sâmbătă, 13 septembrie 2014

Comisia Europeană a aprobat nașterea celui mai mare DTH din Europa

Comisia Europeană a aprobat planurile BskyB de a achiziționa de la de 21 Century Fox pachetul majoritar al Sky Deutschland și 100% din dreptul de proprietate asupra Sky Italia, deschizând calea pentru crearea celui mai mare operator de televiziune cu plată din Europa: Sky Europe.

Autoritățile de reglementare ale Comisiei Europene au decis că respectivele achizitii nu implică suprapuneri în activitățile grupurilor, care sunt limitate la diferite piețe naționale ( mai exact trei piețe distincte ) și deci nu ar avea un impact negativ asupra mediului competițional.

În ceea ce privește creșterea puterii de negociere pe care o entitate combinata ar avea-o vis-a-vis de furnizorii de conținut, Comisia Europeana a constatat că este puțin probabil ca fuziunea sa cauzeze modificări ale principiilor de acordare a licențelor de conținut, care se bazează în mod tradițional pe granițele naționale sau lingvistice ale serviciilor, in diverse piețe. Comisia Europeana a motivat ca titularii de drepturi oricum nu acceptă într-o măsură semnificativă practica de licențiere multi-teritorială.

Sky a obtinut de asemenea aprobarea necondiționată de la Autoritatea Federală de Concurență din Austria. Achiziționarea Sky Italia și a 57% din actiunile Sky Deutschland rămâne sub rezerva aprobării acționarilor BskyB și a altor autorități naționale de reglementare.

Mai multe detalii despre aceasta fuziune găsiți AICI si AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Comisia Europeană a aprobat nașterea celui mai mare DTH din Europa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile