joi, 25 septembrie 2014

RCS-RDS va transmite meciurile din Liga 2 ?

Liga Profesionistă de Fotbal 2 nu acceptă să scadă preţul pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 2, iar din aceasta cauză revenirea eşalonului secund pe micile ecrane continuă să întârzie, anunta Pro Sport, care explică fenomenul prin conditiile impuse de cluburile afiliate la LPF2, care cer 100.000 de euro pentru fiecare echipă înscrisă în competiţia de cumpărare a pachetului transmisiilor tv. Singurul operator de cablu care şi-a manifestat clar intenţia de a difuza partidele este RCS-RDS, insa nici acesta nu acceptă să plătească suma totală de 2,3 milioane de euro.

Preşedintele LPF 2 Auraş Braşoveanu a aratat pentru sursa citată că marţi se doreşte încheierea negocierilor cu RCS&RDS.

 “Am avut o intalnire cu reprezentantii Digi, ei considera suma solicitata de catre cluburi mult prea mare. Se raporteaza strict la sezonul actual care, din punctul dumnealor de vedere, nu este atractiv, dar sunt interesati pe trei ani, fara sa vrea sa ia in calcul posibilul profit din rumatoarele doua sezoane. Ei se raporteaza la partea negativa. Fiecare incearca sa traga spuza pe turta lui, joaca destul de dur. Au fost discutii in care fiecare si-a urmarit punctul de vedere. Se vor relua discutiile marti, cand speram sa le si finalizam. Din punctul meu de vedere, nu vreau sa punem toate cartile pe masa. Deocamdata, jucam cartea pe care cred cei de la Digi ca ne-au impins sa o jucam. Avem atuurile in pachet si le vom scoate pe rand. O cacealma ni se intinde noua. Nu s-a putut semna un contract la startul sezonului, pentru ca ni s-au pus piedici din cauza ca societatile de televiziune au vrut sa ia drepturile cum vor ei, sa scada pretul. Esalonul secund este un pol de atractie, de care noi trebuie sa beneficiem si nu o societate sau alta venita din afara sistemului. Le-am explicat celor de la Digi ca nu putem vinde drepturile care costa 1 leu cu 50 de bani. Le-am cerut suma exacta pe care o cheltuie cluburile cu organizarea meciurilor in tot sezonul competional. Nimic in plus. 100.000 este suma pe care am discutat-o in cadrul Adunarii Generale a LPF 2, Marti voi fi mandat sa revin usor asupra sumei, dar cu alte conditii pentru sezonale urmatoare, deci sunt variante“, a declarat Brasoveanu pentru Sport Total FM, în emisiunea “Fotbal la matineu”.

Vicepreşedintele LPF 2 şi șeful grupării ACS Berceni, Ştefan Stana, crede că suma cerută operatorului de cablu este corectă. “Doar curentul ne costa 2000 de euro. Inchirierea unui generator care nu este in proprietatea noastra ne mai costa si ala 3000. Iata ca pe mine ma costa 5000 de lei numai transmiterea unui meci acasa. Plus ca noi o sa fim obligati ca atunci cand o echipa face o deplasare de peste 100 km sa ii asiguram masa si cazarea. Deci 100.000 de euro, suma pe care noi am cerut-o, este decenta, chiar foarte decenta. Sper sa facem acest front comun, pentru ca atunci (sezonul trecut, n.r.) 2-3-4 cluburi au negociat separat si acum cred ca, daca am format aceasta liga profesionista, cel pe care l-am desemnat presedinte, Auras Brasoveanu, sa poarte aceste discutii, iar noi sa luam parte la negocieri si sa avem si noi niste explicatii de la partenerul nostru de afacere”, a punctat Stana.

În zona Seriei de Vest circulă zvonul potrivit căruia un alt operator de cablu ar putea prelua drepturile de televiziune ale meciurilor. Sport.ro speculeza ca tocmai acesta este “atuul” la care făcea referire Auraş Braşoveanu. Iată, aşadar, ce spune Hacic Garabet, oficialul formaţiei Fortuna Poiana Câmpina: “Am discutat cu omologul de Slatina (FC Olt Slatina, n.r.) si mi-a spus ca este vorba de alt post. Dumnealui mi-a spus ca e vorba de Dolce. Suma este una derizorie si jignitoare pentru orice echipa de Liga 2. Dai 100.000 de euro si vrei sa dai 700 si ceva de meciuri. Nu avem cum sa crestem si noi ca imagine si sa atragem sponsori, daca noi ne comportam ca niste slugi. Noi am imputernicit niste oameni sa negocieze. Trebuia sa primim un raspuns pe 15, nu am primit niciun raspuns, macar din respect, ca avem si fax si mail. Acum asteptam marti. Banii acestia nu o sa-i dam la echipa de seniori sub nicio forma, ci o sa-i investim in centrul de juniori, ceea ce e foarte important pentru noi, pentru ca noi construim de jos”, a spus oficialul nou-promovatei prahovene pentru sursa citată.

Din Slatina, Liga 2 este văzută ca o afacere pe cinste pentru companiile de cablu, spune preşedintele lui FC Olt, Ionuţ Ivan: “La informatiile pe care le avem din piata, lumea este nemultumita, iar televiziunile care nu mai au fotbal se vor duce in jos la numarul de abonati. Nivelul fotbalului este destul de ridicat si cred ca (Liga 2) va fi destul de atractiva”.

Pe de alta parte, preşedintele Metalului Reşiţa, Cătălin Rufă, se arată cel mai puţin optimist, aşteptându-se ca negocierile să nu ducă nicăieri: “Nu cred ca se va ajunge la un consens. Daca nu s-a ajuns pa la ora inceperii campionatului, cu siguranta nu se va ajunge. Eu nu am cu cine, nu ne-a facut nimeni nicio oferta”.


17 comentarii despre subiectul „RCS-RDS va transmite meciurile din Liga 2 ?”:
Anonim

Ar fi chiar jenant ca marele RDS sa dea Liga 2 si sa nu dea Liga 1. E bataie de joc la adresa abonatilor.

Anonim

Iară încep aberaţii le cu Liga I.
Voi nu aţi văzut audienţele? Liga I e faliment. Ţurcă. Cascadorii râsului.

Anonim

calitativ meciurile din liga 2 au ac valoare ca meciurile din liga 1, echipele sunt diferite, una este ca intr-un meci sa auzi numele steaua, rapid sau dinamo si altceva este sa auzi niste echipe de genu fc olt sau fortuna piana campina
atata timp cat nu se baga bani cu sute de milioane de euro in fotbalisti si patronii trag sa se imbogateasca de pe urma vreunui fotbalist mai rasarit sa nu aveti impresia ca in liga 1 vedeti meci de calitate

Anonim

Noi cei care vizionam meciurile din liga 1 consideram total eronat cele de mai sus.
Suntem microbisti si platim sa ne vedem favoritii.
Trebuie sa ne obisnuim sa platim pentru serviciile primite. Nimic nu este GRATIS.
De aceea fiecare are posibilitatea de a alege sa faca ceea ce doreste cu banii sai.
EU platesc pentru pachetul sport, dumneavoastra puteti alege pachetul HBO, sau orice altceva.


flatron

Tu, care voi ? Sau ce, esti presedintele Asociatiei celor care vizioneaza meciurile din Liga 1, de spui NOI si nu EU ? :)

Anonim

Nici ca se putea o veste mai proasta. Adica dau liga 1 pe liga a 2a :)))))
Bravo ma baieti si fete din rds. Daca voi credeti ca asa veti stopa plecarea abonatilor, sunteti praf

ANGHEL

n-o sa plece absolut nimeni ca abonat de la digi pentru aberatia aia de liga 1 si pe deasupra si cu abonamentul de baza marit cu 3 lei si pe deasupra din retur or sa fie si moaca ca dupa audientele lor sunt VARZA. Cine s-a abonat la alti operaturi sa vada caterincile alea de meciuri s-a ales cu o mare teapa semnata pe 24 de luni

Anonim

Cata inteligenta, ai un singur cumparator si nu lasi la pret, pai inteleg ca au costuri dar ai de ales o suma mai mica sau nimik.
Legat de liga 1 trebuie sa intelegeti un lucru, daca rds semneaza ajunge sa plateasca mai multi bani decat a platit inainte.

x360

stimabilul preseinte al lipgii 2a habar nu are pe ce lume traieste.
El crede ca daca RDS ar platii 100000/ echipa va si transmite fiecare meci din liga 2a?! trebuie sa fi complet cretin sa gindesti un asemenea scenariu. Liga 2a = mafia pariurilor si a meciurilor trucate, Cooperativa continua sa supravietuiasca in liga 2a fara nici un deranj din partea autoritatilor.
CE ar fi interesant ar fi ca cei care au ponturi pentru diferite meciuri din liga 2a sa le si urmareasca la tv nu sa stea cu morcovele infipt in c.. pina la final sa vada daca le iese scorul corect sau nu.
Am urmarit citeva meciuri din liga 2a difuzate de erdeesh in sezoanele precedente si pot sa afirm ca un asemenea spectacol nu poate crea audienta si aduce implicit profit posturilor tv ce difuzeaza meciurile. Mocirla executii ratate lipsa de profesionalism la unii jucatori indolenta , forma slaba a echipelor, tehnicieni depasiti , toate astea nu suna bine dar e o certitudine in liga 2a.

Anonim

pana in sezonul trecut daca vroiai sa vezi liga 1 te abonai la o companie de cablu, sezonul asta daca vrei sa vezi liga 1 te abonezi la o companie de cablu si mai dai 10 lei in plus. daca se face licitatie pe fata aia 10 lei sigur nu existau.

Anonim

Maine RDS o sa spuna ca Liga2 e mai tare decat Liga1. :)))

Anonim

RDS ar fi trebuit sa scada pretul abonamentelor TV cu 5-10 lei in momentul in care au scos liga1 din grila (+discovery), dar...nimic.

Anonim

Eu nu vreau sa scada abonamentul. Vreau sa bage iar Liga1.

Anonim

S-a mai discutat teoria asta cu scazutul pretului abonamentului. Era valabila daca RCS ar fi cerut bani in plus pentru Liga1, dar nu a cerut nimic cand o difuza. Daca ar fi cerut, da, atunci trebuia sa scada pretul cand o scoatea. Dar asa, de ce ar scadea? Mai ales ca deja au cel mai mic pret de pe piata operatorilor gigant din Romania...

dintre-noutati blog - manChi TV - incerc dulciuri scump vs ieftin taste test review

Oricum, și acum e televizată Liga 2. Suporterii echipei CS Mioveni pot vedea în direct meciurile de acasă pe absolut tv. Totodată și Săgeata Năvodari e televizată pe Litoral TV (chiar și ultimul meci din cupă a fost dat în direct).

Se pare că mai sunt vreo câteva canale ce televizează meciuri din Liga 2, dar nu confirm. Pe majoritatea nu le pit vedea pe internet, deci nu am cum confirma. E vorba de Neptun TV (Farul Constanța), Focus TV Buzău (Gloria Buzău), ARGEȘ TV (academica pitești) și 1TV Bacău (SC Bacău). Mai bănuiam că și Rapid CFR Suceava e televizat de intermedia tv, dar ei dau doar secvențe (am observat ulterior asta).

Anonim

intre Liga 1 si Liga 2 vedeti vreo diferenta? :-?? eu nu. in clipa in care una din echipele de fotbal din aceste ligi se va califica in vreun campionat european abia atunci putem lua in calcul "calitatea" pana atrunci ca-i liga 1 ca-i liga 2 tot meciuri de curtea scolii avem, cu fotbalisti ahtiati dupa salarii si patroni pusi pe imbogatire daca gasesc un fotbalist mai putin tras, neprizat sau nebeut

Anonim

N-a plecat nimeni de la Digi la UPC sau RTC pentru Liga 1, doar prostimea, fara suparare, astia care habar nu au de BPL, Serie A, La Liga...
Stiu si ei de UCL probabil ca a jucat Steaua acolo, in rest toata viata lor au trait cu Liga 1, au fost invatati cu blaturile astea...
Liga 1, nu merita efortul fratilor.... clasamentul e stiut deja, nu exista surprize, Steaua, Astra si pe 3 Petrolul, restul nu conteaza, se bat toate la retrogradare...
Din sezonul viitor posibil sa se desfiinteze si Astra, daca il apuca nervii pe Niculae si gata...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile