miercuri, 15 octombrie 2014

Rusia critică interzicerea mai multor canale rusești în Republica Moldova

Ministerul de Externe al Rusiei a criticat dur decizia Republicii Moldova de a interzice o serie de televiziuni rusești în țară.

Citat de The Moscow Times, ministerul rus a declarat că "este din ce în ce mai dificil să auzi voci care exprimă puncte de vedere alternative față de cele oferite de către mass-media occidentală. Considerăm cenzură politică și o încălcare gravă a dreptului la libertate decizia Consiliului de Coordonare pentru televiziune si radio din Moldova de a interzice difuzarea emisiunilor canalelor de televiziune Channel One, NTV si Rossiya-RTR. Interdictia contravine Convenției Europene a Drepturilor Omului, care a stabilit limitele libertății de exprimare", a mai precizat ministerul rus.

Republica Moldova a interzis inițial Rossiya 24 în luna iulie 2014. Apoi au urmat exemplul Ucrainei, care a interzis mai multe canale rusești în ultimele câteva luni, susținând că televiziunile rusești erau susceptibile de dezinformare, pe fondul deteriorării relațiilor internationale.


10 comentarii despre subiectul „Rusia critică interzicerea mai multor canale rusești în Republica Moldova”:
Anonim

Bine ca le-au interzis emisia in RM ca erau posturi tv de propaganda ruseasca si informatiile din sitri, din ce am vazut pe canalul tv moldovenesc pe internet JURNAL TV la stirile lor,erau manipulari si mistificari ale rusilor. Sa le introduca moldovenilor canale tv romanesti mai multe.Una din stiri la o astfel de televiziune "sovietica" era ca armata ucraineana a crucificat si torturat copiii separatistilor rusi din estul Ucrainei, ceea ce desigur era o minciuna sfruntata pentru a instiga la ura populatia din Rusia si tarile foste sovietice, in acest caz chiar si Republica Moldova, impotriva Ucrainei.

Anonim

Pana una alta n-am vazut la UPC introdus canalul Moldova 1. Or fi trecut cele 30 de zile de la publicarea listei MustCarry? Sau e optionala?

Iar asta cu interzicerea mi se pare o mare prostie. Nu stiu cat este manipulare si cat adevar de care le este teama autoritatilor moldovene.

Cred ca vor fi la mare cautare antenele de satelit. De aia sunt bune antenele de satelit. Nu esti la mana operatorului de cablu. Sa ai si cablu dar si receptor de satelit.

Anonim

Apropo: De ce oare pe vremea lui Ceausescu existau atatea aparate de radio produse in Romania cu unde scurte? De ce Ceausescu nu a interzis aparatele de radio cu unde scurte sau macar sa nu le produca in Romania? Ca sa permita romanilor sa asculte Europa Libera si Vocea Americii ori alte posturi occidentale? Sa auda la radio cum se suna libertatea? Ca doar Romania nu avea transmisiuni pentru romani pe unde scurte. E un mare mister...

Anonim

Cu Moldova 1 e complicat, eu nu il gasesc pe satelit sa il pot introduce in grila, si la CNA dau din umeri cica sa ma descurc, daca ma poate ajuta cineva sau o bere virtuala :D

Anonim

Moldova 1: 0.8°V Thor 6 12149.00 V DVB-S QPSK 28000 7/8 ESS Conax
Ia legatura cu ESS ( http://www.ess.ro ) sau cu reprezentantii Moldova 1 ( http://www.trm.md/en/contact ) sa iti dea cartela, daca vrei cu adevarat sa il transmiti in reteaua ta.

DOREL DIN VARFU' DEALULUI

deja nu pot sa dorm noaptea ca nu prind Moldova 1 si chiar ma gandesc serios sa fac o petitie publica sa-mi bage operatorul de cablu URGENT Moldova1 :))

GABI

Dorel propun altceva, sa se creeze Moldova Maxpack cu 5 lei/luna, la fel ca pachetul Panonia cine vrea sa le vada sa se uite la ele. Ce naiba suntem asa "prosti" ca cetateni ai Romaniei si tinem cu basarabenii din moment ce ei ca sa aiba "reduceri de la rusi" spun ca citez "vorbesc limba molodoveneasca" nu limba romana ca ei au principii si stiti cine au principii?... incepe cu P si se termina in rostii
Stima si ..sper sa nu se stearga acest comm pentru toti doritorii de posturi din Republica Moldova, nu mai pot eu de limba lor basarabeana

Anonim

Eu nu sunt doritor de canale moldovenesti. Sunt doritor de respectare de lege. Iar GABI ce spui tu se intampla tocmai ca atatia ani de apartenenta la URSS si-au pus amprenta.

Anonim

mersi de date, ai de pana mea 50 de numere de telefon si nici o adresa de mail, chiar nu vreau sa-l bag ca e degeaba, m-am uitat pe net la canal, dar te obliga CNA ul

Anonim

ESS are si adresa de email: office [at] ess . ro
Iar numere de telefon pentru Moldova 1 sunt destule, sunt convins ca te vei intelege in limba romana cu ei la telefon.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile