marți, 9 septembrie 2014

UPC a introdus televiziunea de știri Digi 24 în grilă de cablu tv

Compania UPC a introdus televiziunea Digi24 in grila de programe tv prin cablu, la pozitia 809, având identificatorul ( deocamdată ) "Canal stiri". Compania nu a anuntat inca introducerea televiziunii in grila, insa canalul este deja transmis la pozitia mentionata, in varianta SD ( standard definition - pe imagine este afisat sub sigla scris HD, dar rezolutia trasmisiei la UPC a canalului Digi 24 este SD).

Companiile de cablu UPC, Romtelecom şi Digital Cable Systems au fost obligate de catre instanta să preia în grila de programe tv cablu televiziunea de stiri Digi24, deținut de compania concurentă RCS-RDS. Decizia a fost luată de magistraţii din sectorul 1 şi 2 din Capitală, in luna iunie 2014.

Instanţele au emis ordonanţe preşedinţiale, adica hotarâri judecătorești care conţin măsuri cu caracter de urgență, prin care cei trei furnizori de cablu au fost obligaţi să retransmită către abonaţii lor postul de televiziune Digi 24, aflat in lista must carry.

UPC obtinuse suspendarea deciziei instanței care îi obliga să preia Digi24, prin Hotarârea Tribunalul din București, care a decis sa suspende provizoriu executarea sentintei civile, pana la data solutionarea cererii de suspendare formulate de UPC.

Romtelecom introdusese canalul tv Digi24 in grila de televiziune digitală a Nextgen ( companie Romtelecom ) pe 30 iunie, iar in grila tv prin protocol IP pe 24 iulie 2014.

Si Digital Cable Systems ( Akta ) a introdus anterior Digi 24, in pachetul de baza AKTA Digital Start ( televiziune digitala prin cablu ).


17 comentarii despre subiectul „UPC a introdus televiziunea de știri Digi 24 în grilă de cablu tv”:
Anonim

RTC le-a facut acelasi lucru. Asa e cand in loc sa vorbesti frumos te apuci si dai lumea in judecata. Nu se rezolva totul cu bani si influenta :).

Anonim

Si postul moldova 1 a intrat la Nextgen

GABRIEL

foarte frumos din partea lor ca retransmit acest canal, indiferent la ce operator de cablu esti abonat dreptul la libera informatie, divertisment, cultura, stiinta nu trebuie ingradit. Poate da dovada si RCS@RDS de maturitate si reintroduc programele Discovery (pentru cine vor sa le vada) pentru ca nici lor nu le-a convenit ca Digi24 sa nu fie retransmis de alti operatori

Anonim

Legea este lege ... trebuie sa te conformezi. Oare or putea sa-i oblige si pe aia de la RDS sa bage Look TV?

Anonim

Acum la UPC se gasesc toate posturile din must carry, la concurenta insa nu este asa, acolo nu conteaza.

Anonim

o mare manarie din partea CNA ,este inadmisibil asa ceva

Anonim

Digi24 e pe post de cal troian.
UPC ar trebui sa blocheze publicitatea la toate serviciile RCS-RDS de pe Digi24.
Consiliul concurentei ce are de zis? Mi se pare totusi aberant sa obligi un operator sa afiseze reclama altuia. E ca si cum un supermarket ar fi obligat sa afiseze in interior panouri publicitare la alt supermarket concurent. Dar legea e lege si daca nu-i buna atunci s-o schimbam. Pana atunci trebuie respectata... daca vrem sa avem un stat de drept. Oricum la pozitia 809 e printre canalele religioase intre alfa si omega si credo tv. Adica probabil unde audienta e la minim. Daca nu citeam aici nu stiam. N-am cautat pe analog sa vad daca apare.

Anonim

Eu am vazut de mii de ori publicitate pentru UPC si Romtelecom, difuzata pe canale transmise in grila RCS cablu sau satelit. Argumentul tau nu sta in picioare. Deocamdata Digi 24 e cel mai impartiala televiziune de stiri, cu multe mii de clase deasupra altor televiziuni.

Anonim

Nu te contrazic dar faptul ca au dat afara un jurnalist pe motiv ca si-a exprimat pe pagina proprie si personala de facebook o opinie politica mie imi miroase a cenzura.

De fapt se poate spune ca e cel mai putin prost canal de asa zise stiri. Daca antena 3 e un "canal" pentru prostii usor de manipulat digi24 e manipulare pentru cei peste medie cu IQ-ul. E manipulare la alt nivel cu Emil Hurezeanu care se stie ca a fost la Europa Libera (ca si sefa CNA care tot la Europa Libera)... si din servicii se stie ca nu se iese decat cu picioarele inainte.... Parerea mea desigur, subiectiva.

Cat despre partea cu reclama ai dreptate. Si eu am vazut reclama atat la UPC cat si la Romtelecom. Dar ca fapt divers: De ce nu vezi reclama si promouri la ProTV pe Antene? Si invers? Sau sa vezi la Kanal D reclama la Antena Stars. Pentru ca nu poti obliga pe cineva sa faca reclama la concurenta. Si nu poti obliga pe cineva sa difuzeze reclama la un canal al concurentei. (de fapt legal poti obliga dar nu e moral si normal) Si sigur un avocat bun ar putea gazi chichitze. Nu poti fi obligat sa promovezi serviciile unui concurent. Cred ca UPC ar avea tot dreptul sa blocheze reclamele la RCS-RDS de pe Digi24.

Repet: Parerea mea subiectiva. Oricum legea trebuie respectata dar sigur se pot gasi articole din alte legi ale comertului si concurentei de care sa se lege niste avocati buni.

DOREL DIN VARFU' DEALULUI

Adevarul este ca simteam nevoia sa vad Digi24 in grila UPC, pacat ca nu-i si-n HD, mai trebuie sa bage si Moldova1 si pot spune ca grila de programe este intradevar foarte buna si bine gandita. Daca mai iau in calcul ca am si 3 canale religioase o sa reinnoiiesc contractul pe viata cu UPC
SUNTETI CEI MAI TARI UPC, TINETI-O TOT ASA :))

Anonim

Ce sa intelegem din asta? Ca Upc a tinut cont de parerea abonatilor sai si a introdus postul in grila?
Stiam acest lucru de multa vreme

yon

Ce stiai de multa vreme, cand UPC a introdus Digi24 de abia ieri ? :-))))
Si nu l-a introdus ca a tinut cont de parerea abonatilor, ci pentru ca a fost obligat de instanta.

Anonim

Nu abonatii au cerut Digi24. RDS a cerut in instata introducerea postului. Nu am auzit pe nimeni sa planga dupa Digi24. E plin de posturi de stiri. Bine ca Digi e oarecum echidistant.

Anonim

RDS a obligat toti cablistii sa bage Digi24. Pana la urma e un canal in plus. Nu avem de ce sa ne plangem. Vad ca la UPC nici nu au scos ceva cand au bagat Digi.

Anonim

Mai nou trebuie sa tastezi direct 809 altfel pur si simplu sare peste Digi 24. Interesanta miscare :)

Anonim

DIGI NU E DOAR IMPARTIAL...E SI FOOOOOOAAARTEEE SLAB!!!! :). SA BAGE DIDI LOOK-UL SA VEDEM MECIURI, DE EI M-AM LAMURIT CU TOT CU CANTATA LOR IMPARTILITATE :)

Anonim

CNA: nu se retransmite DIGI 24 in sistem analogic. Invitarea reprezentantului societatii. Au fost audiați reprezentanții RCS și UPC, aceștia au stabilit de comun acord ca vor găsi o cale de rezolvare a situației

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile