luni, 22 decembrie 2014

RCS-RDS obține licențele Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM

Compania CME, care in Romania detine posturile din reteaua Pro, a ajuns la o intelegere cu RCS-RDS pentru a-i transfera licentelor radio pe care le opereaza, anunta Hotnews. Licentele pentru Pro FM si Info Pro urmeaza sa fie cesionate RCS-RDS, in timp ce societatea Campus Radio SRL, ce opereaza Music FM si Dance FM, urmeaza sa fie cedată RCS. Este vorba, mai precis, de doua licente Pro FM (terestra si prin satelit), doua Info Pro (terestra si prin satelit) si posibil o licenta prin satelit pentru Pro Clasic. In cazul licentelor Campus Radio SRL, este vorba despre trei licente Music FM (Bucuresti, Targu Mures si Cluj) si una pentru Dance FM. Pentru ca tranzactia sa poata avea loc, este nevoie mai intai de aprobarea Consiliului National al Audiovizualului.

Pagina de Media anunta de asemenea că rețeaua Pro FM își va schimba proprietarul. Stația de radio înființată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicații care deține și postul de știri Digi 24. Achiziția urmează să treacă zilele următoare prin formalitățile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Național al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, angajații Pro FM au fost anunțați astăzi că Central European Media Enterprises și grupul RCS&RDS au ajuns la o înțelegere și că, după aprobarea CNA, grupul care deține Digi 24 va fi proprietar al Pro FM ( poți asculta acest radio live și aici). La anunțul făcut redacției Pro FM au participat și reprezentanți ai RCS. Alexandru Oprea (președintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) și Cosmin Prelipceanu, redactor șef Digi 24, au venit la redacția Pro FM când a fost făcut anunțul legat de înțelegerea CME-Pro FM.

Discuțiile pentru rețeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulți ofertanți, însă Digi 24 avea cele mai multe șanse, iar prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari. În discuțiile finale au rămas Digi 24/RCS și compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaște nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi, mai precizeaza Pagina de Media.

UPDATE 24 decembrie 2014: RCS-RDS a confirmat printr-un comunicat oficial achizitia a patru posturi de radio de la CME:

Din luna decembrie, RCS & RDS îşi completează portofoliul media cu patru posturi de radio pe care le-a achiziționat în urma tranzacției cu grupul Central European Media Enterprises (C.M.E.). ProFM, InfoPro, Music FM şi Dance FM sunt cele patru staţii de radio care se adăugă, din această lună, celor nouă posturi de televiziune pe care compania le deține în prezent.

Achiziția celor patru posturi de radio face parte din strategia RCS & RDS de a le oferi utilizatorilor conținut media variat și la un înalt standard de calitate. Produsele ProFM, InfoPro, Music FM şi Dance FM vor completa gama de conținut media pe care RCS & RDS îl furnizează deja: de la știri, informații echilibrate și interviuri în exclusivitate, la cele mai importante competiții sportive din lume, de la cele mai noi producții cinematografice, la cele mai interesante și educative documentare, precum și conținut muzical pentru tineri.

Tranzacţia dintre grupul RCS & RDS şi Central European Media Enterprises a fost supusă aprobării Consiliului Naţional al Audiovizualului.

ProFM este unul din cele mai ascultate posturi de radio din România. Conform ultimelor date ale Studiului de Audienţă Radio, Pro FM are, la nivel naţional, aproape 1,7 milioane de ascultători în fiecare zi şi peste un milion la nivel urban. Cota de piaţă zilnică a radioului este de 10% pe publicul comercial, la nivel naţional, şi de 9.1% la nivel urban.


5 comentarii despre subiectul „RCS-RDS obține licențele Pro FM, Info Pro, Music FM și Dance FM”:
Anonim

Le vreau si pe frecventele de radio si in Botosani, mai ales PRO FM si MUSIC FM si nu in ultimul rand PRO CLASIC.Felicitari RCS-RDS

Anonim

Poate va redenumi in Digi Fm toate posturile .

Anonim

si vor fi obligati cablistii sa le introduca si pe-astea ca pe digi24hdsd hehehehe

Anonim

Bravo RCS-RDS.

DINU

or aparea in grila digitala ca-tv in sectiunea radio?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile