joi, 22 mai 2014

Romtelecom a selectat Cisco Videoscape pentru extinderea rețelei sale de televiziune

Operatorul românesc de telecomunicatii Romtelecom a selectat Cisco Videoscape ca solutie end-to-end pentru livrarea de conținut pentru abonații săi la televiziune prin cablu si / sau tv prin protocol IP, completând serviciul DTH prin satelit.

Noul serviciu va folosi head-end-urile de satelit existente ale Romtelecom, ceea ce înseamnă că Romtelecom poate extinde operațiunile sale folosind un sistem unic, atât pentru televiziunea prin cablu, cât si pentru cea prin satelit.

"Odată cu activarea acestui imbunatatiri a platformei de televiziune prin cablu, ne vom extinde acoperirea in zonele in care era imposibil anterior să fie accesate serviciile noastre. Cu Videoscape suntem capabili să realizăm aceasta extindere, cu un impact redus asupra costurilor noastre de operare, dar cu abilitatea de a oferi clientilor aceeasi calitate si experiență, indiferent de modalitatea de livrare a continutului", a declarat Ciprian State, director de dezvoltare produse TV pentru Romtelecom și Cosmote România.

Yves Padrines, vicepresedinte Cisco ( furnizor de servicii video ) EMEA a adăugat:" Romtelecom este un client de lungă durată si suntem încântați să colaborăm cu ei in această inițiativă care are potențialul de a dezvolta substanțial afacerile companiei românesti. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm practic colaborarea noastră."

Cisco Videoscapes este de fapt o suită de solutii, care vizeaza atât clientii si distributia standard, cât si solutii de streaming in cloud, IP Video prin cablu, Multiscreen Cloud DVR etc.

De asemenea, Videoscape optimizează și extinde infrastructurilor existente, prin simplificarea integrarii de aplicatii software și aplicatii cloud:

- Videoscape Cloud Software, pentru implementarea de noi aplicatii video la cerere în cloud, pentru utilizare eficientă și dinamică a resurselor
- Servicii Videoscape în Cloud, care transforma funcționalitatile disponibile intr-un serviciu unic, reducând nevoia de a dezvolta și de a integra noi capabilități.
- Personalizeaza, socializează si sincronizeaza experienta abonatilor, putand oferi aplicatii care activeaza noi surse de venituri pentru operator
- Arhitectura modulară și API-urile deschise pot simplifica integrarea și adaptarea infrastructurii.
- Combină si optimizeaza performanță hardware-ului si softwareului utilizat cu opțiuni de implementare bazate pe servicii cloud.
- Oferă capabilități de analiză, statistică si metadate imbunatatite.
- Solutii unice integrate, ambalate și livrate ca o singură soluție end-to-end, inclusiv software-ul client si securitatea distributiei continutului.
- Ofera acelasi nivel de servicii atat pentru distributia intr-o singura directie, cat si comunicare in ambele sensuri, inclusiv pentru receivere hibrid.
- Asigura posibilitatea de transmisii live ( în timp real ), dar si oferirea de continut media la cerere ( atat inregistrat, cat si live, cum ar fi un meci de fotbal ), precum transmisii liniare continue 24 de ore pe zi, web de streaming la cerere sau televiziune tv prin protocol IP.
- Encodere si procesoare MPEG 4, servere criptare Videoguard etc.

Romtelecom a folosit inca din anul 2006 o suită de soluții pentru platforma sa Romtelecom DTH (televiziunea cu plata prin satelit Dolce Tv), inclusiv sistemul de acces conditionat Cisco VideoGuard, dar si sistemele Cisco MediaHighway.


8 comentarii despre subiectul „Romtelecom a selectat Cisco Videoscape pentru extinderea rețelei sale de televiziune”:
Anonim

Foarte tare! Deci Romtelecom trece in urmatorii ani la rețea All-IP !

Lian

Exact asta inseamna, dar Romtelecom ( sau Deutsche Telecom, cum va fi redenumita de la toamna ) va face asta in timp, adica in vreo 5 ani, in Romania. Colaborarea cu Cisco e foarte importanta si va reprezenta primul pas in trecerea completa la retea All-IP la Romtelecom. Vor putea adauga canale noi foarte rapid, vor putea oferi si telefonie, internet mai rapid, servicii interactive, jocuri etc, toate prin aceeasi retea All-IP.

Anonim

Orange foloseste deja ALL-IP pentru transmisiuni de internet de mare viteza, avand cea mai mare retea de fibra optica din Romania (nu ma refer la retele de calbare in orase, ci la transport de date pe toti opertorii)

Anonim

All-IP inseamna ca toate serviciile catre clientii finali ( televiziune, internet, telefonie ) sa fie oferite prin acelasi sistem IP. Are Orange asa ceva? Nu are nimeni in Romania All-Ip complet sau nu in toata reteaua sau nu pentru clientii finali. Romtelecom vrea sa faca All-Ip in toata reteaua, pentru clientii finali, pana cel tarziu in 2019.

Anonim

pentru abonatul de rand chestia asta cu cel incalzeste?

Anonim

Abonatul de rând va avea oferta mai de calitate, mai ieftina, mai diversificata, mai interactiva, mai modernă. Cu asta îl incalzește.

Anonim

Fie ca ne place sau nu, cea mai mare retea de FO o are RTC !

cris

Anonim, sursele afirmatiei tale si comparatiile oficiale cu retelele de fibra optica a altor operatori care sunt ? Ca nu e bine sa faci afirmatii gratuite, fara dovezi, ca poate confunda lumea cu flame sau spam ce spui tu.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile