joi, 18 septembrie 2014

International Digital Forum 2014

ACD organizează International Digital Forum 2014, care reuneşte cei mai influenţi reprezentanţi ai industriei de profil. IDF se va desfășura în București ( Athenee Palace Hilton, Salon Le Diplomate ) pe 25 septembrie 2014 și va aborda subiectele de actualitate şi tendinţele în formare, structurând totodată agenda industriei.

Tranziția la televiziunea digitală terestră va avea loc în curând și în România, dar televiziunea digitală, în orice alte forme si modele de afaceri, a captat deja atentia telespectatorului modern. Televiziunea devine multicast, conținutul se luptă pentru a se adapta noilor tehnologii, iar internetul joacă un rol central în consumul video.

La International Digital Forum 2014, radiodifuzori, operatori de satelit şi cablu, lideri în domeniul internetului, companii de telecomunicaţii şi furnizori de tehnologie şi soluţii îşi propun să dezbată şi să configureze agenda naţională privind televiziunea digitală.

08:30 Înregistrarea & Welcome Coffee

09:00 Cuvânt de deschidere

Mihai CONSTANTIN, Presedinte Asociatia pentru Comunicatii Digitale

09:00 - 09:40 SESIUNEA INTRO - Opinia factorilor de decizie

Factorii de decizie și autoritățile de reglementare din industrie sunt în prima linie a remodelării mediului afacerilor de televiziune, în beneficiul consumatorilor, cât și a economiei. România are o strategie națională pentru televiziunea digitală? Cum va arăta viitorul digital?

Vor contribui:

• Razvan COTOVELEA, Minister, Ministry of Communications and Information Society Romania
• Florin LUPESCU, ‎Principal Advisor, EC Directorate General Communications Networks, Content & Technology
• Catalin MARINESCU, President, ANCOM

9:40 la 10:20 PREZENTARE CHEIE: Tranziția la televiziuena digitală terestră

Care este planul pentru tranziția la televiziunea digitală terestră ? Cum sunt protejate interesele telespectatorilor și cum este asigurat accesul liber la informație? Există un model de afaceri pentru tranziția întârziată din România ? Ce noi oportunități trebuie luate în considerare? Care ar fi rolul televiziunii publice, ca beneficiar si colaborator al tranziției?

Vor contribui:
• Gabriel Grecu, Director General, SNR Radiocom
• Eugen BRAD, Director Tehnic, SNR Radiocom
• Stelian Tanase, Presedinte - Director General, Televiziunea Romana (TVR) (TBC)

10:20 - 11:30 SESIUNEA DE DISCUȚII I

În timp ce televiziunea digitala terestra trebuie să își demonstreze viabilitatea în afaceri, televiziunea digitală prin satelit ( DTH ), prin cablu sau internet se luptă pentru a ține pasul cu tehnologia și cu nevoia pentru calitate. Îmbunatatirea tehnologiei oferă noi oportunități de afaceri sau reprezintă provocări pentru operatori? Distribuitorii și furnizorii de capacitate prin satelit sau de televziune cu plată vor discuta despre modalitățile de adaptare la noul mediu. Este calitatea imaginii un element cheie pentru atragerea telespectatorilor? Este utilizarea de ecrane secundare si dispozitive de comunicare o modalitate de a face consumul de televiziune mai interactiv?

Vor contribui:

• Jean-Francois FALLACHER, Chief Executive Officer, Orange Romania
• Nikolai BECKERS, Chief Executive Officer , Telekom Romania (TBC)
• Martin KUBACKI, Vice President & Chief Regional Officer CEE, SES Astra
• Apostolos TRIANTAFYLLOU, Senior VP Sales, Eutelsat
• Radu PETRIC, President, Cable Communication Association

11:30 - 11:45 Pauza de cafea

11:45 la 12:15 SESIUNEA DE DISCUȚII II

Aproape am ajuns: rețeaua DVB-T2 va fi realizată in curând. Vestea bună este că tehnologia a avansat atat de mult, încât se simplifică misiunea constructorilor și permite o îmbunătățire fantastică a serviciilor oferite. Sunt furnizorii de tehnologie și servicii pregătiți să furnizeze cele mai recente tehnologii și cele mai bune servicii în România?

Vor contribui:

• Ovidiu STANESCU, Technical Director, Romkatel
• Martin KUBACKI, Vice President & Chief Regional Officer CEE, SES Astra
• Catalin NICULESCU, Managing Director, Rohde & Schwarz

12:15 la 12:45 SESIUNEA DE DISCUȚII III


Tehnologia și Internetul au schimbat modul în care telespectatorii consumă informații, inclusiv conținut video. Avansul tehnologic va distruge vechile modele de afaceri? Doar vizionarii și inovatorii vor supraviețui? Vor purta o conversație edificatoare în acest sens doi adevărați specialiști:

• Dan BULUCEA, Country Manager, Google
• Horia Cazan, Chief Technical Officer, TVR


12:45 la 13:30 SESIUNEA DE DISCUȚII IV


3D ? HDTV ? Sunt deja standarde. Ultra HD este noul rege în oraș. Dar ce va atrage publicul către tehnologia 4K ? Conținutul va fi cel mai important ? Care va fi beneficiul comercial?

Vor contribui:

• Gabriel CHIRION, SONY Professional Solutions Europe
• Victor ARMASELU, Head of Consumer Electronics, Samsung Romania
• Stefan ICHIM, Country Manager, Panasonic Romania

13:30 Sfârșitul evenimentului, urmat de Networking Lunch


Înfiinţată în 2009, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale este formată din radiodifuzori, operatori de satelit şi cablu, lideri în domeniul internetului, companii de telecomunicaţii şi furnizori de tehnologie şi soluţii, care îşi propun să dezbată şi să configureze agenda naţională privind televiziunea digitală prin conferinţe, seminarii şi expoziţii de nivel înalt. ACD este forumul care permite industriei de profil şi autorităţilor de reglementare să discute şi să facă schimb de idei în folosul economiei româneşti şi a consumatorilor români.

Membrii ADF sunt  SES AstraGraylingPerfect BroadcastRomkatel,  Rohde & Schwarz,  Sony,  TVR,  Eutelsat si Sbsradio.

Mai multe informatii gasiti pe tvdigitala.ro si pe pagina evenimentului ( la care HD Satelit este partener media ), respectiv  IDF 2014.


Un comentariu despre subiectul „International Digital Forum 2014”:
Anonim

asa ceva chiar ca trebuia sa se organizeze :))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile