vineri, 12 decembrie 2014

Hard-diskuri de 8 TB de la Seagate

Seagate a inceput livrarile de hard disk-uri de 3.5-inch cu capacitate de stocare de 8TB, care costa 260 dolari.

Acest produs face parte din noua linie de hard-diskuri a companiei. Prezentat prima dată în urmă cu câteva luni, hard-disk-ul utilizeaza tehnologia Shingled Magnetic Recording (SMR), care permite stocarea mai multor date pe acelasi platan.

Linia include si hard-diskuri de 6 TB și 5 TB ( dacă 8TB vi se pare prea mult ), ce au o viteza de citire de 150MB/s.

La pretul de producator de 3 cenți / GB, un astfel de hard-disk pare o afacere buna, asta dacă magazinele din România nu vor include in pret adaos comercial prea mare.


2 comentarii despre subiectul „Hard-diskuri de 8 TB de la Seagate”:
Anonim

Imi si aduc aminte de vremea cand mi-am luat primul PC si mi-am luat HDD de 80GB pe care nu imi imaginam ca-l voi avea cu ce sa-l umplu vreodata. Era prin 2000 pentru ca stiu ca revelionul 1999-2000 l-am petrecut in armata... si dupa ce am terminat stagiul militar mi-am luat PC. Nu mai zic de internetul prin dial-up de 33kbps si era petrecere cand se conecta la 56kbps... si cine mai stie de XNET de la Connex care era gratuit pentru cei cu abonamente iar la un moment dat la romtelecom era gratuita conectarea la internet dupa 10 seara motiv pentru care m-am obisnuit sa lucrez noaptea. Ce vremuri nene...

De aia zic ca in 10 ani maxim televiziunea va fi exclusiv pe internet si mai ales va fi prin internet mobil. Iti pui stick-ul la tv si aplicatii gen seenow. Asta daca nu cumva tv-urile vor avea incorporat sistem de 7G cu care sa te conectezi la net folosind doar un SIM cum sunt deja unele laptoape.

Si inca ceva: Acel prim computer merge si acum iar HDD-ul merge si acum fara nici un bad. Nu-l mai folosesc dar nu ma indur sa-l arunc mai ales ca am vandut garsoniera in care stateam ca sa-l cumpar si apoi m-am mutat cu parintii. In anul 2000 piata imobiliara era pe minimul minimului. Nu imi pare rau pentru ca daca nu faceam acea miscare atunci acum nu aveam vila si suv-ul meu.

Ideea e ca hdd-urile astea noi nu mai tin ca si cele vechi. Nu mai vezi garantie de 5 ani decat cele pentru servere care costa dublu si tot pica cate unul cand ti-e lumea mai draga. Si ca sa cumpar doua pentru servere sa le pui in RAID costa o gramada de bani dar recunosc costa si mai mult sa pierzi date esentiale.

Oricum e de bine probabil in 10 ani vor aparea HDD-urile cu penta... asta daca nu cumva vor fi interzise pentru oameni obisnuiti toti fiind obligati sa folosim cloudurile ca sa putem fi monitorizati mai usor si sa stie sistemul tot despre noi. Sau poate de aceea au inceput sa pice ca sa zica lumea ca e mai bine in cloud ca nu risti sa-ti pierzi pozele de la nunta.... sau de la botez. Poate este intentionata faza cu defectarea HDD-urilor foarte usor.

In sfarsit Seagate daca nu ma insel au scos primii HDD cu buffer de 128MB... iar HDD-ul acela de 80GB de care va spuneam tot Seagate era si avea 5 ani garantie...
Am inceput sa gandesc ca un mos .. care vorbeste de vremurile tineretii... scuze pentru offtopic dar era asa o trecere in revista a evolutiei tehnologiei in doar 14 ani.

Si apropo la liceu am facut informatica si am invatat C-ul si Pascalul pe calculatoare TIM-S si HC-85. (in 1992 am terminat liceul). Cine nu stie acele computere aveau.. .Disketa de 360KB dar majoritatea incarcau programele dupa caseta audio. Memoria era de 64KB din care 16KB era ocupat cu memoria ROM de 16KB. Dura cam 5 minute sa incarci un joc de pe caseta... de 30KB. Scuze dar m-a lovit melancolia...

flatron

Frumos comentariu, ai dreptate. Si eu am avut HC 90 si am creat chiar si cateva jocuri. Mai aveam si vreo 30 casete de casetofon, cu jocuri produse de firme ce se consacrau la acea vreme, unele existand si astazi.

Acum insa lumea a evoluat. E bine ca apar harddiskuri cu capacitati mari la pret mic per GB. Tehnica evolueaza, jocurile au deja 20-50 GB, video 4K va fi in voga maine- poimaine, 8 K peste vreo 10 ani, e nevoie mereu de tot mai mult spatiu de stocare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile