duminică, 28 septembrie 2014

DigiPlay, viitorul serviciu VOD al RCS-RDS, va difuza filmele în High-Definition

RCS-RDS a publicat in ghidul Digi Film un teaser al viitorului serviciu VOD al RCS-RDS, pe care HD Satelit l-a anunțat luna trecuta.

Din acest banner, care ocupă o intreaga pagină, se deduce că serviciul Digi Play al RCS-RDS va fi disponibil pe PC ( laptop, desktop ), telefon sau tabletă.

Serviciul va oferi cu siguranță cel puțin o bibliotecă de filme si seriale, prin intermediul actualei platforme digi-online.ro.

Interesanta este si precizarea că filmele vor putea fi vizionate in rezolutie HD: "Alege cea mai variată gamă de filme HD intr-un pachet avantajos !", precizează compania.

Initial, RCS-RDS anuntase serviciul VOD DigiPlay ca fiind disponibil "din toamnă" ( aceasta putând însemna septembrie, octombrie sau noiembrie 2014, asadar o dată de lansare inexactă, plasată pe perioada a trei luni, conform duratei meteorologice a anotimpului "toamnă", fară sa tinem cont de acceptiunea astronomică, in care toamna se încheie în data solstițiului de iarnă, adică pe 21 decembrie :) ),  dar având in vedere modul de exprimare din teaser, la timpul prezent ( "Alege..."), precum si faptul că broșura este dedicata lunii octombrie, este destul de plauzibil ca DigiPlay sa debuteze chiar de luna viitoare, din octombrie 2014 ( deci o mai exactă localizare temporară a posibilei lansări).

De mentionat că in sedinta CNA de marti, 2 septembrie 2014, s-a discutat și s-a luat la cunoștință notificarea S.C. RCS RDS SA București pentru Digi Play. Conform Deciziei CNA numărul 320 din 29 mai 2012 privind furnizarea serviciilor media audiovizuale la cerere, orice persoană care intenţionează să furnizeze astfel de servicii în România are obligaţia să notifice Consiliul cu privire la această intenţie cu cel puţin 7 zile înainte de începerea activităţii.

NotăVOD ( prescurtarea de la Video On Demand ) este un sistem larg răspândit, care permite utilizatorilor să selecteze și vizioneze conținut audio-video oricând doresc, dintr-o bibliotecă pusă la dispozție de către furnizor, fără să mai fie nevoiți să îl urmărească la un timp specific de emisie, prin televiziunea liniară clasică. Tehnologia tv prin protocol IP este adesea folosită pentru a implementa serviciile video la cerere, al căror conținut poate să fie redat pe computere personale și alte dispozitive compatibile.

UPDATE 3 octombrie 2014: RCS-RDS a lansat DIGI PLAY. Mai multe detalii găsiţi AICI.

UPDATE 4 octombrie 2014: Aplicația Digi Online pentru Android oferă acum acces la Digi Play. Detalii găsiti AICI.

UPDATE 5 octombrie 2014: S-a confirmat. Producțiile video pot fi vizionate prin Digi Play și în format HD.


11 comentarii despre subiectul „DigiPlay, viitorul serviciu VOD al RCS-RDS, va difuza filmele în High-Definition”:
Anonim

Pe laptop, telefon sau tableta, mai putin pe smart tv-uri... si pe calculatoare desktop......

Anonim

Daca merge pe laptop, va merge si pe desktop, logic. RCS a mentionat doar laptop ca sa evidentieze mobilitatea serviciului. De asemenea, daca nu trebuie instalat vreun plugin si sunt redate fillmele cu Player HTML5, va functiona si prin browserul televizoarelor smart.

Anonim

Vor da si meciurile din Liga 1 RDS-ul prin intermediul acestui nou serviciu? :)))

Anonim

Atat timp cat aceste servicii VOD nu functioneaza cumva pe TV-uri nu ma intereseaza. Vreau sa vad pe Smart TV sau daca nu exista Smart TV vreau sa am suport Google Chromecast. N-o sa stau sa ma uit la film pe tableta de 7" sau telefonul de 4.5" in HD ...

Anonim

Anonim 29 septembrie 2014, 10:33, Da, vor da meciurile din Liga 1 prin acest serviciu. Doar ca nu se stie anul...
Anonim 29 septembrie 2014, 10:49, Pai vor functiona prin browser si pe TV Smart.

Anonim

Sau poti sa il redai in HD pe televizor prin cablu HDMI.

Anonim

Dar o aplicatie ca seenow care sa fie inclusa in meniul smart-tv n-ar fi binevenita?

Anonim

Ba da, dar o astfel de aplicatie NU are nici Orange Tv si nici Telekom Tv. Deci nu cred ca va face RCS, sa dea ei startul.

Anonim

Eu m-am saturat de cabluri mufe si fufe... nu leg nimic la tv pe HDMI. Punct. Daca nu e pe smart tv nu stau pe tableta ori pe laptop ori mobil sa vad ceva. Mie-mi place sa stau comod in fotoliu sa beau o cafeluta etc... Intrebarea e de ce nu pun android pe tv si gata? Va merge si pe tv orice merge pe tableta...

Anonim

Deja există televizoare cu Android, ca sistem de operare.

Anonim

Rds poate sa transmita si Liga 1? Pe orice vor ei...analogic, etc. Nu ne intereseaza neaparat Hd, dar macar sa vedem acolo initiativa

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile