miercuri, 18 martie 2015

Proiect de lege al TVR pentru subvenționarea receptoarelor de televiziune digitală terestră

TVR a anuntat printr-un comunicat că a remis ieri Guvernului Romaniei proiectul de lege pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de echipamente de recepție a programelor de televiziune în sistem digital, in scopul facilitarii accesului tuturor cetățenilor la programele televiziunilor publice.

Propunerea legislativă ( a cărei intentie de înaintare către Guvern a fost anterior anunțată ) stabileste si categoriile de beneficiari, dar și modalitatea de acordare a ajutoarelor financiare, motivând că Televiziunea Română are datoria legală și morală sa intreprindă orice acțiune care ar putea asigura respectarea dreptului constituțional la informare.

Data de 16 iunie 2015 este limita calendaristică maximă pentru transmisiile de televiziune terestră analogică. Aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) vor fi influențate de trecerea la emisia digitală terestră, intrucat nu sunt abonate la operatori de televiziune cu plată și receptioneaza in continuare doar terestru in sistem analogic programele de televiziune.

UPDATE 9 august 2016: Trecerea la televiziunea digitală terestră în România va fi din nou amânată. Se are in plan subventionarea receptoarelor pentru populația săracă din zonele rurale. Detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Proiect de lege al TVR pentru subvenționarea receptoarelor de televiziune digitală terestră”:
Anonim

Un aspect normal intr-o tara normala... programele TVR si altele care sunt transmise la liber, cele din lista must-carry trebuie receptionate de toata lumea . Chiar daca firmele de cablu retransmit aceste posturi. in grilele lor ,multe persoane vor alege acest sistem pentru un motiv simplu, costa sau ar trebui sa coste putin -sper sa nu ma insel !. Sunt curios ce vor face firmele de cablu , ce grile vor oferi , ce noutati vor aduce dat find faptul ca aproape toate au c-am aceleasi canale tv ? O bila alba TVR-ului care se implica in interesul cetateanului

Anonim

ar fi bine ca toate posturile tv din lista must-carry sa fie transmise si DVB-T2

Anonim

logic asa trebuie pentu ca asa prevede CNA nu?si care vor sa transmita codat si firmele cum ar fi rcs-rds,upc si care or mai fi ele sa isi cumpere licienta cum are si in italia via terestru digital pachetul dela mediaset premium care orice persoana il intereseaza isi cumpara un receptor care poate sa intoduca un smart card compatibil si isi sctiveaza canale de sport sau cinema ,rog cei care se ocupa de aceasta tarnzictie sa ia exemplu si din alte tari din UE (ITALIA).FLUTUR

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile