marți, 29 iulie 2014

Rezoluție mărită la ecran, fără a-l schimba cu alt ecran cu rezoluție mai mare

Industria de tehnologie este obsedată de rezoluție. Ne-o dorim la fiecare ecran, indiferent de dimensiune. Intradevar, o rezolutie mai mare oferă o imagine mai buna si ajută ochii sa nu obosească în descifrarea detaliilor mai mici. De asemenea, dorim ca dispozitivele noastre să fie ieftine. Atunci apare dilema: cum fabricăm ecrane de înaltă rezoluție, dar ieftine ?

Cercetatorii de la NVIDIA au gasit o soluție: displayuri cu rezoluție scăzută, dar suprapuse, pentru a crește densitatea pixelilor intr-un mod ieftin. Soluția este atât de simplă că pare ridicolă, dar funcționează.

Folosind un filtru pentru a elimina conflictele de polarizare și un software personalizat, care ajută componentele de afișare sa lucreze în tandem, rezultatul a fost un ecran cu rezolutie mărita, dar mult mai ieftin.

NVIDIA a denumit "ecran în cascadă" prototipul rezultat, în teste acesta crescând de patru ori rezoluția ecranelor originale.

Imaginile produse de ecranul în cascadă nu sunt la fel de bune cum sunt cele afisate de unul cu rezolutia nativă ( sunt mai luminoase decât un ecran tipic și au unghiuri de vizualizare optimă mai mici), dar inovația nVidia ar putea duce la descoperirea unei modalități de a construi ecrane cu o imagine la rezolutie mai bună, dar la prețuri accesibile.


4 comentarii despre subiectul „Rezoluție mărită la ecran, fără a-l schimba cu alt ecran cu rezoluție mai mare”:
s0rin

Genial.

Anonim

O stire , nu o sa vedeti vreodata !!

Anonim

De fapt va fi profit mai mare si mai putin pret redus.
O sa ajungem sa cautam monitoare adevarate cum cautam sucuri din fructe reale nu cu gust identic natural.
Efectul in piata e ca se vor scumpi monitoarele normale. O sa vedeti. Aaa.. pai vrei carne de porc din porc... atunci plateste mandea.... Astea cine stie ce efect vor avea asupra vederii.
Cand mi-am luat primul monitor LCD oboseam repede si aveam senzatia ca ma uit crucis. La ala CRT (cu tub) nu oboseam deloc. In schimb cand am stat o zi si o noapte jucandu-ma un joc, m-am bronzat la fatza si mi s-a cojit nasul. Cred ca radia ala mai rau ca Soarele. Cautand pe net am mai gasit pe cineva care a patit asa ceva. Cautati pe net dupa cuvintele m-am bronzat la monitor crt.

Revenind la subiect, probabil e doar un prototip si se va imbunatati ideea incat sa ofere imagini la calitate foarte buna, si ma bucur ca nu se sta pe loc.

Anonim

Cred ca vor folosi aceasta tehnologie pentru tablete si telefoane, nu pentru monitoare de PC, deci doar pentru ecrane de dimensiuni mici, la care va face rezolutie marita. Majoritatea telefoanelor cu rezolutie mare la ecran sunt foarte scumpe acum. Cred ca asta e ideea

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile