marți, 28 octombrie 2014

UPC România scoate internetul în stradă, lansând UPC Wi-Free

UPC România, companie membră Liberty Global, anunţă astăzi lansarea serviciului UPC Wi-Free, care le asigură clienţilor de internet UPC acces gratuit şi nelimitat la web în afara casei. UPC scoate internetul în stradă – Wi-Free oferă acces la internet wireless prin sute de mii de hotspot-uri din ţară şi alte milioane de hotspot-uri din străinătate, anunță compania intr-un comunicat remis HD Satelit.

La nivelul pieţei se remarcă o nevoie ridicată de conectivitate în afara casei prin Wi-Fi – 52% dintre persoanele adulte din mediul urban folosesc conexiuni Wi-Fi în afara casei, în timp ce internetul mobil (3G/4G) este folosit de 29%, iar internetul mobil prin stick USB de 23% ( sursă: studiu de piaţă realizat în 2014, prin intermediul GfK, pe utilizatori de servicii fixe de telecom, din mediul urban ). Pe măsură ce rata de penetrare a dispozitivelor compatibile Wi-Fi (smartphone-uri, tablete) creşte, nevoia unei conexiuni permanente la internet creşte şi ea. În 2013, 32% dintre utilizatorii români de internet navigau de pe smartphone, iar 14% de pe tabletă ( Sursă: Analiză Rolang Berger şi GfK, 2013 ).

“Clienţii vor să fie conectaţi oriunde, oricând, pe orice dispozitiv. UPC inovează în permanenţă pentru a le oferi atât conectivitate, cât şi divertisment – scoatem internetul în stradă pentru şi mai multă mobilitate. UPC Wi-Free este un produs global, care revoluţionează experienţa clienţilor noştri. Oferă acces simplu, gratuit şi nelimitat la sute de mii de hotspot-uri din România. Foarte important, cu Wi-Free, clienţii noştri de internet au Wi-Fi gratuit şi în străinătate – în Europa există deja milioane de hotspot-uri UPC Wi-Free, iar numărul lor creşte zi de zi”, declară Robert Redeleanu, CMO UPC România.

Mobilitatea în interiorul casei a fost şi rămâne una din priorităţile UPC România. În acest moment, 57% dintre clienţii Fiber Power au Wi-Fi de la UPC, ceea ce reprezintă o dublare faţă de perioada similară a anului trecut. În ultimii 4 ani, în baza UPC, numărul clienţilor de internet cu Wi-Fi a crescut de 14 ori. UPC Wi-Free reprezintă pasul următor – internetul de la UPC depăşeşte perimetrul casei şi iese în stradă.

Conectarea la UPC Wi-Free este simplă şi automată. Primul pas pentru activarea serviciului este crearea unui cont My UPC, urmată de configurarea parolei Wi-Free. Odată autentificat, un client de internet UPC va rămâne conectat permanent în locaţiile în care există acoperire Wi-Free. Accesul la internet este gratuit, nelimitat şi sigur – doar clienţii autentificaţi se pot conecta.

Un aspect foarte important este faptul că Wi-Free foloseşte o lăţime de bandă dedicată, suplimentară (10 Mbps download), independentă de banda alocată abonamentului fiecărui client. UPC Wi-Free funcţionează prin crearea a două reţele wireless distincte şi poate suporta până la 5 conexiuni simultane UPC Wi-Free.

“UPC Wi-Free aduce mobilitate serviciilor noastre şi ne apropie de obiectivul de a-i conecta pe clienţii noştri oriunde ar fi. Accesul gratuit şi nelimitat la internet, atât în ţară, cât şi în străinătate, fără costuri suplimentare, reprezintă un beneficiu puternic. UPC îşi ascultă clienţii şi le oferă servicii care răspund foarte bine nevoilor actuale de conectivitate şi divertisment”, completează Robert Redeleanu.

Încă din momentul lansării, UPC Wi-Free are o acoperire de sute de mii de hotspot-uri în România şi milioane de alte puncte de acces în Europa, în ţările Liberty Global. Serviciul va fi disponibil, în curând, şi în alte ţări europene, dar şi în SUA, datorită acordului dintre Liberty Global şi Comcast.

Ca sa te conectezi la reteaua UPC Wi-Free trebuie sa configurezi conexiunea la dispozitiv utilizand numele de utilizator MyUPC si parola configurata pentru serviciul UPC Wi-Free.

Harta cu spoturile UPC Wi-Free o găsesti dând click AICI.

Reteaua UPC Wi-Free este emisa de modem-urile Thomson TGW870, Cisco EPC 3925, Ubee EVW3226 si Technicolor 7200. Smartphone-uri, tablete, laptop-uri sau alte dispozitive echipate cu o placa de retea wireless se pot conecta la reteaua UPC Wi-Free, emisa de oricare din aceste modemuri.

Informaţii suplimentare despre UPC

UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, este lider în domeniul inovaţiei în tehnologie. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 300 de localitãţi. Serviciile digitale oferite de UPC România îi conectează pe cei 1.158.100 de clienţi la universul digital şi le oferă experienţe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare vitezã, Fiber Power 200 Mbps. UPC România este afiliată la Liberty Global, plc. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.upc.ro.

Liberty Global, plc. este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu, cu operaţiuni în 14 ţări. Îi conectăm pe oameni cu lumea digitală şi le oferim posibilitatea de a descoperi şi experimenta posibilităţi nelimitate. Serviciile noastre 3Play - televiziune, Internet în bandă largă şi telefonie - sunt furnizate prin intermediul unor reţele de generaţie următoare şi prin platforme inovatoare de tehnologie care conectează 24,5 milioane de clienţi. La 30 iunie 2014, aceştia aveau 49 milioane de abonamente. Brandurile Liberty Global includ Virgin Media, UPC, Unitymedia Kabel BW, Telenet şi VTR. Operaţiunile noastre includ totodată şi Liberty Global Business, divizia de servicii pentru companii şi Liberty Global Ventures, fondul nostru de investiţii.

Mai multe detalii despre UPC Wi-Free sunt disponibile pe www.upc.ro/wi-free


33 de comentarii despre subiectul „UPC România scoate internetul în stradă, lansând UPC Wi-Free”:
Anonim

Acum i-a spart pe astia din Rds cu reteaua asta imensa de hotspoturi. Daca nu fac ceva, raman aia fara clienti cat ai zice peste in 2-3 luni.

Anonim

Ce sa inteleg? ca modemurile sunt ale clientilor , iar cand intri in raza se acoperire a unuia te conectezi?

Anonim

Exact.

Anonim

Modemurile sunt in custodie la clienti (proprietarul e UPC) iar reteaua e separata de cea pe care o are clientul in casa. Pe aceeasi antena vor fi 2 retele cea privata a clientului cu viteza din contract si alta separata publica cu viteza de maxim 10 mbs (parca).

Anonim

III. Date cu caracter personal
3.1 Va exprimati acordul expres pentru prelucrarea, stocarea si utilizarea de catre UPC a
datelor cu caracter personal despre dumneavoastra (inclusiv nume, prenume, adresa de
domiciliu, adresa e-mail, cod numeric personal sau orice alte date de identificare ale
Clientului) si despre serviciile contractate de dumneavoastra (inclusiv datele de trafic,
datele de localizare), precum si orice alte date cu caracter personal in acceptiunea
stabilita de Legea nr. 506 / 2004 si/sau Legea nr. 677 / 2001 si sunteti de acord ca UPC
sa prelucreze, stocheze si utilizeze aceste date cu caracter personal

TARE NU?

GABI

ce sa-nteleg de aici? ca orice abonat UPC se poate conecta la wireless-ul meu? pai daca sunt multi nu-mi scade viteza la net?

Anonim

@GABI:
Va fi afectata viteza mea de internet de prezenta Wi-Free pe modem?

Wi-Free are provizionata propria latime de banda (viteza), care este prevazuta in special pentru acest serviciu. Aceasta viteza este impartita de catre toate dispozitivele (maxim 5) conectate la acelasi hotspot Wi-Free. Numarul de dispozitive capabile sa se conecteze simultan cu acelasi cont la Wi-Free este limitat la 3, pentru fiecare client.
Toate serviciile de internet sunt disponibile prin Wi-Free.
Wi-Free ofera utilizarea nelimitata a datelor.
Viteza abonamentului personal de Internet privat nu va fi afectata de Wi-Free. Vitezele de download si de upload raman neschimbate.
Viteza de internet necesara folosirii serviciului WiFree va fi oferita separat si gratuit de catre UPC.

Cititi si aici inainte de a posta ceva absurd :)
http://www.upc.ro/asistenta-clienti/internet/intrebari-frecvente/#wi-free

Anonim

ba eu cred ca o sa fie afectata in mod indirect, am o ragalie de modem Thomson TGW870 care se incinge si merge ca naiba dupa 1-2 ore de download intens iar din 120Mbps cat am initial cand se incinge abia daca mai am 60Mbps. daca se mai conecteaza si altii pe banda aia de 10Mbps nu forteaza hardware-ul modemului si o sa-mi mearga si mai greu?

Anonim

Pentru Anonim 28 octombrie 2014, 14:02 s-o crezi tu ca or sa-i sparga pe astia de la RCs^RDS,. nu compara un wifi cu antena de 2-3 db cu una de peste 50 db ale alora de la digi, sunt 2 luycruri total diferite

Anonim

@Anonim 16:58
Creste utilizarea retelei Wi-Free consumul de energie?
Activarea Wi-Free si conectarea dispozitivelor la Wi-Free nu creste consumul de energie. Doar transferul de date prin intermediul Wi-Free duce la o usoara crestere a consumului de energie.

Daca Wi-Free este activ in timp ce reteaua wireless privata este inactiva, consumul de energie va creste cu pana la doi wati, in functie de tipul de modem utilizat. Daca reteaua wireless privata si Wi-Free sunt utilizate in acelasi timp, cresterea consumului de energie este minima

Anonim

Va dati seama ca modemurile de la upc nu au putere de emisie decat la vecinu care sta la 30 de metri maxim ei trebuia sa puna antene de putere mare nu prin modemurile clientiilor care alea oricum sunt penibile nu au nici antene pe el au doar antena interna care functioneaza vai de ele si pentru clientul care il are in casa

Anonim

o sa dea faliment RDS-ul :)) wow foarte tare. Cum? eu abia am net in capera alaturata de la un modem UPC sunt curios cum o sa prinda unii de afara, abonat UPC la serviciul internet ;) serviciul UPC Wi-Free =))
PS - Tzesari credeti ca era "prost" sa bage bani in Wifi-ul de la Digi ca sa vina UPcul cu EXTRAOFERTA lor :))

Anonim

Abureala marca varza albastra. Dar trebuieste sa faca si ei ceva..... bun si gratis;))))) GRATIS;)))))))

Anonim

Stati mai,ca tot noi avem de castigat! Asta daca jucam la loto:))))

Anonim

Sunteti de ''coma'' dragi colegi!

Anonim

Adica ei ofera net clientilor tinand la mine acasa in priza echipamente pentru care ei nu platesc curentul electric.

Candva UPC facuse cu mine contract sa tina nu stiu ce sursa in priza la mine acasa. Imi dadeau niste bani lunar pentru curentul consumat si pentru deranj plus cablul gratuit. (mai mult de 5 ani in urma). Acum isi tin echipamentele in priza la mine pentru a avea altii internet. Mi se pare abuz. Le voi scoate din priza cand nu le folosesc. Sau voi scoate antena wirelessului lor si voi pune un wireless al meu pe care nu ma conectez decat eu.

Si ma indoiesc ca nu scade viteze. Daca ei ofera un maxim si nimic garantat atunci ii doare la basca. Ei iti zic ca viteza aia e maxima nu garantata asa ca... vrajeala ca nu scade viteza. Ca fapt divers eu nu folosesc wifi in afara. Am net de la operatorul de telefonie si n-am nevoie de wifi al lor.
Pai stau si ma gandesc daca nu cumva imi vulnerabilizeaza reteaua. Unul intra pe wifi al meu si sparge un server. Stie UPC ca nu eu am facut asta ci unul conectat la wifi al meu? Mi se pare un abuz incredibil. E in custodia mea pentru a fi folosit de mine nu de tot poporul. Altfel sa-mi plateasca bani proportional cu cati s-au conectat la el si cu cat mi-a crescut mie consumul de curent. Oricum e posibil sa-ti intre si-n reteaua locala ..

Anonim

Am senzatia ca am citit deja o stire de genul asta si legat de Telekom. Si ei parca au facut ceva similar. La mine oricum nu bate decat la vecini...

Oricum UPC poate oferi de acum doar net mobil celor ce doresc fara sa fie nevoie sa se conecteze la cablu. Daca vecinul are net wifi de la UPC poti cere sa-ti faci si tu un abonament doar de net sa-l parazitezi pe vecinul...

Anonim

Am gasit stirea: Romtelecomul (Telekom) a facut deja asta:

http://playtech.ro/2014/romtelecom-deschide-wifi-ul-cum-te-poti-conecta-gratuit-la-milioane-de-puncte-de-acces/

Citez de pe articolul cu link-ul de mai sus:
"Pentru a beneficia de acces gratuit, clienții trebuie să permită, la rândul lor, acces la propria conexiune WiFi Romtelecom. Opțiunea Fon, care poate fi activată la cerere și pentru clienții existenți ai companiei, este disponibilă pentru abonații Romtelecom care dețin un router Huawei HG 658. Acesta permite partajarea accesului la propria conexiune WiFi de acasă."

Optiunea fon si e mai corect la ei: Se pot conecta la alte wifi-uri doar cei care la randul lor permit si altora sa se conecteze la wifi lor de acasa. Asa e mai corect.

Nu stiu daca e si pe hdsatelit eu n-am gasit-o ca as fi pus linkul de la hdsatelit. Sau n-am stiut dupa ce sa caut.

Anonim

Acel FON nici nu mai exista pe situl Telekom :) Asa de bun le-a mers

Anonim

Ba exista FON pe situl Telekom. Au fost prea ocupati cu rebranduirea dar in termenii si conditiile noului Telekom exista:

"1.3. Clientul a luat cunostinta prin prezentul document de faptul ca, pentru activarea si furnizarea optiunii FON, respectiv furnizarea serviciului de „hot spot”, Telekom Romania va prelucra direct sau prin partenerii sai date cu caracter personal furnizate (inclusiv date de trafic si date de localizare) si informatii de identificare sau cu caracter tehnic."

https://www.telekom.ro/images/docs/Legal_docs/Fix/Termeni_si_conditii_Contract_servicii_si_echipament.pdf

Acum cum le-a mers sau nu, asta nu stiu, dar parerea mea ideea este o prostie. Eu de exemplu am si net de la ei, iar in zona unde stau eu nu merge mai mult de 20Mbps (il amasa de rezerva). E chestie de cabluri, problema tehnica. Asa ca daca as mai da voie si altuia pe net-ul meu ... unde ajung.
Romanii au simtul proprietatii inclusiv a tevii de net... ;)

Anonim

mi se pare o aberatie, pe langa faptul ca wirelessurile lor abia bat prin 2 ziduri acum se mai conecteaza si toti tantalaii pe ele

Anonim

@29 octombrie 2014, 06:00: Un serviciu se introduce frumos in meniu langa restul serviciilor si nu il ascunzi intr-un fisier pdf. Asta inseamna ca oricum nimeni nu e interesat de el si a fost lasat balta. :)

Anonim

Ai dreptate. Probabil ca nu le-a mers si ce-a zis UPC: De ce sa esueze doar unii, vrem si noi... ;)
Astia nu-si dau seama ca romanii au alergie la comunism si au simtul proprietatii foarte puternic? La a folosi in comun ceva... nu merge la romani.

Anonim

Cat de prost poti sa fi sa accepti asa ceva. Pai orice idiot sa intre pe routerul tau. Minciuni pe banda rulanta de la UPC. Securitatea care si asa era varza este zero, consum de curent suplimentar pentru cel ce permite accesul altora la routerul lui, banda ingustata mai ales ca nici un operator nu ofera banda maxima din contract si asa mai departe.

Anonim

MOdemul meu upc deja emite upc wi-fi free.

Unknown

Care este identitatea care trebuie completat la conectare? Nu merge nume nici prenumele nici număr client.

Anonim

eu sunt de acord sa platesc 5-10 bani in plus pe luna (consum curent) ca sa am wifi oriunde merg, ca netu asta 4g nu imi merge tot timpu

Anonim

trebuie introdus numele de cont sau cod client ???

Anonim

Introduci numele de utilizator My UPC si parola. Mai explicit:

Intra in contul tau MyUPC *
Acceseaza “UPC Wi-Free” din meniul “Produse si servicii”
Configureaza parola dedicata serviciului Wi-Free.
Apoi, pe dispozitivul tau mobil, alegi reteaua UPC Wi-Free, introduci numele de utilizator My UPC si parola recent configurata si apoi te vei conecta automat de fiecare data cand intri in aria de acoperire a retelei UPC Wi-Free.

* configurarea parolei se poate face doar accesand site-ul my.upc.ro de pe desktop, laptop sau device-uri mobile, nu si din aplicatia mobila My UPC.

Anonim

buna ziua care este numele de utilizator cand trebuie sa ma conectez la o astfel de retea? numele cu care apar pe contract sau altul?

Anonim

Trebuie sa ai cont pe MyUPC, iar numele de utilizator e din contul MyUPC.
Trebuie sa ai cont pe MyUPC, ca daca nu ai cont nu iti functioneaza.
Logheaza-te in contul MyUPC pe PC si vei vedea acolo mai departe, conform instructiunilor din comentariul anterior.

Anonim

Numele de utilizator este email-ul

Roxana

Ideea este foarte buna mai ales daca nu vor limita volumul de date la cativa GB. Insa nu pot sa nu remarc faptul ca banda de viteza de 10 Mbps este cu mult inferioara fata de 4G-ul promovat de concurenta.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile