miercuri, 5 noiembrie 2014

Microciparea câinilor, obligatorie?

Proprietarii care deţin câini sunt obligaţi să se prezinte cu acestea la medicii veterinari pentru microcipare. Cu ajutorul dispozitivelor, câinii vor fi identificate în Registrul Național de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân.


A demarat si campania de vaccinare antirabică a câinilor din gospodăriile populaţiei, care presupune nu doar imunizarea câinilor, ci şi identificarea şi înregistrarea lor. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare spun că înainte de a fi vaccinati câinii, microciparea este obligatorie. Deci vaccinul antirabic se va efectua doar în cazul câinilor care sunt microcipaţi. Persoanele care refuză să se conformeze regulilor vor fi sancţionate.

Odată cu această acţiune, fiecărui câine i se va elibera un formular de identificare şi un carnet de sănătate, unde vor fi notate toate particularităţile şi toate datele legate de respectivul câine. Cabinetele veterinare deja dispun de aceste microcipuri, prin intermediul carora câinii vor fi uşor de identificat.

Pentru această operaţiune, proprietarii câinilor trebuie să știe că vor fi nevoiți să scoată din buzunar aproximativ 50 de lei, în caz contrar după 1 ianuarie 2015 riscă amenzi între 2.000 și 10.000 de lei ( dupa unele surse si autoritati, de doar 800 lei; nu am gasit in legislatie exact cuantumul contraventiilor, nu stiu de unde provin aceste sume ).

Dupa data de 31 decembrie 2014 este interzisa detinerea de câini neidentificati si neinregistrati.

Tot pâna la 1 ianuarie 2015, cainii de rasa comuna sau metisii acestora trebuie sa fie sterilizati, potrivit HG nr. 1059/2013. Detinatorii cainilor de rasa comuna sau metisilor fătați după data de 1 ianuarie 2015 au obligatia sa sterilizeze puii astfel: femelele la varsta de 4 - 6 luni si masculii la varsta de 6 - 8 luni ( cateva opinii personale privind sterilizarea câinilor de rasă comună gasiti AICI ).

Legislatie de studiat:

- Ordinul Nr.1 din 07.01.2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân. ACT EMIS DE: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 15 ianuarie 2014

- Legea 258/2013, Ordinul ANSVA


3 comentarii despre subiectul „Microciparea câinilor, obligatorie?”:
Anonim

Se doreste exterminarea rasei de caine comun care e cea mai rezistenta la foame, frig, boli, etc.
Are loc o exterminare rasiala! Azi pentru caini maine pentru oameni. Azi amenzi pentru nechiparea cainilor maine va muri de foame ca fara semnul fiarei 666 nu va putea cumpara sau vinde nimic.
Au testat pe caini in masa, oamenii au acceptat, maine vor forta si oamenii sa fie chip-ati. Deja Suedia va fi prima tara fara bani cash. Obligat card. Maine se va spune cat de bun e chip-ul ca nu se pierde ca e implantat, si-l ai mereu la tine. La fel si cardul de sanatate care e mai bun sa-l implantezi ca nu risti sa-l pierzi sau sa nu-l ai la tine cand ajungi la spital.

E un abuz fara margini legea asta! Altele sunt solutiile pentru cainii comunitari. Vesticii au rezolvat problema inca de acum 50 ani fara chip-uri implantate.

DIDI

corect ce a scris persoana anterioara. problema o sa fie ca n-o sa se reuseasca niciodata "planul" lor maret, cand se va incepe pe oameni o sa apara razboiu

Anonim

Atâta timp cât nu-l microchipezi, nu poate dovedi nimeni că e câinele tău. Iaca patru câini la mine în curte care se plimbă şi halesc ce găsesc. Am factură pe ei ? Nu. Sunt ai mei ? Nuuuuu. Vreţi să intraţi în curtea MEA să-i luaţi ? Nu vă permit. Câinii, pisicile, vulpile, aricii şi restul patrupedelor pot să se plimbe pe la mine prin curte. Bipezii statului NU ! În plus, dacă statul vrea el să facă nu-ş ce reguli, s-o facă pe banii lui, în ograda lui. Eu nu plătesc aberaţii din banii mei, că-s munciţi de mine.
A, încă ceva. Până şi STATUL poate fi dat în judecată pentru abuzuri.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile