul media Disney pentru 52 de miliarde de dolari. Asta a complicat decizia CMA. Autoritatea de reglementare spune că tranzacția Disney este puțin probabil să treacă înainte ca ancheta proprie să fie finalizată. În consecință, nu poate presupune că tranzacția va fi aprobată și va face recomandări în consecință. Cu toate acestea, poate evalua posibilele implicații și le poate folosi pentru a ghida concesiile sau "remedii".

CMA va finaliza raportul până la data de 1 mai 2018. Autoritatea de reglementare va prezenta concluziile sale lui Matt Hancock, secretarul de stat pentru digital, cultură, mass-media și sport, care va lua apoi decizia finală.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile