marți, 22 iulie 2014

Licență nouă pentru cablu tv pentru Look Plus. Modificări licențe Look Tv și Look Plus: "Există negocieri în etapă finală şi cu ceilalţi operatori de distribuţie prin cablu"

CNA a decis astazi să acorde o nouă licenţă de televiziune cu denumirea Look Plus, care va funcţiona prin cablu şi care va difuza meciuri din Liga 1, la fel ca televiziunea Look Plus ce emite pe satelit şi ca postul Look TV, care emite atât pe satelit, cât şi pe cablu, anunță Mediafax.

Solicitarea de acordare a unei licenţe prin reţele de comunicaţii electronice pentru postul Look Plus, pe lângă cea de satelit pe care emite deja Look Plus, a apartinut societăţii NCN Studio SA.


Punerea în funcţiune a noii licenţe prin cablu a televiziunii Look Plus va beneficia de o investiţie de 5.100.000 lei, din surse proprii şi atrase, potrivit dosarului depus la CNA.

Zona de difuzare a televiziunii prin cablu Look Plus este naţională, în acest sens, societatea NCN Studio având un acord de principiu privind disponibilitatea SC UPC România SA de a retransmite în reţelele digitale televiziunea prin cablu Look Plus, potrivit dosarului depus la CNA.

De asemenea, societatea NCN Studio SA a solicitat la CNA si  modificarea licenţei Look Plus.

Pe de altă parte, şi societatea Transilvania Look SA a solicitat modificarea licenţelor televiziunii Look TV (una de satelit şi una de cablu).

La şedinţa CNA de marţi a fost prezent Alexandru Turbatu, reprezentantul celor două societăţi.

Televiziunile Look Plus şi Look TV au un profil generalist.

Look Plus va difuza programe producţie proprie (52%), producţii audiovizuale ale altor producători (46%) şi programe preluate de la Look TV (2%).

Grila televiziunii Look Plus cuprinde programe de informare (27%), filme (14%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (50%) şi publicitate şi teleshopping (9%).

Look TV va difuza producţie proprie (61%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (39%).

Grila televiziunii Look TV cuprinde programe de informare (23%), filme (2%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (65%) şi publicitate şi teleshopping (10%).

În faţa CNA, Alexandru Turbatu a spus că această modificare a grilelor de programe pentru ambele canale (Look Plus şi Look TV) vine ca urmare a faptului că acestea vor difuza meciurile de fotbal din Liga 1.

"Cele două canale de televiziune vor integra transmisiunile de meciuri ale Ligii 1 şi emisiunile construite pe marginea acestei împachetări, a Ligii 1 de fotbal, pe următorii 5 ani. În acest sens, toată grila de canal atât a unuia, cât şi a celuilalt se modifică. Sunt nouă meciuri în transmisiuni directe pe cele două canale şi două emisiuni care vin să împacheteze aceste meciuri", a explicat Alexandru Turbatu.

El a precizat că NCN Studio a solicitat o nouă licenţă de televiziune pentru Look Plus - prin cablu, pe lângă cea de satelit -, pentru a putea acoperi toate reţelele de distribuţie electronice şi pentru ca meciurile din Liga 1 să ajungă la cât mai mulţi telespectatori.

De asemenea, acesta a spus că acordul de distribuţie încheiat cu UPC nu este unul de exclusivitate, atât societatea NCN Studio SA, cât şi societatea Transilvania Look SA negociind cu toţi cabliştii interesaţi să retransmită televiziunile Look Plus şi Look TV.

CNA a aprobat acordarea unei noi licenţe pentru televiziunea Look Plus, prin cablu, şi modificarea licenţelor Look Plus şi Look TV cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu şi Răsvan Popescu) şi unul "împotrivă" (Narcisa Iorga).

Narcisa Iorga a spus că nu i se pare normal modul în care societăţile NCN Studio SA şi Transilvania Look SA au acţionat pentru modificarea licenţelor Look Plus şi Look TV.

"Nu e normal ce aţi făcut. Aţi venit întâi cu o solicitare de modificare de denumire, spunând că păstraţi aceeaşi structură de programe. Trebuia să fi venit de atunci cu ideea că veţi retransmite programe sportive şi poate discutam altfel. Eu una mă simt păcălită", a spus Narcisa Iorga.

În schimb, Alexandru Turbatu a spus că reprezentanţii Look TV şi Look Plus nu au vrut să păcălească pe nimeni. "Noi de fiecare dată am încercat să venim etapă cu etapă", a spus Alexandru Turbatu, precizând că modificările au fost operate la CNA în momentul în care toate contractele de distribuţie şi de integrare a emisiunilor au fost în formă definitivă. "Tocmai de aceea noi am venit etapă cu etapă în faţa dumneavoastră", a spus acesta.

El a mai precizat că, în prezent, "există negocieri în etapă finală şi cu ceilalţi operatori de distribuţie prin cablu", pentru difuzarea televiziunilor Look TV şi Look Plus.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

UPDATE 9 august 2014, ora 22:00 - Romtelecom a ajuns la un acord cu Intel Sky, pentru difuzarea canalelor Look TV și Look Plus. În extraoptiunea "Extra Liga 1", la prețul de 9,5 lei, vor fi incluse Look Tv și Look Tv HD. Look Plus este inclus în abonamentul de bază. Mai multe detalii gasiti AICI.

Update 12 august 2014, ora 19:00 - Romtelecom DTH a introdus in grila de programe Look TV HD si Look TV SD. Detalii găsiți AICI.

Update 13 august 2014, ora 11:00 - Nextgen, companie Romtelecom, a anunțat extraopțiunea Fan Fotbal. Detalii găsiți AICI.


18 comentarii despre subiectul „Licență nouă pentru cablu tv pentru Look Plus. Modificări licențe Look Tv și Look Plus: "Există negocieri în etapă finală şi cu ceilalţi operatori de distribuţie prin cablu"”:
Anonim

sunt tare curios daca maltezii o sa cada la pace cu rcs & rds.

Anonim

Daca RCS&RDS incepe sa piarda clienti intr-un numar semnificativ (ceea ce nu cred, eu sustin ca Liga 1 este "overrated") atunci sigur ca vor semna un acord.

s0rin

Doar în România prostia poate ajunge aşa repede la rang de artă. Oameni buni, despre ce vorbim? 2 canale anonime care urmează să transmită un circ penibil numit Liga I.

Anonim

La urma urmei....cred ca toti cablisti il vor avea...inclusiv Romtelecomul cat si RCS&RDS......la acestea face referire reprezentantul celor de la Look TV !!!

Anonim

sa zicem ca asa e pa cine sa intrebam

Anonim

Mi se pare mie sau meciurile de fotbal de pe Look Plus HD si Look TV HD se vad prost... comparative cu cele de la CM? Oarecum blurate... asta vreau sa zic. Concluzia e ca degeaba e canalul HD si transmisia meciurilor lasa de dorit. Pe langa lipsa spectacolului din liga I mai obosim si ochii cu imagini mediocre... parerea mea... :)

Anonim

liga1 si la orange tv surs online sport

Anonim

meciurile se vedeua altfel la digi plus contau si comentatori si liga 1 ce inseamna daca nu e steaua nimic nu e

Anonim

Salut,stati calmi ca o sa ia si Rcs rds liga 1,aveti rabdare,se misca mai greu asa sunt ei.....

Anonim

sa faca si la rds pachet separat pt liga 1 si e ok

Anonim

sa aude ca negociaza sursa ziarul ring

Anonim

rcs vrea sa difuzeze meciurile pe digisport, nu pe look tv sau look plus
asa se aude prin targ
ziarul ring stie ceva dar nu stie sau nu spune tot ;-)
acum sa vedem si daca reuseste ce si-a propus in negocieri

Anonim

3-4 meciuri pe Digi sport restul pe Look tv si Look Plus,asteptam...

Anonim

http://www.gandul.info/sport-miscare/rcs-rds-a-ajuns-la-o-intelegere-cu-look-tv-si-va-transmite-liga-i-12970930

Florescu

Anonim, stirea de pe Gandul e cam denaturata. S-a pornit de la un zvon si s-a ajuns la o mega stire bomba, in speranta ca se va adeveri. :) Sursa initiala a spus ca e posibil sa se poarte negocieri, ca nu le convine la Rcs sa piarda abonati, nu ca s-ar fi ajuns deja la o intelegere. E o foare mare diferenta.

Anonim

Buna seara se pare ca RCS-RDS sa inteles cu cei care detin drepturile tv stiu din 2 surse,1 de la un user de pe sofpedia.com,2 O doamna de la rcs-rds a spus telefonic ca sau inteles si ca urmeaza sa intre prima data doar pe dth satelit si ca dupa aceea si pe cablu.Ramane de vazut,va urez seara buna

Anonim

Daca nu lucrezi tu la RCS, sa ne spui ca e sigur asa...

Anonim

Dar de ce tocmai o firma din Malta sa transmita meciurile? a verificat CNA ce este cu ac.firma? romanii platesc obligatoriu TVR si apoi TVR-ul te trimite la tot felul de "capuse" ca sa vezi un meci din campionatul nostru!!! cati bani mai vreti acum ca sa transmiteti un amarat de campionat??? bravo Romania - tara mafiotilor! la cine sa se mai planga romanii???

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile