miercuri, 28 mai 2014

National Geographic HD și Eurosport 2 HD, în grila Digi Tv Satelit România, în simulcrypt cu Slovak Telekom

DTH-ul ( televiziune cu plată prin satelit ) Digi Tv Romania a adăugat in oferta High Definition două noi canale: National Geographic HD și Eurosport 2 HD.

Interesant este însă faptul ca respectivele canale sunt preluate de la Slovak Telekom, prin simulcrypt ( criptare cu sisteme de codare multiple ), ceea ce inseamna ca RCS-RDS a incheiat un parteneriat in acest sens cu DTH-ul slovac.

Frecventa de receptie este 11977, polarizare Orizontala, SR 30000, DVB-S2 8PSK.

RCS-RDS Romania a mai adaugat anterior, pe 24 aprilie 2014, alte 5 canale in oferta Digi Tv, respectiv Pro Tv HD, Digi Sport 1 HD, Digisport 2 HD,  M1 HD și Digi World HD.

Intre RCS-RDS si Slovak Telekom au existat tranzactii anterioare, când RCS-RDS a vândut companiei slovace DTH-ul Digi TV Slovacia. Asadar, poarta spre această nouă colaborare a fost deja deschisă.

Operatorul Slovak Telekom ( care deține DTH-ul Magio Sat, transmis pe atunci prin satelitul Amos 4 grade Vest, ce oferă aproximativ 40 de canale) a lansat pe satelitul Thor 6 (0.8 ° Vest), la sfarsitul anului trecut, o transmisie test cu mai multe programe de televiziune, inclusiv pe aceasta frecventa prin care RCS-RDS preia noile canele HD. Ulterior, la inceputul lunii aprilie 2014, Slovak Telekom anunțase ca va transmite ambele DTH-uri prin sateliții utilizați de Digi Tv România și Focus Sat, fiind clara orientarea totala catre aceasta pozitie orbitala.

Asteptăm introducerea a noi canale High Definition, mai ales ca deocamdată oferta HD la Digi Tv Romania nu este lansată comercial. RCS-RDS ar mai putea prelua de la Slovak Telekom si alte canale, cum ar fi de exemplu Eurosport HD, daca s-ar adauga si pista audio in limba romana. In acest moment ( 28 mai 2014), National Geographic HD și Eurosport 2 HD nu sunt localizate in limba română pe aceasta frecvență.

Pentru a receptiona noile canale, abonatii Digi Tv, posesori de receptoare Kaon NA 1000 HD, trebuie sa dea resetare la setarile implicite ale receiverului.

Update 28 mai 2014, ora 23:30: Eurosport 2 HD are acum PID pentru pista audio in limba română.

Update 30 mai 2014, ora 12:00: A fost introdus in grila si Eurosport HD. Detalii AICI.


15 comentarii despre subiectul „National Geographic HD și Eurosport 2 HD, în grila Digi Tv Satelit România, în simulcrypt cu Slovak Telekom”:
Unknown

Interesant,dar eu astept canalele lor in format HD,cum ar fi DIGI FILM SI DIGI24,la HBO cu toate ca il platesc de ani de zile vad un film la doua luni.

Unknown

probabil ca va dura mai mult pana va intra mai multe canale proprii in hd pe satelit ! acolo e treaba mai complicata pt ca trebuie o frecventa pe care sa le urce ei! nu e ca si cum ar fi deja unele canale si ar trebui doar sa faca un symulcript,le trebuie o frecventa proprie si sa-si urce singuri propriile canale ! dar tinand cont ca ei inca nu au o oferta oficiala pt un pachet HD,eu zic ca promit si nu cred ca vor face o oferta oficiala fara un minim de 15 canale HD !

Anonim

Pai da, dar fac tot simulcrypt. HBO HD si Eurosport HD le pot adauga fara sa le urce pe satelit, ci tot prin preluare de la slovaci, prin simulcrypt.

Anonim

A avut pornirea grea RCS cu canalele HD prin satelit, dar parca presimt ca pana la iarna vor avea o oferta beton de canale HD, mai ales daca au ales solutia simulcryptului, care este mult mai ieftina si mai rapida.

Anonim

la digi a fost tacere mare asteptarea canalelor HD , acum vad ca incepe ploaia cu canale hd e super digi tv nr 1 in ro

ROMEON

Astept si eu mai multe canale hd la digi tv sat.desi nu sunt acum abonatul lor,astept cu interes miscari serioase de hd.

ROMEON

Am fost ab 5ani la digi dth.am 2 conserve,cumparate hiunday.acum ce sa mai fac cu ele? Eu vreau hd si contract nou.se poate sal cumpar kaon-ul na 1000hd? La sediul lor din bt,nu dau,au dar au zis ca numai pe service.CICA trebuie sa se fi stricat hyundaiul meu de n ori si mi-l schimba.NU SUNT SERIOSI!

Anonim

Cumva la DTH.DIGI sunt:SKY NEWS,CCTV NEWS,CCTV9 DOCUMENTARY,AL JAZEERA ENG,PUBLIKA TV,MYNELE TV?

Unknown

da,exista acele programe mentionate de tine !

Anonim

usor,usor oferta de posturi hd creste la digi tv dth!asta e un lucru bun pentru noi abonatii dar obliga si concurenta !pana la urma noi avem de castigat!

Anonim

@ROMEON, ai rabdare, nu a fost lansata oferta comerciala. Sunt teste.

Alex

Pe langa canalele SD de la digi dth receptionez cu cutia Kaon NA 1000 HD si pe cele HD, problema e ca doar National geographic si eurosport 2 se pot vedea , restul in schimb (protv hd digisport 1,2 ) exista in lista dar nu au semnal, aveti o idee ce pot face ? Multam anticipat.

Anonim

Cumva in grila DIGI DTH. Romania se regasesc:INEDIT TV,JURNAL TV,MOOZ DANCE,CREDO TV si TV SUD-EST.Pentru ca aceste canale sunt in grila DIGI SLOVAKIA si MOOZ DANCE la DIGI CZECH.

Anonim

@Alex, roteste putin LNB-ul in jurul axei centrale, cate grade stanga sau dreapta, pana obtii calitate mai buna la semnal pe frecventa cu Pro TV HD. E o frecventa mai ciudata.

Alex

@Anonim - acum functioneaza toate , mersi de sfat !!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile