luni, 2 februarie 2015

Raspberry Pi 2 Model B Quad-core a fost lansat

Raspberry Pi este un SBC (Single-Board Computer) aproximativ de dimensiunile unui card de credit, produs în Marea Britanie de către Raspberry Pi Foundation, initial fiind lansat cu scopul de a promova învățarea noțiunilor de bază din domeniul informaticii în școli. Insa Raspberry Pi poate sa fie utilizat in diverse proiecte, nu doar de către tinerii interesați de programare.

Noul Raspberry Pi 2 Model B quad-core cu 1GB de RAM este de șase ori mai puternic decât predecesorul său, anunță fundatia Raspberry Pi.

Raspberry Pi 2 Model B este o dezvoltare a modelului B+ de anul trecut și păstrează aceeași tentant pret de 35 dolari, mai ales ca fundatia a anuntat ca este suficient de puternic pentru a rula o versiune dedicata si gratuită ( prin Windows Developer Program pentru IoT (Internet of Things) ) a viitorului Windows 10, precum și sisteme de operare ARM GNU / Linux.

Fanii microcomputerelor au fost anuntati ca noul model de Raspberry Pi aduce o serie de noi componente hardware, inclusiv un procesor Broadcom quad-core ARM Cortex-A7 la 900MHz și 1GB de RAM. Aceste upgrade-uri, conform fundatiei Raspberry Pi 2, transforma Pi 2 Modelul B intr-un minicomputer si mai performant, la acelasi preț. Noul model pastreaza compatibilitatea cu modelul P1 B+, precum si restul componentelor:

- 4 porturi USB
- 40 GPIO pins
- Conector Full HDMI
- Conector Ethernet
- audio jack de 3.5mm combinat audio si video composit
- interfață cameră (CSI)
- interfață ecran (DSI)
- slot card Micro SD
- nucleu grafic VideoCore IV 3D

"A fost un succes dincolo de visele noastre cele mai îndrăznețe", a declarat Eben Upton (fondatorul Fundației Raspberry Pi , menționând că de la lansarea primului model si până in prezent au fost vândute un total de 4,5 milioane de Raspberry Pi. Fundația declară că nu va fi întrerupe fabricarea altor modele de Raspberry Pi, cum ar fi de exemplu modelul A+, lansat in noiembrie 2014, cel mai ieftin dintre aceste produse.

"In ultimele șase luni," scrie Fundatia Raspberry Pi pe blogul său, "am colaborat îndeaproape cu Microsoft pentru a aduce viitorul Windows 10 pe Raspberry Pi 2. Microsoft va oferi anul acesta o versiune de Windows 10 compatibila cu Raspberry Pi 2".


4 comentarii despre subiectul „Raspberry Pi 2 Model B Quad-core a fost lansat”:
Anonim

Bastards! http://www.raspi.today/raspberry-pi-2-expected-in-2017/
Ce ma bucur ca am cumparat unul acum 3 luni...

dany

Pai asa anuntasera anul trecut, dar l-au lansat anul acesta, nu in 2017...

http://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-2-model-b/

Anonim

@dany, crezi ca nu stiau acum 6-7 luni, ca vor lansa anula asta modelul?
Sunt curios cat timp ramane pretul de 35$, si cat va fi dupa....

Anonim

Aia 35$ vor fi 300 de ron in Romania clar.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile