vineri, 10 octombrie 2014

Televiziunile naționale austriece renunță definitiv la transmisia SD în următorii ani

Österreichischer Rundfunk ( ORF), televiziunea natională austrică, a anuntat închiderea canalelor sale SD in urmatorii ani, cel mai târziu până la sfârșitul anului 2020. Procesul va fi treptat, in curand unele canale intrand intr-o etapa timpurie de distribuție doar in format HD.

Incepand cu 26 octombrie 2014, inca două posturi de televiziune ale radiodifuzorului public austriac, ORF III și ORF Sport +, vor fi de asemenea transmise in rezolutie High Definiton prin satelit, cablu și terestru digital. În mod similar, operatorul intentioneaza sa transmita de la aceasta data toate canalale sale regionale sau locale in High Definiton, oferind un pachet complet la calitate HD.

Prin urmare, primele etape de incetare a transmisiei în paralel a canalelor ORF la definiție standard și în rezoluție HD ar trebui să inceapa cât mai curând. Un astfel de pas va asigura si o reducere a costurilor de difuzare, deoarece o transmisie paralelă SD / HD are un cost cel putin dublu, insa va necesita si schimbarea la nivelul telespectatorului a receptoarele SD cu unele compatibile cu tehnologia, modulația si codecurile HD.


6 comentarii despre subiectul „Televiziunile naționale austriece renunță definitiv la transmisia SD în următorii ani”:
Anonim

Până în 2020 poate oprim și noi transmisiile analogice...

Anonim

Ceva normal pentru ei! Nu trebuie sa ne mire normalitatea.

Anonim

Apropo de transmisiunile analogice... imi aduc aminte ca in filmele StarTrek comunicatiile erau analogice. Cand erau probleme apareau dungi si purici pe ecran. La transmisiunile digitale cand sunt probleme de semnal problemele se manifesta altfel... ce lipsa de imaginatie.. .ca sa nu mai zic ca eu nu stiu nici o povestioara ori film SF in care oamenii sa stea tot timpul cu ochii-n telefoane sa butoneze la facebook... si pe strazi si la terase si-n parcuri, si peste tot. Oameni care sunt langa tine dar nu impreuna cu tine...
Si inca o chestiune oarecum offtopic dar imi aduc aminte cum incercau unii sa receptioneze semnale extraterestre si incercau sa le puna pe tv ori spuneau ca seamana cu semnale de tv... ce prostie... pai sunt o infinitate de standarde care se pot stabili pentru transmisii tv digitale ori analogice. Noi daca am receptiona o transmisiune digitala extraterestra pariez ca nici nu ne vom da seama ca e un semnal artificial ci vom zice ca e natural intrucat o sa apara ca un fel de zgomot alb... cum sunt si in prezent transmisiile digitale. Am pus tv-ul pe analog sa vada ce vede pe frecventele pe care se transmite digital: Purici si atat. Aproape ca nici nu-ti dai seama de diferenta dintre puricii cand nu e semnal de puricii cand e transmisiune digitala. Si totusi semnalul e puternic dar se vad purici.

Si inca ceva: Daca se va renunta la SD si vor fi toate HD inteleg ca se va trece si la 4k?

Anonim

Bun comentariu. Da, se va trece si la 4K, peste 15 ani televiziunile 4K fiind la nivelul dezvoltarii cantitative din prezent a televiziunii HD. Dar nu vad renuntarea totala la transmisiile de televiziune SD mai devreme de 20 de ani de acum inainte.

Anonim

Hai ca au inceput semidoctii sa-si demonstreze valoarea... unu' nu face diferenta intre SD/HD si analogic/digital, altul isi baleste frustrarile pe normalitatea austriaco-germana, altul abereaza ce a inteles el dintr-un episod de star-trek si alte filme SF (ce pacat ca n-au avut aia acu 20 de ani imaginatia lui care nu-i capabila sa conceapa identificarea unui semnal controlat ... incearca omu' sa vada digitalu' pe analogic... si ramane perplex ca vede doar purici.... ca scule mai performante decat TV-ul lui nici nu s-au inventat in analiza undelor... pfiuu... sa vezi ce mi-l terfeleste pe amaratul ala de Jules Gabriel Verne daca afla de el)... iar ultimul , oarecum frustrat, se transforma in aplaudac si incearca sa completeze prin ceva, crede el, inteligent, dar eminamente retard.

bre! decat sa vorbesti prostii, mai bine taci in ...

Cosmin

Mai bine taci tu, respecta regulamentul comentariilor si discuta la subiect. Ce faci tu se numeste flame, jigniri aduse interlocutorilor si nu aduce niciun aport la dezbaterea subiectului. Ai postat un comentariu de valoare nulă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile