sâmbătă, 30 august 2014

RCS-RDS va lansa un serviciu video la cerere: Digi Play

Din această toamnă, compania RCS-RDS va lansa un serviciu video la cerere ( VOD ), denumit Digi Play, care va putea fi accesat prin intermediul platformei Digi Online.

Producțiile video solicitate vor putea să fie vizionate pe PC-uri, laptopuri, tablete si telefoane.

VOD ( prescurtarea de la Video On Demand ) este un sistem larg răspândit, care permite utilizatorilor să selecteze și vizioneze conținut audio-video oricând doresc, dintr-o bibliotecă pusă la dispozție de către furnizor, fără să mai fie nevoiți să îl urmărească la un timp specific de emisie, prin televiziunea liniară clasică. Tehnologia tv prin protocol IP este adesea folosită pentru a implementa serviciile video la cerere, al căror conținut poate să fie redat pe computere personale și alte dispozitive compatibile.

Update 1 septembrie 2014: Pe sedinta CNA de marti, 2 septembrie 2014, se va discuta notificarea S.C. RCS RDS SA București pentru Digi Play. Conform Deciziei CNA numărul 320 din 29 mai 2012 privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere, orice persoană care intenţionează să furnizeze astfel de servicii în România are obligaţia să notifice Consiliul cu privire la această intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activităţii.

Update 28 septembrie 2014: DigiPlay, viitorul serviciu VOD al RCS-RDS, va difuza filmele în High-Definition. Detalii găsiti AICI.

UPDATE 3 octombrie 2014: RCS-RDS a lansat DIGI PLAY. Mai multe detalii găsiţi AICI.

UPDATE 4 octombrie 2014: Aplicația Digi Online pentru Android oferă acum acces la Digi Play. Detalii găsiti AICI.

UPDATE 5 octombrie 2014: Producțiile video pot fi vizionate prin portalul Digi Play și în format HD.


13 comentarii despre subiectul „RCS-RDS va lansa un serviciu video la cerere: Digi Play”:
Anonim

Daca vreau sa vad meciurile din Liga1 le pot da?

Anonim

Pai nu cred. E posibil, dar cred ca vor fi doar filme si seriale, nu meciuri, in acest serviciu Digi Play.

Anonim

ar fi mai fain daca s-ar razgandi si l-ar face separat de digi online, ca aplicatia aia cere android prea mare si nu imi merge pe telefonul meu.

Anonim

M-ar fi interesat mai mult daca dadeau Liga 1 sau bagau la loc posturile Look in grila de programe.
Asa...mai bine lipsa.

claudiu

Anonim, ce legatura ale Lookul tau ce difuzeaza meciurile alea obosite cu un serviciu care va fi in special de filme ? Tu nu ai priceput nici pana acum ca Look Tv nu va fi la RCS si in nici un caz meciuri in reluare prin VOD? Digi Play va fi un serviciu pentru cinefili, nu unul pentru microbisti. Va fi ceva cum e HBO GO, dar cu siguranta nu la aceeasi calitate. Probabil vor baga in el filmele de pe Digi Film, sa le vezi cand vrei, posibil fara nici o plata, daca esti abonat RCS, dar si cateva filme premium foarte noi, imediat cum apar pe Bluray sau DVD, dar cu bani.

Anonim

Claudiu nu trebuie sa te superi. Respectivul nu a inteles ca Rds nu mai da Liga1 intrucat vrea sa ii transforme pe microbisti in cinefili. :)

Anonim

Pai sa bage Liga 1 acolo. Ar fi o solutie.

BOGDAN

Care e conexiunea dintre serviciul asta, care va face streaming la fisiere inregistrate si meciurle care sunt in direct ? Daca ar fi sa bage meciurile, ar baga direct prin Look-uri, care ar fi introduse in grila, nu s-ar mai chinui cu Digi Play asta, care va fi clar pentru filme si nu pentru emisii in direct. Care sunteti cu fotbalul , mutati-va la altii, ce mai stati? Eu sunt cu netul, prea putin imi pasa de fotbal, asa ca raman la astia.

Alexyss

Nu ma mut la nici un operator sa vad blaturile romanesti si meciuri de kk din liga1, prefer UEFA la RDS si orice alta transmisiune sportiva de calitate in locul mizeriilor din liga1 romaneasca.

Anonim

Era tot ce le lipsea abonatilor RDS...cateva filme. Noi strigam de 2 luni de zile ca vrem Look tv si Liga 1 si astia parca sunt surzi. Va dati seama la ce nivel de nesimtire s-a ajuns din partea rds-ului? Cum sa promovezi chestia asta cand tu ai scos programe la greu, pe care clientii le vor inapoi?

Anonim

Dacă este un serviciu prin Internet, de ce este nevoie de acceptul CNA?

Anonim

Potrivit Deciziei CNA numărul 320 din 29 mai 2012 privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere, orice persoană care intenţionează să furnizeze astfel de servicii în România are obligaţia să notifice Consiliul cu privire la această intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activităţii.

Anonim

Foarte slab inceputul, menit sa moara in viitorul apropiat..... (putine filme si numai 6 seriale)!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile