marți, 24 februarie 2015

Lucian Mândruță a renunțat la proiectul televiziunii LaȘtiri.ro

Lucian Mândruță a renunțat la proiectul televiziunii LaȘtiri.ro, pentru care a primit licența în luna septembrie 2014. Retragerea a fost efectuată la cererea titularului, depusă la data de 23 decembrie 2014, anunță Pagina de Media.

Licenta a fost acordata pentru două licenţe audiovizuale, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii, la solicitarea societăţii Media Play SRL, al carui asociat unic este jurnalistul Lucian Mîndruţă.

La momentul solicitarii, se precizase că noua televiziune de ştiri, ce trebuia lansata la inceputul acestui an, era dedicată "oamenilor care vor să vadă jurnalism de calitate", dar şi acelor telespectatori care au părăsit mediul audiovizual în favoarea internetului, nefiind mulţumiţi de oferta actuală a posturilor de ştiri.

Finanţarea televiziunii laştiri.ro era asigurată prin contribuţii proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conţinut, venituri din publicitate şi din subscripţii online, iar echipa ar fi avut la lansare 60 de ziarişti în Bucureşti şi în teritoriu şi peste 30 de persoane care vor asigura funcţionarea tehnică a televiziunii.

8 comentarii despre subiectul „Lucian Mândruță a renunțat la proiectul televiziunii LaȘtiri.ro”

 1. Deci sa intelegem ca jurnalismul profesionist ... nu e rentabil :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate, dar relativ doar la Romania si țări similare. Nivelul calitatii jurnalismului este direct proportional cu nivelul culturii publicului. Un public needucat nu ar fi atras de jurnalism de calitate ( nu ma refer la televiziunea din articolul acesta, ci la modul general ). Publicul needucat e atras insa de jurnalism fara calitate. Daca intr-adevar doreau sa faca jurnalism de calitate, mai bine ca au renuntat. Nu e loc de asa ceva in Romania in acest moment, poate doar daca ai vreun sponsor patriot si dezinteresat, care sa impulsioneze periodic si continuu o televiziune doar de dragul calitatii jurnalismului, ceea ce e cam utopic.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce s-a întâmplat, "jurnalistu' profesionist" a rămas fără finanțatori? Bani propri, împrumuturi...?

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu mai exista jurnalism de calitate, exista doar cancanuri.

  RăspundețiȘtergere
 5. Daca facea emisiuni gen: Nora pentru cocalaru' meu, guta si adrian - fara numar pe a1 , mamaruta show , Serialul de "succese" Tanar si Bahmutean , etc, atunci poporul rRoman era fericit si foarte interesat.

  RăspundețiȘtergere
 6. Pacat ca nu s-a concretizat aceasta telviziune online.
  Eu personal urmaresc Digi 24 si Stirile PRO tv.
  Aceste doua tv de stiri pe mine ma acapareaza.(cu exceptia stirilor de la ora 5...la protv)
  Contra la cele doua programe de stiri (si aici ma refer exclusiv la protv,sunt multele si nesfirsitele reclame de zeci de minunte,de uiti si ce ai urmarit inaite de reclame...) si cind incep cu o stire gen: Elena Udrea a fost iarasi arestata....se trimite un corespondent pe teren ...si vorbeste pina se termina jurnalul.....
  Aceaste prostii nu ai sa vezi la tv de stiri de calitate din occident.Ei nu trimit un corespondent pe teren daca a fost o stire gen: crima,sau a luat foc o casa,etc.EI prezinta stirea fara sa mai faca alte adaugiri si restalmaciri de la trimisul pe teren reporterul X....
  Cind o sa intelegem si noi cum este cu jurnalusmul profesionist?
  Personal pe mine ma intereseaza cind ma uit la un Jurnal de stiri sa vad ce este in tara mea ,dara nu stiri gen: Guta afost arestat,Crima in satul X lOcatia Z, Baiatul a omorit pe tatal lui; un bebelus gasit mort in container...; Ci doar sa vad si multe stiri internationale cu ce se mai intimpla in lume (si nu asa scurte cum sunt publicate cam tot timpul).

  RăspundețiȘtergere
 7. Sunt si la televiziunile cu acoperire nationala din strainatate astfel de stiri negativiste, dar numai daca e un eveniment negativ de amploare, deci foarte rar, de cateva ori pe an. La televiziunile locale din strainatate, care functioneaza doar intr-un oras, sunt astfel de stiri negativiste mult mai des, mai ales la americani. Asadar, televiziunile noastre natioanele sunt la nivelul televiziunilor locale din SUA. Era si aici pe site o dezbatere despre stirile negativiste, daca o gasesc iti pun linkul.

  RăspundețiȘtergere
 8. Am gasit:

  http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/02/de-ce-stirile-negative-au-cucerit-mass.html

  RăspundețiȘtergere

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Top 5 articole în ultimele 7 zile

Operatori tv și de telecomunicații din România

AKTA (80) Digi (590) Focus Sat (268) FREESAT (26) iNES (27) Nextgen (85) Orange (241) Telekom (322) UPC (280) Vodafone (89)