joi, 18 septembrie 2014

Televiziunile DIGI INFO și ORANGE INFO au primit licență. Vezi ce vor transmite.

Televiziunile DIGI INFO și ORANGE INFO au primit licență de la CNA.

Compania de telecomunicaţii Orange a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Orange Info, pe care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile sale, dar şi o emisiune informativă, cu ştiri produse de Antena 1.

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea Orange România de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalistă, cu zonă de difuzare naţională.

La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie din partea Orange România, condusă de Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director în cadrul companiei.

Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directă, personalizată cu clienţii Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.

De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informaţii diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sănătate, divertisment, tehnologie etc.

Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi şi va difuza programe producţie proprie (80%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative şi culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate şi teleshopping (12%).

În ceea ce priveşte producţiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea "Orange Zoom", un program educativ, care va include şi informaţii despre evenimente culturale şi sportive, şi "Fundaţia Orange", o emisiune informativă.

De asemenea, Orange Info va difuza programul "News", o emisiune informativă (producător Antena 1), şi "Orange Fun", o emisiune de divertisment (producător Radcom).

Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fără TVA, pentru o perioadă de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru producţie, editare şi achiziţie de conţinut).

Sursa: Mediafax

***

Compania de telecomunicaţii RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Digi Info, pe care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile sale.

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea RCS&RDS de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Digi Info, o televiziune tematică, cu profil infotext, cu zonă de difuzare în România şi în state din Europa Centrală şi de sud-est.

La şedinţa CNA au fost prezenţi doi reprezentanţi ai RCS&RDS, Bogdan Chiriţoiu şi Lucian Mihai.

Potrivit dosarului depus la CNA, televiziunea Digi Info va difuza informaţii despre serviciile şi programele RCS&RDS, dar şi despre modificările de tarife. Informaţiile vor fi actualizate periodic şi vor fi oferite în sistem buclă.

Digi Info va difuza programe producţie proprie (80%) şi producţii ale altor producători (20%). Grila Digi Info va cuprinde programe de informare (80%) şi publicitate (20%).

"Este un canal necesar în condiţiile în care RCS&RDS distribuie în toate mediile programe, în contextul în care contactul cu clienţii este foarte important. E un canal intern între distribuitor, RCS, şi client, în aşa fel încât clientul să aibă oricând la dispoziţie informaţia utilizării acestor servicii", a spus Bogdan Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, corpul editorial al Digi Info va fi restrâns, respectiv va fi format din trei oameni.

Digi Info va emite şi în ţările în care RCS&RDS furnizează servicii de telecomunicaţii, însă informaţiile vor fi traduse în limbile respective.

RCS & RDS precizează că Digi Info este un program prin care abonaţii săi vor fi informaţi despre noutăţile oferite în cadrul pachetelor de programe din grila de televiziune, despre preţul de achiziţie al pachetelor de televiziune, despre diferite promoţii, precum şi despre serviciile furnizate de companie. Astfel,prin intermediul acestui program, RCS & RDS îşi va informa abonaţii asupra noilor coordonate tehnice privind recepţia unui anumit program TV, în cazul în care se schimbă frecvenţa pe care acesta este recepţionat, va comunica modificările care intervin in grila de programe, dar va transmite şi orice alte informaţii privind modificări referitoare la servicii, precum cele legate de tarife sau de facilităţi acordate abonatilor Digi.

Digi Info va emite 24 ore din 24 şi va fi recepţionat în pachetele de bază de televiziune prin cablu şi prin satelit Digi TV.

"Intenţionăm ca, prin intermediul acestui program, să păstrăm o legătură mai strânsă cu fiecare abonat Digi, asigurându-le tuturor accesul permanent, 24 ore din 24, la cel mai uşor şi simplu de utilizat canal de informare. Abonaţii nostri au la dispoziţie informaţii relevante şi importante despre serviciile Digi, printr-o simplă apăsare de tastă pe telecomandă!" - spune Florin Nemeş, Marketing Manager RCS & RDS.

"Pentru" acordarea licenţei Digi Info au votat Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, în timp ce "împotrivă" au votat Christian Mititelu şi Cristina Trepcea.

RCS&RDS a mai deţinut în trecut o licenţă pentru televiziunea Digi TV Info, pe care îşi prezenta ofertele şi serviciile, pe care a transformat-o însă în televiziunea de documentare DigiLife, în septembrie 2012, cu aprobarea CNA.
Sursă parțială: Mediafax


3 comentarii despre subiectul „Televiziunile DIGI INFO și ORANGE INFO au primit licență. Vezi ce vor transmite.”:
Anonim

cand va disponibil ?

Anonim

in curand.... :)

Anonim

Pe ce frecventa va fii Digi Info ? :D Si am observat ca nu merge Vh1 il va inlocuii ???

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile