luni, 29 decembrie 2014

Abonament la internet de 10 GBPS

Un furnizor de Internet din SUA a lansat ceea ce se pretinde că este primul serviciu de internet de 10 Gbps din lume, dedicat sectorului de afaceri mici si mijlocii, dar si utilizatorilor casnici cu buzunarul plin.

"Lansarea serviciului nostru de internet la 10 Gbps face ca Minneapolis să devină primul oras din lume care a primit acces la viteze care niciodată nu au fost experientate de catre un utilizator casnic în țara noastră sau in orice altă țară. Oferim internet simetric, cu banda de 10 Gbps, atat la descărcare, cât si la încărcare. Cu noua noastră rețea de fibră optică, am redefinit ceea ce este considerat Internet de bandă largă și am evoluat viteza internetului pentru acasă la nivelul urmatoarei generatii, rezultând cel mai rapid serviciu de Internet din lume pentru utilizatorii casnici. Locuitorii din Minneapolis au acum la dispozitie mai multa lățime de bandă la Internet în casele lor decât au unele state in întreaga țară", au declarat reprezentatii companiei US Internet.

Serviciul este disponibil pentru instalare imediata, la pretul de 399 dolari lunar.


17 comentarii despre subiectul „Abonament la internet de 10 GBPS”:
Anonim

10 gbps pana in serverele lor probabil.
Pariez ca si pe fibra optica actuala a celor de la RCS-RDS ori Telekom se poate da asa viteza daca se folosesc alte echipamente si daca se folosesc toate firele de fibra din acel asa zis cablu de fibra optica. A doua chestiune: Si cui i-ar folosi asa ceva acasa sau pentru o mica afacere? Inteleg pentru provideri de net, sau chiar servere de companii... nici SSD-urile cele mai bune nu pot scrie cu asa viteza. Trebuiesc puse in RAID-uri succesive si nu cred ca se ajunge la asa viteza.

Totusi eu ma bucur ca se fac progrese. Nu m-ar mira ca in viitor sa nu se mai poata lucra pe un computer fara sa fii conectat la net intrucat sistemul de operare si totul se incarca direct de pe un mainframe. La 10gbps windows-ul se incarca mai repede de pe un server cu RAM drive cu cateva sute de giga de exemplu decat de pe HDD-ul ori SSD-ul propriu. Ideea e ca sa nu mai poti folosi computerele la nimic fara ca sistemul sa stie tot ce faci tu. Asa ca cloudul va fi obligatoriu, iar sistemele de operare se vor incarca doar de pe servere externe, in plus hdd-urile si mediile de stocare pentru public vor fi interzise daca e sa dau crezare teoriile conspirationiste.

In schimb mi-ar place sa am doar o statie de lucru conectata la un mainframe cu milioane de procesoare si sa am acces la un sistem cu o putere uriasa de calcul si procesare. Asta da cloud nu doar de stocare ci si de procesare. La 10gbps tot ce-i pe ecran la tine vine ca stream de la mainframe si tu doar trimiti miscarea mouse-ului si semnale de la tastatura. Un fel de game streaming. In sfarsit idei de afaceri pentru viitor... pe gratis.

Anonim

:) Candva in viitor, ce spui tu va fi realitate. Si da, e bine ca se fac progrese.

x360

la cit sunt de marlani yankeei ar fi culmea ca pe un asemenea abonament sa introduca capping daca dapsesti un volum prestabilit de transfer.
asemenea viteze ti-ar putea permita sa-ti faci propira afacere de video streaming sau stocare.
probabil big brother nu se mai multumeste doar cu colectarea de data sub forma de log a ccea ce fac supusii systemului acum vrea sa-i monitorizeze si video.

Anonim

Pentru asemenea net iti trebuie si o racheta de calculator deci :) si trebuie investitie :D

Anonim

Acum daca 10Gbps e viteza maxima care nu se atinge niciodata nici macar la sfert... atunci e o forma de a ironiza pe provideri care toti dau viteza maxima si niciodata minima. Asa dau si eu 10000 de Tbps... maxim care nu se atinge niciodata.
Si probabil ca acea viteza cu siguranta nu e garantata.

Anonim

ce pot spune e ca eu acesta relatare o fac din Grecia si am internet de 11 GBPS si am WI- FI si nu e cu plata si as putea spune ca e cit de cit , multumitor de a naviga si a face anumite descrcari,cine doreste mai mare viteza nare decit sa plateasca cit doreste.....deci se poate si cu 10- 11 GBPS?

aurel

viteza asta au spus aia de la digi cand au lansat abonamentele de 500 si de 1Gbps ca o pot oferi si ei oricand numai ca "in momentul de fata nu se impune" si ce faci cu viteza aia?... te privatizezi :)) iti deschizi firma de cartier de internet :))

Cosmin

@Anonim 30 decembrie 2014, 12:02, ia da-mi si mie linkul catre oferta firmei respective, de unde ai tu abonament la internet de 11 GBPS. Eu cred ca nu stii ce vorbesti...

Anonim

Anonim 30 decembrie 2014, 12:02

nu te supara eu am locuit in grecia 2 ani de asa viteza nu am auzit si grci stau mai prost ca noi la latime de banda eu am avut internet de la ofrma din grecia maxim 20 mbps cu tel fix 60 e pe luna

Anonim

nu stiu ce se poate face cu vitezele astea astronomice ca un youtube,facebook s-au filme online mai mult de 5mbps nu iau ,ca la romani sa fie

mariusica

Pai poate vreau sa transfer rapid un bluray de 40 GB, sau am o filmare HD necomprimata si vreau sa o trimit unui amic care e abonat la aceeasi retea. Se gasesc utilizari pentru cei care stiu ca internetul nu inseamna doar Facebook.

Anonim

mariusica tot la piratare ti-e gandul... ;)
tot la furat ii e romanului gandul... adica share la filme... ok... stiu ca filmul respectiv poate fi inregistrarea de la nunta ta pe care s-o dai la toti invitatii... ok... banui ca la astfel de blueray-uri te-ai gandit.
Problema e daca amicul are hdd sau ssd care sa scrie la viteza asta...
Va dati seama cum vor merge torrentele daca toata lumea ar avea asa viteza?
De fapt cred ca ar disparea multe. Pentru ca daca termini repede descarcatul atunci n-ar fi multi utlizatori... ci doar sursa... si vreun ratacit.

mariusica

Nu ma refeream deloc la piraterie, eu fac filmari la nunti si de multe ori imi cer clientii sa le transfer pe net la invitati si rudele lor filmarile brut HD si montajul final, care e tot HD si pierd o multi de timp respectivii pana le descarca unde le uploadez eu, iar eu pierd timp sa le uploadez. Cu o astfel de viteza ar fi ceva exceptional.

Anonim

Deja e business ce faci tu. Eu ma intrebam ce-ar putea face un utilizator obisnuit cu asa viteza. Nu ma refeream la utilizare in domeniul afacerilor. Cel mai important mi se pare upload-ul foarte mare intr-adevar. La 10Gbps urci poze si filme pe youtube rapid. Asta daca youtube permite asa viteza de upload. De fapt nu vei avea ce face cu asa viteza intrucat majoritatea serverelor sunt conectate la 100Mbps la net pentru ca sunt vechi si infrastructura e veche.

Bogdan

Anonim 30 decembrie 2014, 12:02

Eu cred ca ai ajuns pe luna si ai confundat-o cu Grecia, probabil ca era prea mult nisip pe acolo si ai zis ca-i plaja. Daca ai facut plaja si cu vreo 2 extraterestrii atunci iti inteleg masuratorile tale precise in viteza netului la greci :)). Eu inteleg ca-n Romania este ger de crapa pietrele da' nici chiar ... asa =))

Anonim

Daca va interesati cum au 10gbps americani au dezvoltat o noua fibra optica, cu mai multe nuclee,

ROmanul

Pai si cablul actual de la UPC de fibra optica are mai multe fire de fibra optica in el si au conectat doar unul. Cred ca te referi la acea fibra optica revolutionara despre care s-a vorbit si aici.

Pentru Bogdan: Eu cred ca a confundat Gbps cu Mbps cel din Grecia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile