miercuri, 30 iulie 2014

Digi24: "Televizarea meciurilor din Liga I, anchetată". Consiliul Concurenței verifică modul în care LPF a vândut drepturile de difuzare

„Investigaţia a fost declanşată în urma unei plângeri”, a anunțat Consiliul Concurenței, citat de către televiziunea Digi24 a companiei RCS-RDS.

„LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim "cu plată". Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”, spune Consiliul Concurenţei citat de Digi24.

Totodată, Consiliul Concurenţei reaminteşte că a derulat o investigaţie în urma vânzării de LPF a drepturilor de difuzare pentru perioada 2008-2011 către consorţiul format din SC TV Antena 1 SA şi SC RCS&RDS SA. „Investigaţia s-a finalizat în 2011, prin acceptarea unor angajamente asumate de LPF”, se spune în comunicatul citat de Digi24.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de informaţii şi opinii referitoare la această investigaţie de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Pe 29 mai, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a anunţat că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei”.

Anii trecuţi, Liga 1, alături de multe alte competiţii interne şi internaţionale din diferite discipline sportive, au fost transmise de cele trei canale DigiSport, fără niciun cost suplimentar pentru abonați, precizeaza in continuare Digi24.

În ultimii șase ani, funcţionarea cluburilor de fotbal şi desfăşurarea campionatului naţional au fost finanţate, în cea mai mare măsură, de RCS & RDS, mai arata Digi24.

Compania de cablu a plătit peste 150 de milioane de euro, dar a oferit gratuit abonaţilor canalele de sport cu transmisiunile de fotbal, mai precizeaza in aceeasi stire televizunea Digi24.


37 de comentarii despre subiectul „Digi24: "Televizarea meciurilor din Liga I, anchetată". Consiliul Concurenței verifică modul în care LPF a vândut drepturile de difuzare”:
Anonim

rcs.digi tv au dreptate programele digisport erau in pachet baza , cei de la upc-focusat cer bani pentru look tv
upc 10 lei , focusat 12 pentru un singur program

Anonim

Da anonim 16.03, ai dreptate, insa digi sport apartin doar operatorului rds, iar acesta nu ofera posibilitatea de retransmitere si de alti operatori, pe cand look si look plus sunt canale independente, care ofera posibilitatea tuturor operatorilor sa le retransmita. Aceste canale au cerut bani sulimentari de la operatori de catre proprietarii canalelor. Deci..... Durerea celor de la rds (sa nu spunem ciuda) este ca nu mai detin monopolul cum au fost obisnuiti. Eu sunt de acord cu actuala situatie, deoarece daca vreau platesc daca nu Nu. Multumesc

Anonim

Au vazut ca nu pot lua Liga 1 pe gratis de la Look-uri si acum arunca cu noroi. Ce treaba au ei daca cei de la Look au decis pachete separate (cu anumiti furnizori !) atata timp cat ei detin drepturile de difuzare ? Iar chestia aia cum ca au platit nspe milioane de euro pentru sport si tot au dat gratis canalele lor catre abonatii proprii e o porcarie ! Din afirmatia asta se intelege ca astia vor ca Look-urile sa dea gratis ceea ce au platit doar pentru ca RDS ofera canalele proprii in mod gratuit abonatilor... Romtelecom cere ceva pentru canalele lor proprii de sport abonatilor ? Penibil.

Anonim

Treaba e ca cei de la rds nu vor sa plateasca suplimentar pt ce pina acum le-au cam avut la mai putin din jumatate pret. De aceia ei scapa de toate canalele de calitate la care tr sa si platesti si baga canale de ale lor de 2 bani si atunci bineinteles ca "am preturi mici si fag gargara la orice modificare care ma baga intrun con de umbra si imi schimba planurile ca daca maresc preturile cam raman fara clienti ;)

Anonim

datile in cap RCS ca astia sunt smecheri Look TV si Look TV Plus inpreuna cu Liga1 , prea scump ce foarte scump pai ce are aur smirna si tamaie dei asa cump 10, 12 lei foarte exsagerat pentru niste fotbal ma asteptam sa coste cel mult 3 lei si nu dublu ,ce vor sa faca avere peste noapte hoti pentru niste porcari de canale tv Look TV si Look TV Plus inpreuna liga 1 , sa se duca invartinduse .

Anonim

rds a avut monopol pt ca au platit mai mult in urma cu cinci ani... la aceea licitatie putea oricare sa cumpere pachetele respective daca licita mai mult...acum problema este urmatoarea: de ce daca vreau sa transmit liga 1 trebuie neaparat sa preiau doua posturi cu tot cu reclamele lor si emisiunile lor de 2 lei ? E un pic cam aiurea... ( si eu sunt abonatul lor si acum urmaresc liga 1 pe net)

BOGDAN

BRAVO DIGI TV, nu este corect ca dupa 5-6 ani cand ati transmis meciurile moaca la toti abonatii sa vine UPC si Intel si-n combinatii cu astia de la LPF sa ceara pe urmatorii 5 ani 10 lei pentru un campionat de 2 lei la toti abonatii lor si sa mishmaseasca si alti operatori de ca-tv sa retransmita aberatiile alea 2 de posturi ale lu' Arpad Paszkany, ma mir ca dupa ce samsarii astia de la LPF, UPC si Intel si-au facut abonamentele se sesizeaza din senin si OPC-ul.
PS - NU SUNT ABONAT DIGI, asa ca n-am motiv sa laud RCS-RDS... ati transmis moaca meciurile alea atatia ani, parca era si Dolce si TVR-ul si vin acum niste samsari de 2 lei sa se capatuiasca cu campionatul asta de fotbal de 2 lei, aici principalul vinovat este FRF, LPF si cine se ocupa cu meciurile astea si drepturile lor de retransmisie si... ma mir ca, inca odata, se sesizeaza OPC si nu CNA-ul

Pentru Anonim 30 iulie 2014, 16:45 tin sa te anunt ca digisport poate fi preluat de orice operator de ca-tv din Romania, ramand ca acesta sa se inteleaga cu RCS-ul... asa ca NICIODATA RCS-ul n-a bagat EXCLUSIVITATE pe programele DIGI... este o firma de ca-tv in tara asta ... citeste pe site... care retransmite si digisport, si dolcesport... asa ca...taci

Daca au dreptate cu ceva astia de la Digi este ca nu suporta sa aiba in grila lor de programe toate nulitatile cu rating 1% de genu Discovery, Look... etc...

Si inca odata... NU SUNT ABONAT DIGI... asa ca nu vreau sa vad in comm-ul meu ca "servesc RCS-RDS"

Anonim

Pentru UPC , Arpad Paszkany si LPF cu dedicatie "ce bine-mi pare c-ati luat tzeapa" inate sa cereti bani, oferiti calitate

SANDU

LOOK TV + LOOK PLUS = TELESPORT = FALIMENT

Anonim

SANDU... tot rotunda era si sigla postului telesport :))

Anonim

http://www.ziare.com/sorin-ovidiu-vantu/realitatea/vantu-a-cumparat-telesport-276879

Anonim

Unde sunt bani multi sunt si interese, scandaluri, sesizari … verificari de ochii lumii.

Anonim

Incercati sa intelegeti o chestie....daca vor da si pe digi Liga 1, si acolo va fi pe bani, mai mult sau mai putin asta ramane de vazut. Ca la upc nu au cerut ei de capul lor 10 lei in plus...atat le-a cerut Look si Sky, ca aia au castigat licitatia, nu upc-ul. Ei doar au cumparat dreptul de retransmisie

Anonim

Pai RDS nu a cerut bani la abonati pentru ca a incasat veniturile din publicitate. Acum publicitatea se face pe LookTv si acestia incaseaza banii. UPC doar a cumparat dreptul de a distribui catre abonati programele Look. Sky a cerut o taxa pentru distribuirea programului catre fiecare abonat. UPC ca orice companie trebuie sa o recupereze si sa mai faca si profit pe deasupra. Probabil si ceilalti operatori care vor ajunge la o intelegere cu Sky vor trebui sa puna o taxa pe pachetul respectiv.

Anonim

Citind mesajele de mai sus nu stiu de ce spuneti ca digisport a oferit moca liga 1 cand era in pachetul de baza si pachetul respectiv trebuia sa-l platesti,lunar. Moca era atunci cand avea posturile necodate ,ca si un abonat cu pachetul popular sa poata viziona zi de zi acele posturi.Daca va ganditi bine digi daca facea pachet separat pentru liga 1,mai lua bani,cat lua lunar din pachetul de baza,asa ca numai spuneti prostii ca digi a dat moca ani de ani liga 1.

Anonim

Draga BOGDAN nici nu ne-am dat seama ca esti un postaci RDS. In 2008 cand RDS-RCS a cumparat drepturile s-a demarat o ancheta tot de catre CC care s-a finalizat abia in 2011 si a scos la iveala o serie de nereguli. Sa nu uitam de comisionul de 3 milioane euro platit lui Mitica. Toti vor sa castige. De data asta nu a mai fost Mitica sa ii mai ajute. Nu ti se pare ciudat ca abia acum incepe o ancheta? Campionatul a inceput deja iar drepturile au fost cumparate acum cateva luni. Mie imi miroase a frustrare din partea RDS-ului.

Anonim

A FOST FACUTA VREO LICITATIE PENTRU DREPTURILA DE TELEVIZARE ? ! ?

detrax

Pai de ce sa faca licitatie? Ca LPF nu e autoritate de stat si nici afacerea statului. LPF e o asociatie privata. Licitatiile sunt obligatorii cand statul plateste bani. Pe LPF o pot ataca doar cluburile de fotbal romanesti din Liga 1, daca nu sunt multumite de suma si considera prejudiciate pe motiv ca s-ar fi putut obtine mai multi bani prin licitatie.

Anonim

Bogdane, ia cauta in memoriuta ta aia mititica cum era treaba cand a inceput transmiterea ligii pe gsp si doar rds avea acces, a iesit scandal ca sa il aiba si altii, pe cand sa putut rds a dat teapa antenistilor si a mutat meciurile pe digi, care iti pot garanta ca au fost solicitate si de alti operatori insa au fost refuzati sec fara sa stea la discutii. Deci tu esti cel care tr sa isi tina gura atata timp cat nu sti ce vorbesti.

Anonim

@detrax: Corect.Orice privat vinde un produs cui vrea.Exista posibilitatea alegerii clientilor.Asa cum cluburile,restaurantele providerii DTH isi rezerva dreptul de a-si alege clientii,tot asa LPF-ul si-a ales cel mai bun client !Nu consider ca prezinti bonitate nu iti vand,pentru ca ma expun unui risc !
Normal ca RCS a luat-o in mana.Numai prostii nu isi aduc aminte cat a cerut RCS-ul provider-ilor cand au castigat liga .10 ron de abonat !!!
S-au asociaa cu Intact au creat GSP tv si au crezut ca o "vor pune".Numai ca socoteala nu s-a potrivit.Datorita pretului foarte mare,nimeni nu a cumparat de la ei drepturile de televizare.
Acest lucru s-a tradus printr-o pierdere de 7-8 milioane de euro si ruperea aliantei RCS-Intact !
Cand RCS a luat liga ,instalam 200-300 de clienti lunar la DTH.
Acum roata s-a "invartit".
RCS-ul este falimentar.Are mai multe datorii,ce cresc de la zi la zi,fata de incasari.Cu orice pret vrea sa vanda "sandramaua".Norocul lor cu rata de "cash flow" zilnica !
Au datorii de peste 850 milioane de euro(mai exact 884) !Conform datelor de la finante in anul trecut RCS a avut un venit net de 700 milioane euro !Deci nu prea bine,chiar daca consideram optimisti un profit de 50% din venit .
Pentru a plati datoriile ,ei fac noi credite !
Nu vor da faliment nici Intel Sky nici UPC. UPC apartine unui imperiu financiar(Liberty Global) ce a cumparat Virgin Media cu 23 miliarde de dolari !RCS e un "floc" fata de puterea financiara a LIG(UPC).Posibil in spatele Intel Sky sa stea tot LIG,prea se leaga multe !
Ce va face RCS-ul muribund ,nu va avea nici un efect asupra contractelor semnate !Nu iti convine cat costa painea,stai flamand,"arzi" la burta niste buruieni !Valabil pentru cei ce sustin ca pretul pentru vizionarea ligii este mare !
Poimaine este 1 August !Sa vedem cine mai difuzeaza liga alaturi de UPC !

Anonim

Eu nu inteleg un lucru,de ce sa ceara bani per abonat,look au luat drepturile,au publicitate si daca vor ca toti sa vada liga 1 atunci sa fie pachet cu bani la alegere la toti operatorii,daca rds nu vrea atunci cei care nu accepta sa migreze,sa fie democratie.Daca look nu-si vor scoate banii atunci e pierderea lor dar sa nu oblige operatorii sa mareasca abonamentul...e la fel ca la HBO..rds gandeste in viitor,simt ca o sa fie cablul la fel ca telefonul fix si atunci nu risca sa plateasca bani in plus.Si cei care spun ca vad meciurile pe net au dreptate,de ce sa plateasca 10 lei in plus cand il pot vedea gratuit,in general cei care se uita,urmaresc o echipa favotita..si la ups o sa fie destui care or sa urmareasca online meciurile...la fel ca pana acum

Anonim

Nu trece nimeni de la rds la alt operator ci dimpotriva,rds are preturi mici la toate serviciile,pe cand la rtc inafara de dolce nu gasesti servicii integrate de calitate,la fel si la ups care nu au retea,cine renunta la rds(tv,internet si mobil) pentru o antena focus? in Romania e foame de bani...fiecare incearca sa-si reduca cheltuielile..avand internet de la rds ai posibilitatea sa vezi online meciul preferat fara bani

Anonim

Anonim 22:38 ai perfecta dreptate. As mai adauga faptul ca Rtc se va uni cu Cosmote. Sa nu uitam ca si ei au in spate o companie mare T-Mobile. RDS o sa aiba viata din ce in ce mai grea. Daca ar fi ajuns la un acord cu Sky pentru Liga1 poate nu ar fi pierdut din abonati.

Anonim

Greu sa intelegi niste chestii de baza. RCS vrea monopolul. El vrea sa aiba Liga1 pe cele 3 canale pe care le detine. De la inceput rds a distrus orice incercare de negociere. Asta cu "ei n-au luat bani in plus este o prostie" pentru ca abonatii deja plateau pentru posturile pe care s-au transmis meciurile si in afara de asta rcs facea bani din publicitate. UPC nu detine Look TV si taxa este impusa de cei care detin drepturile pentru Liga1.

Anonim

Cred ca durerea mare la rds e ca nu mai transmit ei pe digisport. Nu conteaza ca noi vrem Liga1 indiferent de postul pe care sunt transmise meciurile.

Anonim

Vorbim despre licitatii? Ce licitatii?? LPF decide independent cum isi monetizeaza produsul. LPF trebuie sa apere interesul cluburilor si daca in felul asta pot duce mai mult capital catre cluburi, atunci si-au indeplinit misiunea. Nu este datoria LPF sa se asigure ca face si Digisport audienta (fara Liga1 o sa moara) . Se pare ca aia de la upc inteleg notiunile astea simple. RCS probabil se simtea bine cand era omul lor la Liga pentru ca nu preaa se descurca in economia reala.

Anonim

Doar cluburile ar fi indreptatite sa conteste procedura. Dar cata vreme cluburile primesc bani nu au de ce sa faca scandal. RCS are interese pentru propriile posturi, nu pentru abonati. Trebuie sa-si schimbe atitudinea si sa-si aminteasca faptul ca sunt in primul rand operatori de cablu. upc-ul avea oricum o oferta mult mai variata iar acum au si Liga1. Nu e bine...

BOGDAN

Pentru Anonim 30 iulie 2014, 20:27 si Anonim 30 iulie 2014, 22:06 v-am rugat ceva, fara comm-uri pe comentariul meu ca nu ma intereseaza commurile voastre... mai intai cititi cu atentie ce am scris apoi sa scrieti ca tin cu RCS-RDS daca nu-s abonat la ei , invatati sa cititi in romana :))
Diferenta intre RCS si UPC este ca RCS-ul cand avea exclusivitate pe drepturile de rettansmisie nu ti-a cerut nici un ban tie ca abonat ca sa vezi meciurile alea, nu ti-a scumpit cu de 3 lei abonamentul cum a facut UPC-ul mintindu-te la telefon ca s-a bagat taxa de stalp sau ca vrea PROTVul bani pe canalele lui...aici este o manarie ... niste parveniti care habar n-au de fotbal vor sa se imbogateasca pe seama fraierilor cu acest abonament de 10 lei si cu cei 3 lei bagati in plus la abonamentul de baza al UPCului
n-am nici un motiv sa tin cu RDS-ul, cand au scos programele Discovery i-am taxat mutandu-mi abonamentul la UPC iar acum cand vad ca astia imi baga 3 lei mascat ca sa vad aberatia aia de look plus ... iar mi se pare o magarie
invatati sa cititi apoi comentati ce am scris ... trebuie sa fii dus cu capul sa dai 10 lei pe un campionat de 2 lei cu fotbalisti de curtea scolii si patroni bisnitari care cum scapa un fotbalist din curtea scolii face matanii la Dzeu ca sa se umple de bani pe urma unui transfer

Anonim

BOGDAN asa cum tu te-ai mutat pentru a vedea Discovery asa si altii sunt dispusi sa se mute la UPC pentru Liga1. Daca ai fost atent la articolele din presa ai fi vazut ca taxa a fost ceruta de catre cei de la Sky. Probabil au cerut o taxa mai mica de 10 lei dar la ea se adauga profitul celor de la UPC si costurile pentru retea. Probabil o sa avem si noi in curand un sistem cu un numar de programe de baza iar restul contracost si atunci o sa iti alegi tu ce programe vrei sa vezi. Pana atunci ne descurcam cu ce avem.

Anonim

Unde erai @Bogdane pe 21 decembrie 2013, cand RCS-RDS a taiat PREMIER LEAGUE, in pauza unui MECI LIVE al lui LIVERPOOL ?!!!? Asa ceva nici lui Ceasca, inainte de 1989, cand te jucai cu lopetzica in nisip, nu a indraznit sa faca !!! Dupa aia, ercesistii au taiat si Digisport 1 HU nu cumva romanii din Ardeal sa mai vada un meci din Anglia !!!

Sa mai aduc aminte cum l-au umilit pe Radu Moraru, "Nasul tv", ani la rand, refuzand sa il bage in grila ? Dar canalele Discovery ziceau ca sunt prafuite, dar de fapt zeci de programe noi premium au fost introduse de anul trecut...

Pe mine, rcs-rds nu ma mai prinde neam, poa' sa bage Liga 1 4k ca nu mai vreau sa stiu de ei !!!

Anonim

cine-i nebun sa dea 10 lei pe campionat inseamna ca n-are ce face cu banii sau este grandoman sa se laude ca are pachetul extrafotbal cumparat, mai pui 5 lei si vezi PASSION, acolo barem ai ce sa vezi :))

BOGDAN

Pentru Anonim 31 iulie 2014, 12:53 cred ca, cu lopatica in nisip te jucai tu iti garantez ca sunt cu mult mai mare ca tine ca sa-mi impartasesti bogata ta experienta de viata Ceausista, in primul rand invata sa citesti si arata-mi unde am scris ca sunt fan RCS-RDS? apoi... baga-te in seama in alta parte. Referitor la Nashu TV ... daca omul asta ti-ar trage o tzeapa ca patron cu un post de tv numit 10TV si tu nu respecti contractul, ca patron...daca ai fi in locul RCS-ului... i-ai retransmite NashuTV dupa ce te-a tzepuit?????????????????

Pentru Anonim 31 iulie 2014, 11:46 pe langa taxa aia de 10 lei, Intel Sky au impus si o taxa suplimentara de 3 lei la abonamentul de baza UPC pentru look plus, iar daca suni la UPC te vor minti ba ca-i taxa de stalp, ba ca vrea PROTV-ul bani pe programele lor...etc... numai minciuni... RCS-ul cand transmiteau meciurile nu ti-au cerut NICIODATA ca abonat bani in plus la abonament ca sa vezi meciurile alea de 2 lei, scoteau banii din reclame, au vazut ca nu scot profit si le-au pasat la UPC SI Sky drepturile de retransmisie, nici macar nu i-a mai interesat oferta LPF-ului... s-au spalat cu oferta lor pe cap :)) ... si... am mai vaut undeva aici pe site la un comentariu o aberatie de genu ca RCS-ul avea exclusivitate la fotbal... fals, toate programele DIGI (inclusiv cele de sport) se pot retransmite si altor retele, asa ca injurati operatorul respectiv de cablu ca nu discuta cu ei ca sa preia... programele DigiSport de exemplu... iar alea cu documentare Digi emit in paralel cu sigla Channel pentru cine vrea sa le preia

Anonim

RDS se cearta cu Liga, Rtc nu mai transmite meciurile si UPC este marea castigatoare. Cand doi se cearta al treilea castiga.

Anonim

TREBUIA FACUTA O LICITATIE PENTRU DREPTURILE DE TELEVIZARE . DACA RDS-RCS OFEREA MAI MULTI BANI PENTRU DREPTURILE DE TELEVIZARE SI ACESTE CLUBURI DIN LIGA1 PRIMEAU MAI MULTI BANI ?!?

SANDU

nu mi se pare corect ca pentru un campionat de kko sa-mi bage in plus la abonamentul de baza UPC 3 lei ca sa am look plus si sa ma minta la telefon ca s-a bagat taxa de stalp, ca vrea protv-ul bani pentru programele trustului mediapro, etc... cine vrea sa dea 10 lei pe meciuri fara valoare n-are decat da' nu-mi mari abonamentul de baza cu 3 lei si ma minti la telefon

cristi7

@Anonim 1 august 2014, 04:51, e decizia culburilor daca le convine sau nu suma de bani primita. E dreptul lor sa decida daca sa atace sau nu actiunea LPF. Nu e dreptul meu, nici al tau si nici al altora. Daca ele, cluburile, nu vor sa atace actiunea LPF, probabiil si dau seama ca meciurile pe care le ofera sunt de proasta calitate si nu pot sa aiba pretentii mai mari.

Unknown

omfg o tara plina de idioti .. astia ne vand cu totul si voi va certati pentru mecuri .. vai de steaua voastra !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile