marți, 30 septembrie 2014

Windows 9 nu va mai fi lansat ! Se va lansa Windows 10

Microsoft a prezentat următoarea versiune de Windows la San Francisco. Acesta este denumit Windows 10.

"E timpul pentru un nou Windows ! Noul nostru Windows trebuie se va axa pe tehnologia mobilă si cloud. Aceste concepte vor oferi noi experiențe, pentru a permite utilizatorilor să fie cât mai conectați", a anunțat Terry Myerson, șef de Windows, la un eveniment de presa.

Trebuie amintit ca toate zvonurile care au fost lansate până la anuntul de astazi au indicat că următoarea versiune de Windows va fi denumită Windows 9. Nu este clar de ce Microsoft a sărit peste Windows 9.

În ceea ce priveste Windows 10, Myerson a declarat că va rula pe cea mai diversificată gamă de dispozitive ( comparativ cu celelate sisteme de operare de la Microsoft ) si că va oferi și o platformă de aplicații, un fel de App Store, in care utilizatorii pot găsi și cumpăra aplicații, precum și o metodă de actualizarea pe toate dispozitivele.

"Windows 10 va oferi experiența potrivită momentului ! Windows 10 va fi platforma noastră cea mai cuprinzătoare", a adăugat Myerson, care a precizat ca interfata Windows 10 va fi asemanătoare cu cea de la Windows 7, doar cu unele elemente inspirate din Windows 8.

Este readus tradiționalului Start Menu, combinat cu Tile de dimensiuni variabile, la alegerea utilizatorului, inspirat de la Windows 8.

Windows 10 va permite utilizatorilor începători sa utilizeze mai bine multitasking-ul. Bara de sarcini are un nou buton denumit "Task view". Dacă utilizatorul face click pe acest buton, îi sunt afișate în partea de jos a ecranului toate aplicațiile deschise.

Se poate utiliza această caracteristică pentru a comuta între mai multe desktop-uri și pentru a accesa mai multe aplicații care rulează în spații desktop dedicate.

De asemenea, linia de comanda ( command prompt ) va permite copy-paste cu CTRL+C si CTRL+V, inclusiv pentru calea spre diverse foldere.

Principala functie pastrată din Windows 8 este cea de Touch Screen, dar cu interfață de utilizator mai evoluată.

Windows 10 va fi lansat spre vânzare in a doua jumatate a anului 2015. Intre timp, vor fi lansate in curand variante pre-release Windows 10 Technical Preview.

UPDATE 2 octombrie 2014: Download Windows 10 Tehnical Preview de AICI.


19 comentarii despre subiectul „Windows 9 nu va mai fi lansat ! Se va lansa Windows 10”:
Anonim

In sfarsit o decizie buna. Windows 10 va fi un Windows 7 evoluat.

Anonim

Sau o culme dezastrului un fel de vista, Am senzatia ca windows-urile se schimba mai des ca ciorapii.... Normal chestie comerciala. Am senzatia ca nu e nimic nou in afara de interfata grafica... nimic esential in afara de efecte vizuale...

Anonim

Nu se stie, mie mi se pare interesant, mai ales daca se lamureste mai exact ce e cu desktopurile multiple. Poate va fi ca la Linux ?

Anonim

Deja se aflase tot despre noul windows. Ca sa vina si ei cu ceva nou cred ca au vrut sa surprinda totusi lumea cu ceva pe ultima suta de metri si au pus windows 10 in loc de 9.

Ce e cu desktopuri multiple? Pai si inainte un computer putea functiona cu mai multe monitoare, mouse-uri, etc. precum doua calculatoare aproape separate. Practic functionau ca doua computere virtuale. Erau bune pentru birouri unde in loc de 2 pc-uri pentru secretara si pentru cel de la vanzari, luai un singur PC doua monitoare, tastaturi, mouse-uri, etc. Cica era economie ca nu luai doua pc-uri ci unul singur. Sau poate e vorba de altceva.. nu stiu.

x360

ca sa vezi nenica microsoft s-a gindit sa mai cumpere unii un nou OS cu vreo 100$ / bucata.
Sincer nici macar nu am incercat macar un windows 8 si asta deja vine cu windows 10.
Orice imi doresc pot sa fac pe linux de ce as mai vrea sa ma intorc vreodata spre windows? sa mai si platesc pentru o licentza?!
No ! thank you !
You can keep your OS.

Anonim

@Anonim 1 octombrie 2014, 02:17, e vorba de multiple deskopuri, adica spatii de lucru, nu e vorba de multiple displayuri sau ecrane, conectate la acelasi PC, posibilitate care e de mult timp la Windows. Vezi cum e la Linux, ca sa intelegi ce spun.

Anonim

Oameni nu au ce face decat sa schimbe versiunea de Windows in fiecare an?

Anonim

Da, eu le schimb. Inainte il testez in dual boot, adica de exemplu am si Windows 7 si Windows 8 pe acelasi PC, iar daca sunt multumit, folosesc doar noul sistem de operare.
De Windows 8 nu sunt multumit, desi are si el avantajele lui, de exemplu navigare mai rapida pe internet, jocurile functioneaza mai bine, dar interfata nu imi place. Insa se pare ca Windows 10 va fi exact pe gustul meu. Microsoft a invatat din greselile Windows 8, asa cum a invatat inainte din greselile Windows Vista. Abia astept sa testez Windows 10.

Anonim

mda ,Windows 8 lam instalat pe un leaptop de ultima generatie si dupa doua saptamini sa dus

Anonim

Eu am Windows 8 de peste 6 luni si nu am probleme, e super rapid si stabil ! Doar ca nu imi place interfata.

Anonim

Pentru 1 octombrie 2014, 13:24 : Sa inteleg ca schimbi windows-urile ca pe ciorapi. Or fi cu licenta sau de-alea piratate de le schimbi dupa cum iti plac? Eu am win cu licenta plus alte programe tot cu licenta si n-am chef sa dau cateva sute de ron doar sa incerc un alt windows. Se vede ca nu faci nimic cu computerul tau de-ti permiti sa schimbi toata ziua windows-urile...

Anonim

Pai nu toata ziua, ca instalarea unui Windows nu dureaza toata ziua, ci maxim o ora, si asta odata la 1 an, cand apare un Windows nou sau daca nu imi place cum functioneaza cel instalat, dupa vreun an sau doi.... :-)

Anonim

de ce oare nu da si microsoft un windows gratis ? xp, de exemplu ?

SANDU

la fiecare lansare de sistem Microsoft da niste licente moaca daca participi la niste teste, sondaje de ale lor, accepti rogramul de feed-back, ceva de genu asta... cand s-a lansat Vista am bifat la instalare ceva de genu acesta si la vreo 7-8 luni am primit un mail de la ei cu un serial si cu felicitari din partea lor ca am facut parte din echipa consumatorilor care au ajutat la imbunatarirea produsului. asteptati windows 10, instalati-l trial cate zile o avea de proba si inscrieti-va pe site-ul lor si o sa aveti placuta surpriza sa va alegeti cu o licenta moaca ba mai mult, perfect legala... cand bagati serialu ala la activare se aproba activarea

Anonim

te referi la asa ceva? https://insider.windows.com/

Anonim

O fi durand o ora instalarea windows-ului dar ca sa incepi apoi cu actualizarile, cu instalarea altor softuri gen adobe reader, bitdefender-ul, etc. apoi suita microsoft office, delphi embarcadero, etc. etc. toate cu licenta si apoi cu update-urile imi ia mai mult de o ora. Si apoi incepe sa muti fisierele de lucru, etc. etc. configureaza caile de lucru, instaleaza la delphi toate obiectele VCL cumparate, configureaza culorile de lucru si alte setari, la fel la Microsoft Excel, etc. etc. o zi asa dintr-un foc imi ia, si apoi tot mai descopar una cate una... Cum ziceam: Tu nu folosesti computerul acela pentru chestii productive... ci e pentru uz personal ... Nu zic ca si eu am un computer acasa pe care fac diverse experimente gen testari de programe, etc. si intr-adevar pe-ala pot rade fara regrete orice.

Anonim

PS: S-a aflat de ce nu s-a lansat windows 9 ci 10.

"Denumirea n-are însă legătură cu ce e corect și ce nu, ci cu programele deja create pentru Windows și care ar putea să nu funcționeze bine. Mai precis, Windows 95 și Windows 98 au nume care încep cu „9“, iar asta a dus la Windows 10.

Windows este cel mai popular sistem de operare din lume, dar are câteva versiuni în uz și aplicațiile trebuie să ruleze pe aproape toate. Pentru a nu strica această compatibilitate, a ales numele „Windows 10“. Asta pentru că în codul aplicațiilor este trecută o condiție care testează compatibilitatea. Dezvoltatorii nu le-au creat să verifice dacă Windows-ul de pe PC e 95 sau 98, ci doar dacă începe cu „Windows 9…“. Windows 9 ar fi, deci, din start incompatibil cu astfel de aplicații."

Sursa:
http://www.realitatea.net/e-de-rasul-lumii-de-ce-windows-10-a-primit-acest-nume-i-nu-windows-9_1540346.html

Anonim

Nu are nicio valabilitate explicatia. Puteau sa ii puna denumirea si Windows 95 si Windows 98 si nu apareau astfel de probleme. Sunt alti identificatori de compatibilitate pentru Windows si diverse software, TOTAL SEPARATI de denumirea Windowsului. :))) Ce au scris aceia sunt doar niste zvonuri lansate de niste ziaristi si pseudo-pasionati, care HABAR NU AU cu ce se mănâncă programarea.

Anonim

sper sa fie mai bun decat Windows 8 ca asta dupa Vista este o mare porcarie

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile