miercuri, 28 mai 2014

Un site cunoscut, închis de poliție. Proprietarii websiteului ripostează, iar site-ul revine online.

Torrentz.eu, unul dintre cele mai mari motoare de căutare de torrente de pe site-urile de file-sharing, a fost inchis pe 26 mai 2014 de catre Poliție din Londra, pe motiv ca promoveaza pirateria.

Torrentz.eu, care a fost deja blocat în Marea Britanie de către mai multi furnizori britanici ce oferă servicii de internet, era pe lista neagră încă din octombrie 2013, alături de alte 20 de site-uri ce promovau file-sharingul. Numele de domeniu a fost înlăturat abia luni.

Politia londoneza a contactat registratorului numelui de domeniu Torrentz.eu și a cerut să suspende site-ul, pe motiv ca face conexiuni la conținut care încalcă drepturile de autor.

In acel moment, un purtător de cuvânt al Poliției din Londra a spus că divizia "Police Intellectual Property Crime Unit (PIPCU) a contactat recent un număr de registratori de domenii hosting și mai multe siteuri majore care incalcă drepturile de autor, inclusiv Torrentz.eu, si acestea au fost inchise."

"Cand un site web este confirmat ca furnizarea continut fără a avea drept de autor pentru conținut ilicit, proprietarul site-ului este contactat de către ofițerii de la PIPCU și îi este oferită posibilitatea de a colabora cu poliția, pentru a corecta comportamentul si continutul oferit, încât să înceapă să funcționeze în mod legitim. În cazul în care proprietarii unui website nu colaboreaza cu poliția, o varietate de alte opțiuni tactice pot fi utilizate, inclusiv contactarea registratorul de domeniu, pentru a-l informa despre incalcarea legii și pentru a suspenda site-ul", a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Londra.

Insa se pare că forța juridică a Politiei din Londra nu a dat roade, fiindcă de marți torrentz.eu a revenit, ca urmare a plângerilor juridice ale proprietarilor siteului.


4 comentarii despre subiectul „Un site cunoscut, închis de poliție. Proprietarii websiteului ripostează, iar site-ul revine online.”:
Anonim

e adevarat ca fiecare are dreptu de autor la continut , nu toti au bani sa cumpere filme sau programe de soft,

Anonim

stiu eu un site mult mai bun, decat torrentz.eu si chiar decat cel al piratilor din chei. Are un nume dupa un cunoscut film (chiar al personajului titular) facut dupa benzi desenate nerecomandat minorilor in care apar copiii si adolescenti costumati care lupta cu mafiotii (si chiar ii omoara) (au aparut deja 2 parti in 2010 si in 2013) la care adaugi cuvantul torrents, adica terminatia/domeniul .to. In opinia mea este cel mai bun. Sa fie in toate tarile europene salariul minim net de cel putin 1000 euro si atunci sigur mi-as putea permite sa imi cumpar cam toate filmele si jocurile pe care le doresc pana atunci cu siguranta nu, iar torrentele vor fi in floare. Oricum atata timp cand le functioneaza serverele gasesc ei o cale sa ocoleasca politia si pe cei care lupata impotriva site-urile cu link-uri la continut care incalca drepturile de autor.

Anonim

De fapt site-ul n-are linkuri catre fisiere care incalca dreptul de autor.. Si de fapt nu are nici macar linkuri directe catre torente. Ci catre site-uri care contin torente. Poti cauta si pe google torente nu e nevoie de un site pentru asta, dar e adevarat ca e mai usor pe site-ul cu pricina. Asa ca ...
Si in plus sistemul de torente nu este neaparat automat vinovat. Unii chiar isi promoveaza creatiile sau produsele, cataloagele, etc. pe torente. si sunt legale. E ca si cum ai acuza placa de retea ca e vinovata ca tu downloadezi filme piratate. Am gasit odata un film care abia aparuse la cinema pe youtube. Era filmat cred cu telefonul mobil la cinema ca se vedea si auzea cam rau. A disparut a doua zi e adevarat dar sa nu zica cineva ca nu exista fisiere ilegale si pe alte site-uri asa zis legale.

Anonim

downloadati MAXTON si gasiti aici ce vreti

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile