vineri, 13 iunie 2014

Zvon: Liberty Global și Discovery Communications cumpără 49% din Formula 1 ?

Discovery Communications și Liberty Global ( care deține si Focus Sat si UPC România ) sunt în discuții cu CVC Capital Partners și Lehman Brothers Holdings pentru a cumpara un pachet de 49% din Formula One, conform Bloomberg, care citează surse apropiate celor doi giganți media.

Discuțiile sunt în curs de desfășurare, negocierile de cumpărare oscilând asupra unei sume de aproximativ 500 de milioane de dolari (370 milioane euro ): Liberty și Discovery incearca sa cumpere actiuni de 4 miliarde de dolari, Formula One fiind evaluată la 8 miliarde de dolari.

Însă CVC și Lehmen ar dori 4.5 miliarde de dolari pentru pachetul de 49% din acțiuni.


7 comentarii despre subiectul „Zvon: Liberty Global și Discovery Communications cumpără 49% din Formula 1 ?”:
Anonim

Deci Focus Sat va avea un mare avantaj,probabil exclusivitate ?

Anonim

În caz că se încheie întelegerea, Liberty Global ÎMPREUNĂ cu Discovery vor avea doar 49% din Formula 1, deci nu decid nimic singuri, nu au majoritate.

Anonim

Avantaj nu inseamna majoritate !

Anonim

Avantaj egal cu zero. Daca nu fac majoritate (50%+1), deciziile lor nu vor conta. Vor obtine doar dividende pentru 49% din actiuni.

Anonim

Prietene habar nu ai ce inseamna voturile din consiliile de administratie si ce inseaman actionariat !
Mai mult ca sigur,la un "colos financiar" celelate procente de 51% nu sun detinute de o singura persoana/corporatie.
In cazul de fata in Formula 1 exista inca 14 actionari pe cele 51% din actiuni
CVC Capital Partners detine 42%,LBH 12,3% ,(vinde catre Liberty si Discovery) iar restul de procente sunt impartite in alti cativa mici actionari.Probabil LBH sau CVC nu vand integral pachetul de actiuni ,altfel nu ar iesi socoteala de 49%!
Toti actionarii au drept de vot in consiliile de administratie.
Depinde cine cu cine se uneste !De la 49% la 51% este un pas infim.Gandeste-te cum s-a vandut economia Romaneasca.Intai cu 49%.....:))
Deci la momentul de fata Liberty Global & Discovery teoretic,vor detine cel mai mare procentaj.

P.S.Inainte de a scrie teorii ,studiaza !

Anonim

Eu scriu practic, nu teorii. Tu teoretizezi ca poate or fi unii mai mici si se aliaza cu ei, dar teoretizezi. Eu nu vorbesc decat pe informatii concrete, nu pe teorii si probabilitati ca tine.
Daca era asa ca tine, de ce au acceptat doar 49%, daca oricum 51% era usor sa isi asigure prin teorii probabilistice privind aliante? Pentru ca nu pot face asta cumparatorii. Doar nu sunt aia prosti sa isi vanda afacerea. Au nevoie doar de niste capital de la unii, fara sa piarda controlul, simplu.

Anonim

Am citit articol nou pe Bloomberg ca nu mai vor doar 4,5 miliarde, vor 5 miliarde vanzatorii, iar UPC si Discovery ofera in total doar 4 miliarde :-)) S-au razgandit vanzatorii si vor in plus 500 milioane de fiecare, daca tot au tărăganat UPC si Discovery ! :-))))) Si daca o mai tărăganează mult cu 5 miliarde, sa vezi cum le cer 6 miliarde :-))))) Eu zic ca nu se mai incheie afacerea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile