joi, 30 octombrie 2014

Satelitul Astra 2G a ajuns la cosmodromul din Baikonur

Cel mai recent satelit SES Astra a ajuns de la Toulouse (Franța) pe cosmodromul din Baikonur, fiind în curs de pregătire pentru lansarea de luna viitoare, a confirmat International Launch Services.

Satelitul geostationar Astra 2G are 6 tone și va fi plasat pe orbită de către vehiculul de lansare Proton Breeze M. Aceasta va fi a 400-a lansare a modelului rachetei Proton, de la primul zbor inaugural din anul 1965. International Launch Services (ILS) detine drepturile exclusive de a comercializa racheta Proton pentru operatorii comerciali din întreaga lume. Khrunichev produce racheta Proton și este proprietarul majoritar al ILS.

Astra 2G va oferi servicii de televiziune si radio, VSAT și servicii de internet in bandă largă în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Satelitul produs de Airbus Defence and Space va avea transpondere in benzile Ku ( minim 10, numărul poate fi crescut ) și Ka ( dintre care 4 pentru Europa ).

Locația orbitală a amplasarii satelitului, ce are o durata de functionare de 15 ani, va fi 28,2 - 28,5 grade est, adica slotul principal pentru piața din Marea Britanie.

Satelitul va oferi de asemenea posibilitatea de a conecta Africa de Vest si Europa prin transpondere in banda Ka.

UPDATE 18 iunie 2015: Satelitul Astra 2G a intrat in functiune comercială. Detalii găsiți AICI.


4 comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 2G a ajuns la cosmodromul din Baikonur”:
Anonim

Va fi la fel ca Astra 2E si Astra 2F iar Fasciculul UK banda Ku nu se va putea receptiona in Romania decat cu antene de peste 3 metri pe acest Fascicul vor fi cele mai importante canale

Anonim

Nu stiu in ce zona esti ,dar eu cu farfurie de 1,20 in zona Focsani prind ,intradevar nu pot sa zic ca e semnal ff.bun.?

Anonim

Sunt din MM dar nu cred ca prinzi BBC-urile sau ITV-urile sau vreun canal de pe acest site imi spui si mie daca prinzi , la astea m-am referit http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&b=288&pos=28.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&b=270&pos=28.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile