joi, 16 octombrie 2014

Vânzările de receivere de satelit în scădere, iar a celor de cablu tv în creștere

Disparitia in viitorul apropiat a receiverelor (STB), așa cum a fost prognozata de unii specialisti, este exagerată, potrivit unui studiu al Infonetics Research.

Compania de statistica mentionată a constatat că la nivel global veniturile din vânzările de receivere ( inclusiv tv prin protocol IP, de cablu, satelit, digital terestre etc ) au crescut cu 4% în fata de trimestrul 1, ajungand la 4,8 miliarde de dolari.

Livrările de receivere au crescut cu 7% în trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu primul trimestru, dar au scazut 3% comparativ cu anul trecut.

Studiul a mai constatat că veniturile din vanzarea receiverelor de cablu tv au crescut cu 3% in trimestrul al doilea din 2014, iar livrările acestui tip de receptoare a crescut cu 4% în aceeași perioadă.

Lider mondial in creșterea cotei de piata sunt receptoarele Arris, care au câștigat aproape două puncte procentuale ca pondere în trimestrul al doilea al acestui an.

Studiul a constatat, de asemenea, că serverele mass-media OTT au fost alese de furnizorii de televiziune cu plată în piețele emergente, cum ar fi China, unde conținutul video gratuit este abundent.

"Deși aproape toate categoriile de receivere au inregistrat cresteri de volum a vanzarilor în al doilea trimestru al anului 2014, vânzările de receivere de satelit sunt in continua scadere, în timp ce vanzarile receiverelor de cablu sunt în creștere, ca urmare a unui ciclu de reîmprospătare a acestora, care este în curs de desfășurare în America de Nord și in Europa."

Privind pe termen lung, studiul prezice că piața receiverelor va crește la nivel mondial, ajungand in anul 2018 la o valoare de 19.2 miliarde dolari. Receiverele de satelit vor contribui in anul 2018 cu doar 36% din volumul vânzarilor.


2 comentarii despre subiectul „Vânzările de receivere de satelit în scădere, iar a celor de cablu tv în creștere”:
Anonim

in curind va exploda si receptoarele pentru DVB-T2

Anonim

Stai linistit cu dvb .t2 nu te agita ca un pepsi

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile