joi, 29 mai 2014

Gazeta Sporturilor: RCS-RDS va transmite meciurile din Liga 1 ( însă compania infirmă ). UPC în tratative, Romtelecom așteaptă.

RCS-RDS a ajuns deja la o intelegere cu cele două televiziuni care au câștigat drepturile de televizare a meciurilor pentru Liga 1. Astfel, Look Tv si Transilvania Live se vor regasi in grila operatorului mentionat, in aceasta vară, conform editiei tiparite a ziarului Gazeta Sporturilor.

Acum cateva zile, firma Intel Sky Broadcast a virat deja in conturile LPF prima tranșă de bani in conturile ligii.

"Este vorba de 17 milioane de euro, adica jumatate din suma totală pentru un sezon competitional. Suma a fost depusa in doua transe, una de 10 milioane si una de 7 milioane. Toti reprezentantii Adunarii generale a LPF au fost anuntati de acest lucru, dar și s-a cerut sa pastreze discreție totală", a informat una dintre sursele Gazetei Sporturilor.

Toate societatile de cablu au avut timp aproape o saptamana ( la inceputul lunii aprilie ) să trimită ofertele pentru retransmisia cu plata in propriile rețele. Din informatiile media din piață, RCS-RDS a fost primul care a acceptat sa retransmita cele doua televiziuni si ar percepe 1 euro in plus la fiecare abonat, conform Gazetei Sporturilor.

"Au existat mai multe serii de intalniri intre cele doua parti, iar in acest moment discutiile sunt aproape de finalizare. Au batut palma, in perioada urmatoare urmeaza sa se semneze si actele. E posibil ca meciurile sa se vada si pe UPC, tratativele sunt si acolo foarte avansate, dar mai sunt mici neintelegeri la bani. Singurii care refuza sa participe deocamdata la negocieri sunt cei de la Romtelecom", mai precizează Gazeta Sporturilor, citând surse anonime si aratand ca RCS-RDS va difuza 99% dintre meciuri.

Reprezentantii Intel Sky Broadcast ar mai fi discutat cu LPF si programul de difuzare a meciurilor, stabilind astfel si orele de difuzare a partidelor, care vor fi "bătute in cuie", mai anunță Gazeta Sporturilor.

"Programul unei etape se va intinde pe patru zile, de vineri până luni, cu câte două meciuri in fiecare zi, de la orele 18:30 si 21:00. Al nouălea meci, cel mai slab al etapei, va fi programat cel mai probabil vineri, de la ora 16:00. In plus, trei dintre meciurile fiecarei etape vor fi transmise cu un car de ultima generatie adus din Germania, care a mai fost folosit la meciurile din Champions League, produse de Digi Sport sau TVR. Acesta va produce cele mai importante meciuri in format HD", au mai dezvaluit pentru Gazeta Sporturilor oameni angrenati in transmisia viitoarelor meciuri. Asadar, o treime din partide vor fi transmise in format High Definition.

Totodata, incep si angajarile. Cei de la Look Tv si Transilvania Live au luat legatura in acest sens cu mai multi ziaristi de sport. Va exista un studio la Bucuresti, unde se vor realiza emisiunile inainte si dupa fiecare meci, precum si două studiori la Cluj.

"Nu se vor transforma in două canale de sport, Look Tv si Transilvania Live isi vor mentine statutul de televiziuni generaliste. Șeful redactiei de sport va fi Horia Ivanovici, cel care urmeaza sa decidă împreună cu reprezentanti postului comentatorii care vor fi ofertați. Sunt vehiculate nume de la Pro Tv, dintre redactorii disponibilizati de curând, dar si de la TVR si chiar de la Digisport. Printre abordați au fost Marian Olaianos ( TVR ) si ex-coordonatorul stirilor Pro Tv, Bogdan Pasare", mai precizeaza sursele ziarului Gazeta Sporturilor.

UPDATE 29 mai 2015, ora 17:00 RCS-RDS a infirmat printr-un comunicat informatiile despre intelegerea cu LPF, cu cele doua televiziuni sau cu Intel Sky Broadcast, prezentate de catre Gazeta Sporturilor:
RCS & RDS a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei.

Compania RCS & RDS nu a fost contactată de către Liga Profesionistă de Fotbal, de către reprezentanţii posturilor de televiziune Look TV şi Transilvania Live sau de către reprezentanţii firmei Intel Sky Broadcast.

Menţionăm că RCS & RDS nu a virat nicio sumă de bani, nu a semnat niciun contract şi nu se află în negocieri sau discuţii cu Liga Profesionistă de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma mentionată mai sus.

Informaţiile apărute în presă pe acest subiect nu sunt adevărate.

UPDATE 5 iunie 2014: UPC și Focus Sat vor difuza toate meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii, în următorii 5 ani. Detalii AICI.

UPDATE 9 august 2014, ora 22:00 - Romtelecom a ajuns la un acord cu Intel Sky, pentru difuzarea canalelor Look TV și Look Plus. În extraoptiunea "Extra Liga 1", la prețul de 9,5 lei, vor fi incluse Look Tv și Look Tv HD. Look Plus este inclus în abonamentul de bază. Mai multe detalii gasiti AICI.


25 de comentarii despre subiectul „Gazeta Sporturilor: RCS-RDS va transmite meciurile din Liga 1 ( însă compania infirmă ). UPC în tratative, Romtelecom așteaptă.”:
Anonim

in articol spune ca 3 meciuri pe etapa vor fi hd, akm sa vedem

Unknown

daca e olaianos si ivanovici...e clar tata....nu ma uit!!!

robert dud

daca se transmite pe look tv nu mai vedem HD

geo

@Anonim 29 mai 2014, 13:07, trei meciuri pe etapa inseamna chiar atat, adica o treime. 3/9 = 1/3

Anonim

DOAR O TREIME DIN MECIURI PE ETAPA VOR TRANSMITE IN HD ?

rusineeeeeeeeeeee sa le fie !

Anonim

in sfarsit vendem HD blaturile...

Unknown

Uraaaaaaaaaaaaa,eu nu am alta posibilitate sa vad decat la DIGI SATELIT.asa saraca cum este liga noastra eu ma uit cu drag la ia.

Goos

Pe Digi Sport 1 HD si Digisport 2 HD erau toate meciurile in format HD.
Daca cer bani in plus, le zic pas. Mai bine ma duc pe stadion la un meci pe luna.

Unknown

Gazeta Sporturilor = ziar de 2 bani. Stirea este o pura inventie marca a acestui ziar.... Oare cand se inchide?

Anonim

rcs&rds au INFIRMAT stirea. astia de la tustrul intact umbla doar cu dezinformari

Anonim

Hmm, cuvantul lor impotriva cuvantului celorlalti. Pe cine sa credem ?

Anonim

Oricum, chiar daca nu e adevarat in ceea ce priveste RCS ( desi nu inteleg de ce s-au grabit sa infirme, ca era reclama in favoarea lor :-)))), raman celelealte informatii valabile, orarul meciurilor etc... UPC si Romtelecom vad ca nu au infirmat nimic deocamdata din ce a anuntat Gazeta Sporturilor...

Anonim

http://www.paginademedia.ro/2014/05/rcs-a-facut-plangere-la-consiliul-concurentei-impotriva-lpf-pe-subiectul-drepturilor-din-liga-i/

beny

Pai nu vezi ca in linkul ala e tot updateul ala din articol, respectiv comunicatul RCS ?

Anonim

DA,Rcs cica a batut palma pentru transmisia meciurilor si va mari abonamentele cu 1E +TVA-ul

beny

Pai informatia e exact inversa in comunicatul RCS, adica RCS a dezmintit ce spui tu anonim. Citeste updateul din articol.

Anonim

pai si pina la urma cine va lua meciurile tot 1euro E +tva

Anonim

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/COMUNICAT+RCS+RDS+a+facut+plangere+la+Consiliul+Concurentei+impo

Anonim

La Orange tv sunt Transilvania Live și Look tv sunt în format HD. Deci le vom vedea in HD?

Anonim

Decat Liga I la RTC, mai bine Primera Division...

Anonim

E OFICIAL meciurile se vad la RDS-RCS, abonamentul se va scumpi cu 1euro

Unknown

Intrebarea mea ce va face DIGISPORT CU CELE TREI CANALE DE SPORT daca nu mai transmite Liga 1 de fotbal, le va inchide asa cum a facut GSPTV?

Anonim

Normal va disparea,dar cica s-au inteles cu ungurii

marian

Fiti convinsi ca nu va diparea Digisport!!!!

Anonim

RDS a anuntat ca nu transmite. UPC transmite si cu INES

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile