vineri, 27 iunie 2014

LG va lansa o nouă versiune de WebOS pentru televizoare smart

LG, care a achizitionat WebOS de la HP anul trecut, a anuntat că dezvoltă deja o nouă versiune a sistemului de operare pentru urmatoarea sa generatie de televizoare smart. Noua versiune a platformei Web OS va fi dezvăluită anul viitor, a spus Lee In-kyu, senior vice-presedinte al LG TV.

LG nu a specificat exact cand se va lansa noua versiune WebOS, care vor fi caracteristicile acesteia si nici ce denumire va avea, dar a precizat că toate televizoarele high-end smart LG, care se vor lansa anul viitor, vor rula pe noul WebOS.

Sistemul de operare WebOS a fost dezvoltat inițial pentru dispozitive mobile Palm și a fost ulterior achizitionat de către HP. Anul trecut, HP a fost de acord să ofere licență de utilizare WebOS, inclusiv codul sursă de bază, către LG. Curând după aceea, companiile au fost de acord asupra unei vânzari, care a permis companiei LG să dețină sistemul de operare, dar HP să pastreze brevetele WebOS.

LG a inclus deja WebOS ( versiunea Afro, denumită astfel după un stil de coafură africană, care a fost populară în anii 1970 ) în mai multe dintre televizoarele sale, investind deja puternic în platforma. Sistemul de operare oferă acces la Web, aplicații integrate, dar și un design software care se distinge de cel al televizoarele concurente. La inceputul acestei luni, LG a anunțat că a vândut peste 1 milion de televizoare smart care ruleaza pe baza sistemului de operare WebOS.

Interesant este ca Lee a declarat ca e posibil ca WebOS sa fie implementat si pe viitoare dispozitive media sau pentru electrocasnice, nu doar pentru televizoare.


7 comentarii despre subiectul „LG va lansa o nouă versiune de WebOS pentru televizoare smart”:
Anonim

un update pentru cele din 2012 ce ziceti merge???

Laurentiu

Nu prea cred. Teoretic e posibil cu un WebOs modificat, mai putin pretentios hardware, sa fie instalat pe televizoare mai vechi. Dar LG nu va face niciodata un astfel de update de trecere de ka Netcast la WebOs, nu are niciun interes comercial in asta. Deci cine vrea WebOS va trebui sa cumpere acele modele de televizoare 2014 care il au instalat din fabrica. Cine vrea WebOS varianta a doua ( de care se vorbeste in acest articol ) va trebui probabil sa cumpere televizoare ce vor fi lansate in anul 2015.

Anonim

Pentru LG televizoarele,seria LM sunt deja istorie,din pacate nu au reusit (nu au vrut!!!!) sa faca ceva,cu memorarea Latin 2! ,de fapt cam toate seriile LM-LA sunt istorie, acum au o alta "jucarie" Web Os! Anul si carlanu;)))) vorba aia "baga banu""daca vrei ceva mai deosebit!

valyy

dar de ce sunt mai ieftine decat modelele din 2012 si 2013 la, lansare?

Anonim

Fiindca s-au ieftinit componentele. Acum, componente mult mai performante decat cele din 2012 - 2013 sunt mai ieftine. A evoluat tehnologia.

Anonim

Am vrut sa cumpar un LG cu webos chiar seria 730 dar.. se pare ca cu atata tehnologie, panelul da gres: clouding, pete negre vizibile in colturi ..., pixeli care se vad chiar si de la o distanta de 2 metri.

Anonim

Panelul e acelasi cu cel de la televizoarele din 2013. Depinde de model si de noroc. Eu am televizor cu WebOS si nu am astfel de probleme.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile