miercuri, 22 octombrie 2014

Duminică va fi de două ori ora 3 noaptea

Ca in fiecare an, noaptea dintre ultima duminică din luna octombrie si sâmbăta anterioară va fi cea mai "lungă" din an, deoarece se trece la ora de iarnă.

Astfel, somnorosii vor putea dormi cu o oră mai mult, pentru ca în noaptea de 25 spre 26 octombrie, ora 4 va deveni din nou ora 3.

Desi toate ceasurile de pe Terra arata acelasi minut si aceeasi secundă, la fiecare 15 grade longitudine apare o diferenta de o ora in plus către est, incepand de la meridianul de origine, ce trece prin localitatea Greenwich din Marea Britanie ( ora Europei Occidentale, ora fusului 0).

Schimbarile la ora de iarnă sau ora de vară au fost adoptate pentru a se beneficia mai mult de lumina zilei in diversele activitati, mai ales cele care presupun un orar de muncă, dar si pentru a fi folosită optim lumina naturală si deci pentru a reduce relativ consumul de energie pentru iluminatul artificial.


Un comentariu despre subiectul „Duminică va fi de două ori ora 3 noaptea”:
Anonim

Eu zic ca se putea si fara schimbarile astea, e destul de greu de readaptat, organismul sufera pana se obisnuieste, si chestia cu utilizarea mai buna a luminii naturale e vrajeala. Ma repet, cred ca era mai bine fara schimbarea orei.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile