marți, 24 iunie 2014

Taxa pe stâlp, în curând pe facturile românilor

Nu știm cu cât va mări noua taxă pe stâlpi prețul abonamentele de cablu tv si internet, dar cu siguranță majorări vom regăsi în facturile plătite de către populație la energia electrică, în sau pentru luna iulie 2014 ( e o mică nebuloasă, ca de obicei.... )

De ce?

Din cauză că jumătate din taxa pe stâlpi ( denumită disimulat "taxă pe construcțiile speciale" ), pe care trebuie sa o plătească Hidroelectrica și Nuclearelectrica pentru anul acesta, trebuie de fapt plătită de populație ( o majorare de 10,5 lei pe MWh la Hidroelectrica și de 8,3 lei pe MWh la Nuclearelectrica ). Astfel, taxa pe stâlpi va avea o influență în tariful final cu un procent de 1,4% - 2,4% ( cică încă se calculează ... ).

Poate nici nu s-ar resimți taxa în primă fază dacă românii ar recupera o parte din contribuția cu certificatele verzi, plătită de două ori în perioada 2012-2013. Pentru cine nu a înțeles cine a fost de vină pentru dubla taxare a certificatelor verzi, răspunsul este simplu: se spune că din excel de zel, pentru o cât mai mare transparență, a fost specificat separat CÂT din prețul facturii reprezintă certificatele verzi. Însă românii au plătit banii atât pentru taxa verde deja inclusă în tarif, cât și pentru informația suplimentară care trebuia scrisă cu steluță în subsolul facturii.

Oare Electrica nu ar putea reduce temporar tarifele la energie electrică, astfel încât consumatorii să recupereze toate plățile suplimentare suportate în perioada în care certificatele verzi au fost încasate dublu?

ANRE precizează că e puțin probabil să se ia in calcul o reducere a prețurilor pe baza acestui fenomen de dublă taxare, dar are totusi meritul de a recunoaste că facturile ar trebui simplificate, astfel încât să conțină informații relevante, probabil pentru poporul mai puțin educat tehnic.


8 comentarii despre subiectul „Taxa pe stâlp, în curând pe facturile românilor”:
Alexyss

La,noi ca, la nimeni, o tara bananiera este cu mult mai dezvoltata decat structura mafiota existenta in ro.

Anonim

prosti suntem noi ca nu dam cu ei de pamint

Anonim

Până când mulțimea de proști nu re revoltă și nu omoară pe careva de la conducere ei nu se potolesc. Pe de altăparte acum 25 de ani l-am omorât pe Ceaușescu și uite unde am ajuns astăzi. Dar măcar atunci când l-am văzut împușcat de crăciun am fost fericiți. Fericiți în prostie dar fericiți.

Anonim

Foarte bine sa puna taxe pe orice ca romanul le supotra ,pe vremea lui raposatul ere fff rau,noi suntem invatati sa stringem cureaua la MINIM si sunt curios ar mai fii o noua revolutie!!!

Anonim

Nu am vazut in nici un stat din europa atatea taxe ca in Romania. Romania e campioana la taxe si la circ politic din care populatia nu are nimic de castigat, ba mai mult e nevoita sa stranga cureaua! Am scapat de counism de 25 de ani si de 7 ani am intrat un Uniunea Europeana dar pana in prezent nu au fost in stare sa contruiasca in Romania o autostrada decenta? Atunci ce atatea taxe ? Pentru buzunarul lor. Trebuie sa facem ceva sa le taiem din NESIMTIRE si TUPEU.

Anonim

ar trebui sa iesim in strada sa dam cu ei de pamant( dar sa dam ca sa simta). in spania si franta ies in strada pt orice si fac scandal
acolo le e frica politicienilor de sclaci

Anonim

Toti operatorii vor trebui sa o introduca. UPC a anuntat-o deja. O sa fie 3 lei dar iti mai ofera si doua posturi de banii astia. vor sa diminueze impactul. la stalp sa-l vad pe Ponta :)

Anonim

O sa apara taxa direct pe factura de la TV. Guvernul a gandit-o frumos. Toata nemultumirea o sa se indrepte catre cablisti.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile