miercuri, 18 iunie 2014

70% dintre telespectatorii din Republica Moldova utilizează televiziune analogică terestră

Conform Biroului Naţional de Statistică din Republica Moldova, in țara vecină exista 1.131.800 de gospodării, ce adapostesc 3.356.900 de persoane. Peste jumătate din aceste gospodarii se află în mediul rural. Aproximativ 93,3% din gospodării au un cel putin un televizor funcţional.

Surprinzator este procentul de aproximativ 70 % din telespectatori, care continuă să utilizeze televiziunea analogică terestră.

Peste 5% dintre moldoveni nu au acces deloc la televiziune.

Doar 289 870 de gospodarii din Republica Moldova au abonamente la servicii de televiziune cu plata, dintre care:
- 77,3% abonati la reţele de cablu tv
- 19,1% abonati tv prin protocol IP
- 2,6% televiziune cu plata prin satelit (DTH)
- 1,0% prin reţele MMDS (Multichannel Multipoint Distribution Service - sistem de transport al semnalului TV prin unde radio între două sau mai multe puncte).

Dintre abonatii la servicii de televiziune cu plată, 36,5% erau la  Sun Communications SRL, 17,5% la Moldtelecom SA, 7,1%  la AMT şi 2,6% la Focus Sat. Restul operatorilor ce activează pe această piaţă dețin împreună o cotă de 35,7%. Acestia abonati la televiziune cu plata beneficiau de servicii digitale in procent de 44%, iar de servicii analogice in procent de 56%.

Statisticile BNSR Moldova sunt valabile pentru sfârșitul anului 2013, pentru anul 2014 vor fi publicate în 2015.


4 comentarii despre subiectul „70% dintre telespectatorii din Republica Moldova utilizează televiziune analogică terestră”:
Anonim

Sa nu radem ca asa am fost si noi.

Anonim

Pai eu nu vad cine râde, sunt doar niste statistici. Dacă ai râs tu, e problema ta, nu generaliza si asupra opinie mele de exemplu. Nu e nimic de râs.

Constantin Padure

Eu cred ca IPTV-ul e viitorul. E chiar trendy treaba asta la ei in ultima vreme. Mai ales cu Starnet-ul care ofera STB ce poate fi folosit prin orice ISP si mai ales si in afara granitelor. http://www.starnet.md/ro/magic-tv-box/

Oricum, basarabenii nu au avut noroc cu un DTH puternic ca si Digi la noi. Focus-ul moldovenesc care este in parteneriat romanesc este destul de anemic.

Anonim

focus e anemic peste tot

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile