marți, 9 septembrie 2014

Bulgaria va avea propriul satelit: BulgariaSat-1

Vecinii nostri bulgari ne mai depășesc la un capitol: vor avea propriu lor satelit, prin intermediul caruia vor fi transmise in special servicii de televiziune pentru Bulgaria.

Compania Space Systems / Loral (SSL) a anuntat că a fost selectată pentru a construi un satelit de comunicații pentru Bulgaria Sat, un afiliat al Bulsatcom, cel mai important operator de televiziune cu plată din Bulgaria.

Satelitul va avea denumirea de BulgariaSat-1, se va lansa în anul 2016 si va fi echipat cu două transpondere FSS in banda Ku și 30 transpondere BBS in banda Ku, prin intermediul carora vor fi transmise servicii de televiziune digitale, inclusiv HD.

Satelitul se bazează pe platforma SSL 1300, care oferă flexibilitate pentru o gamă largă de aplicații și tehnologii avansate.

"A fost o adevarata onoare să ajutăm Bulgaria Sat sa depașească o piatra de hotar, aceea de a comanda primul satelit bulgar, care va contribui la extinderea conectivității în regiune si va ajuta la oferirea de mai multe informații și divertisment", a declarat John Celli, președintele SSL.

"Am selectat SSL pentru fabricarea primului nostru satelit. SSL este partener excelent, care ne va ajuta sa indeplinim acest proiect", a declarat Maxim Zayakov, director executiv al Bulgaria Sat.

SSL a asistat Bulgaria Sat în obținerea imprumutului construirii satelitului, credite obtinut de la Banca de Export-Import a Statelor Unite.

BulgariaSat-1 va fi lansat pe orbită cu o racheta SpaceX Falcon 9 si va avea o durata de utilizare de cel puțin 15 ani.


8 comentarii despre subiectul „Bulgaria va avea propriul satelit: BulgariaSat-1”:
Cosmin

Foarte tare ! Ar fi frumos si Romania sa faca la fel sa aiba toate canalele si DHT-urile pe acelasi satelit propriu.
Cred ca e primul satelit propriu al unei tari. dintre toate tarile vecine noua. Nici Republica Moldova, nici Serbia, nici Ungaria si cred ca nici Ucraina nu are satelit propriu dedicat pentru televiziune, ci inchiriaza de la altii.

Anonim

foarte tare frate, ar trebui sa avem si noi un astfel de satelit ca sa prindem moaca TVR-urile, Antena 1 cu nora pentru mama si Protv cu tanar si nemuritor

Anonim

Noi nu sintem in stare de televiziunea digitala terestra , daramite sa avem satelit propriu. Vai de capul nostru.

Anonim

frecventele noastre de satelit sunt "imprumutate" Greciei ... hellas ... cica pentru Olimpiada ... perioada ce coincide si cu vinderea Romtelecom pentru OTE ...

Anonim

Bine spus Anonim 11:51. suntem in urma rau tare ,DVB-T NU vedem nimic anul acesta si nu stiu si la anul ,mafia cablistilor e ff mare.Om trai si om vedea

Anonim

la ce pozitie orbitala va fi ?

Anonim

Nu s-a anuntat , dar probabil la o pozitie buna pentru Bulgaria si Romania bineinteles.

Anonim

Sau poate ca acoperirea satelitului va fi toata Europa avand in vedere ca probabil si ei sunt multi plecati la munca pe-aiurea....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile