marți, 14 octombrie 2014

Investiții de 3 milioane euro la AKTA Telecom

Proprietarii operatorul românesc Digital Cable Systems (DCS) au investit 3 milioane euro în AKTA Telecom.

Cu toate acestea, citându-l pe Dinu Malacopol, președintele ambelor companii, ZF arată că investiția efectivă în filiala, care a fost infiintata în urmă cu doi ani, se ridică la aproximativ 10 milioane euro.

„În total investiţiile în AKTA Telecom sunt de circa 10 milioane de euro. Suma nu a fost alocată doar pentru achiziţii, ci şi pentru expansiunea reţelei, lansarea unor noi servicii“, a declarat Malacopol, care a ex­plicat şi contextul în care a fost înfiinţată firma. „AKTA Telecom este o companie-soră a DCS. Compania a fost înfiinţată în contextul în care în urmă cu peste un an de zile o parte dintre acţionarii DCS au spus că au fondurile necesare şi mai sunt dispuşi să investească pe piaţa locală, în timp ce o parte dintre acţionarii minoritari au spus că nu. Pentru că exista riscul diluării participaţiilor pentru aceşti acţionari, care până la acel moment au investit în dezvoltarea companiei, am luat decizia înfiinţării AKTA Telecom. Noua companie a fost vehiculul utilizat în principal, dar nu exclusiv, pentru achiziţii, consolidarea şi integrarea unor reţele mici“.

Cea mai recentă finanțare, care vine de la Fondul de investiţii americano-asiatic PineBridge, acționar majoritar DCS, împreună cu acționarii minoritari ai operatorului mentionat, a fost făcută în luna august, în conformitate cu Monitorul Oficial.

AKTA Telecom este utilizat în principal pentru achiziționarea, consolidarea și integrarea rețelelor mai mici ale DCS.

DCS este unul dintre cei mai mari jucători de pe o piață românească, dominată de RCS & RDS, UPC România și Telekom.


2 comentarii despre subiectul „Investiții de 3 milioane euro la AKTA Telecom”:
Anonim

Daca vor fi la fel de parsivi ca rds, doar sa ceara banii pe facturi si sa scoata programe din grila, nici nu ne intereseaza de ei. Principala lor grija sa fie domne multumirea clientilor

Cosmin

Tu ai habar ce vorbesti, anonim ? Tu ai citit macar ca e de doi ani infiintata firma Akta Telecom ? Tu nu stii ca firma AKTA ca operator de cablu functioneaza din 2005 ? Credeai ca e vreo firma noua in Romania ? In stire e vorba de investitii la o filiala veche de 2 ani. Si ce legatura are stirea cu comentariul tau flame despre RCS ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile